לעמית, בקשר לשאלתך

• פותח הנושא cald
  • פורסם בתאריך

cald

New member
לעמית, בקשר לשאלתך

כזכור לי, שאלת שאלה כיצד להתאים את הגרף לפורום. אך מכיוון שלא יכלתי להכנס לפורום בזמן האחרון, לא הזדמן לי לענות לשאלתך, שכזכור לי היתה בנוגע לציור גרף בהתאם לסקאלה שצירת. למודולה שבניתי, הוספתי מספר פונקציות: DrawGraf אשר מציירת גרף GetX אשר מחזירה את ה X של הנקודה בהתאם לערך שלה GetY אשר מחזירה את ה Y של הנקודה בהתאם לערך שלה DrawGraf מקבלת מספר ערכים: Graphical אותו שימוש כמו בציור הסקאלה HighestY כנ"ל LowestY כנ"ל HighestX כנ"ל LowestX כנ"ל MaxX כנ"ל MaxY כנ"ל Values ערך מחרוזת המקבל את הערכים של ה X ושל ה Y של הנקודות (הסבר בהמשך) Color צבע הגרף הערך Values הוא ערך מחרוזת, המקבל את כל הנקודות שבגרף, כך שה X וה Y מופרדים בפסיק (,) וכל עאך של X ו Y מופרד ב | הכוונה היא לערכים של ה X וה Y, לא למיקום. דוגמה לערך Values: "10,10|20,20" הפונקציות GetX ו GetY מקבלות ערכים דומים כמו DrawGraf, אך בניגוד ל DrawGraf הן לא מצירות את הגרף, אלא מחזירות את המיקום (המיקום ולא הערך) של ה X ושל ה Y כתובת המודולה: http://trivia100.tripod.com/Axis2.zip

hazgul

New member
תרגע

עודד!, תרגע! והמבין יבין..............................

.עמית

New member
ל-Cald, תודה רבה.

למעשה, מגיעה לך תודה כפולה ומכופלת, על עזרתך. לשמחתי, הסתדרתי עם העניין, ע"י יצירת סקאלה מיוחדת, והתאמתה למימדי ה- PictureBox (ונעזוב את זה שהעניין לקח לי 8 שעות, בקירוב...). באם יורשה לי, ברצוני לבקש את עזרתך בעניין אחר: מיקמתי PictureBox גדול על Form, והסבתי את ה- MdiChild שלו (של ה- Form) ל- True. זאת, כדי שיתווספו ל"טופס האב" ScrollBars, וכך ניתן יהיה לצפות ב- PictureBox בשלמותו (ע"י לחיצה על החץ התחתון ב- ScrollBar הורטיקלי). עד כאן, הכל טוב ויפה (לפחות, אני מקווה). עם זאת, ברצוני להקל על המשתמש, ולאפשר לכפתור גלילה לבצע את תפקידו. כלומר, במקום שאאלץ להסיט את העכבר לעבר ה- ScrollBar, ושם ללחוץ על החץ המתאים (מטה או מעלה), הגלילה תעשה זאת (כפי שהיא עושה זאת בתכנת Word, למשל). כיצד עליי לתכנת זאת ? ניסיתי מספר דרכים, ושום דבר לא עובד. יתרה מזו, האם עליי להוסיף את הקוד ל- MDI Form ? אודה, לעזרתך. בשולי הדברים אעיר, אין לי קל שבספקות שעזרתך היא המביאה תכנתנים רבים כ"כ לפורום הזה (להבדיל, מפורומים אחרים). עזרתך, ופשטות הסבריך, ראויים לשבח. תודה, עמית.

למעלה