לעמוד על שלי

לעמוד על שלי../images/Emo88.gif

יש לי מרצה לאומנות פלסטית שהוא מישהו שחושב שהוא איזה אמן דגול, ומעביר ביקורת קשה על כל עבודה שאנחנו עושים, וכל שיעור כולל סיבוב ביקורת על העבודות שהוא די דבר משפיל, כי אחרי שמשקיעים מכל הלב בעבודה מסוימת ובסוף קוטלים לך אותה, זה לא הכי נעים בעולם. בפעמים הראשונות, נפגעתי וגם אחרים ודי התרעמתי על כך, היום לא הסכמתי ולמרות שהוא ניסה לעבור הלאה, התעקשתי להשמיע את קולי ולעמוד על שלי ולהסביר למה מה שעשיתי הוא כן נגיעה אישית בי- ונראה לי שדי הפתעתי אותו, על בטוח הפתעתי את עצמי- כי תמיד לא נעים לי, ותמיד אני שותקת ומתעצבנת בלב, והגיע הזמן לומר את דעתי, להתעקש, להגן על הדעות והתחושות שלי. איזה טיפוסים אתם- עקשנים ועומדים על שלכם או מוותרים בקלות

magenta73

New member
אוי, הפלצנים האלה...

שיהיו לי בריאים, ואת... שלא תעזי להפגע מהם. וטוב מאוד שעמדת על דעתך!!! טוב מאוד!!! עכשיו, אני חושבת שיש הבדל בין להיות עקשן, לעמוד במקום, לא להיות מוכן להסתכל לצדדים וכו'. לבין לעמוד על שלך. להגיד... זה הגבול, עד כאן. כי העולם הוא לא שחור ולבן. הוא מלא באפורים... ובגדול - אני לא אוותר על משהו שחשוב לי. אבל אני אוותר המון או אתפשר, יותר נכון... על דברים שלא ממש חשובים... גם לי היה קטע כזה, עם מורה בעיצוב גרפי שכל הזמן היה יורד עלי, אבל בגלל זה רק השקעתי יותר. אני זוכרת שעשיתי עבודה, מובייל על עליסה בארץ הפלאות, שהיה מקסים בעיני, והוא לא התיחס אליו בכלל. ניגשתי אליו אחרי השיעור, אמרתי לו שזה לא נראה לי לעניין, שכשהוא רואה לנכון לרדת על עבודה שלי, כשהיא לא טובה, שהוא משקיע בזה 15 דקות, וכשהעבודה טובה, כל מה שיש לו להגיד זה "זה נחמד". ושיש צורך בשיוויון... בשיעור הבא הוא כנראה הבין מה אמרתי ושיבח את העבודה שלי לפחות עשר דקות.... כמובן שרוב העשר דקות האלו היו של אנשי כיתה אחרים שלא יכלו לפרגן וכו'... כי יצאתי קצת מכותלי ה"בריף"... אבל... זה כבר למדתי מזמן... קנאים... הם קטנים. ולפעמים... גם המורים שלך מקנאים בך. תדעי את זה ותזכרי את זה.

אני די עקשנית בכל מה שחשוב לי

לגבי ביקורת על עבודות - למדתי מקצוע שהיה מבוסס על מתן ביקורת מול כולם כל הזמן, ככה שהתרגלתי לזה (בשנה הראשונה בכיתי. בשנה השניה הבנתי שיש דיעה של מישהו ויש דיעה שלי). ביקורת שלילית היא אחלה, אם היא ביקורת בונה. אם המבקר מצליח להסביר מה לא בסדר, מה לא מוצלח, מה מפוספס - אפשר ללמוד מזה הרבה יותר ממחמאות ולהתקדם קדימה. אם יש מרצה שהתחביב האישי שלו זה השפלות הסטודנטים, אז להתעלם להתעלם להתעלם (ולחשוב שיש לו *** קטן ואמא שתלטנית
)

למעלה