לעמוד בצפירה או לא?

לעמוד בצפירה או לא?

שלום וברכה. לפני כשבוע נודע לי שחבר שלי שפעיל בחד"ש (ישראלי ויהודי) שמגדיר את עצמו כקומוניסט ומתנגד לכיבוש ולציונות-לא עומד בהתרסה בצפירה ביום הזיכרון לחללי צה"ל ולא מכבד אותו. אני מודע לפועלו וקטע השמאלני ,אבל חושב שהוא עבר כבר את הגבול. הדבר הזה נורא הכעיס אותי ולא ידעתי איך לשכנע אותו לעמוד ביום הזיכרון.הוא אמר שהוא מצטער על המשפחות השכולות ,אבל אומר שאם הבנים שלהם לא היו כובשים לא היה יום כזה. מה אני אמור לעשות עכשיו?,קשה לי שאני חושב על זה שהוא לא רוצה לעמוד בצפירה.

motyka

New member
גם החרדים לא עומדים בצפירה

וגם חלק מערביי ישראל, כך שהוא לא לבד.

אלי ו.

New member
החרדים לא עושים זאת בהתרסה

אלא מתוך אמונה שלא זו הדרך לזכור.
חרדי ישתדל שלא להיות במקום פומבי בזמן הצפירה ואם יהיה, חרדי נורמלי, יעמוד כמו כולם.

גם הערבים ישראלים שאני מכיר, עומדים בצפירה אם הם במקום פומבי שהציבור בו יהודי.

אישלום

New member
מנהגי אבלות

אין קשר בין האבל על הנופלים ולסוגיות פוליטיות.

לצד מנהגי אבלות פרטיים יש בכל מדינה דרך ממלכתית לציין את האבל על הנופלים. לעמוד דום בשעת צפירה הוא בסה"כ סמל לציון האבל.

הפגיעה בסמל הספציפי הזה, היא פגיעה רגשית בקרובי הנופלים ולא מחאה פוליטית. טוב יעשו מי שנוהגים שלא לכבד את הסמל הזה, אם ימצאו לעצמם דרך אחרת לבטא מחאה, הדרך הזאת מבטאת קודם כל אטימות רגשית וחברתית. לא ראיתי שום דבר  במצע הפוליטי  של חד"ש שמעודד אטימות כזאת.

NorthernStar

New member
גם אני מעולם לא עמדתי בצפירה

מתוך התנגדות אקטיבית לציונות. איש לא יכול לכפות על משנהו דפוסי התנהגות.

מי שעושה זאת בביתו/בחסות הפרטיות שלו

עיניין שלו, מי שעושה זאת בהתרסה ובציבור פוגע ברגשות מאד עמוקים של מי שכן עומד ומכבד את הנופלים, אם משהו קורה לו עקב כך... שפשוט לא יתלונן על ההשלכות ולא יתחיל להתבכיין על דמוקרטיה וזכויות, יש כאן כמה טאבויים יחסיים, לזלל בחיילי צה"ל שנפלו ונרצחי פיגועי האיבה הוא אחד מהם, לא טוב לו? אז הוא במדינה הלא נכונה. דרך אגב, בישובים מעורבים, אני מצפה גם מערביי ישראל לכבד את המעמד ואם הם לא רוצים לעמוד אז שיכנסו למקום סגור למשך הצפירה, שפשוט לא יראו אותם. אני עמדתי היום במקום שהוא בעל אוכלוסיה מעורבת ובסך הכל לא ראיתי גילויי זילזול במהלך הצפירה.

f r e e b i r d

New member
אני אעמוד ככבוד לעמיתיי בלימודים

אבל בביתי אני אישית לא אעמוד, למען האמת אני גם מבדילה בין הצפירה ביום השואה לבין הצפירה ביום הזיכרון לחללי צה"ל. בזמן הצפירה ביום השואה עמדתי ונשאתי תפילה בלבי ... מצד אחד אני יכולה להבין את העילבון שלך מאותו חבר אבל מצד שני אני מתקשה להבין תגובות קיצוניות מצד יהודים כלפי אלה שלא עומדים (דיבורים על גירוש וכדומה)... לפי דעתי אתה נותן משקל יותר מדי לדקת צפירה על חשבון הזמן שאתה מכיר אותו. אני אישית מעדיפה שהוא יעמוד לפחות כאות כבוד לך אבל אם הוא מחליט שלא לעמוד אז זאת גם זכותו. (השאלה אם המצב היה הפוך , האם היית מוכן לעמוד?- ואני לא משווה בין אירועים רק מעניין איפה אתה עומד בקשר החברות הזה)... בהנחה שמדובר בערבי, ועכשיו שמתי לב שדיברת על יהודי

InDaHouse

New member
לא עומד בשום צפירה לא ביום השואה ולא בזכרון

לא חושב שזו הדרך לזכור. אני בכלל חושב שיש בעיה פסיכולוגית לעם הזה שהוא חייב להיות באבל כל השנה וכל החגים שלו מבוססי השמדה מדומה או ממשית. אם אני נמצא במקום פומבי כמו אוטובוס או ברחוב אני לא ממשיך ללכת כי לך תדע איזה יודונאצי יחליט להתנקם בי על זה וכבר קרו לי מקרים (כשהייתי נוסע ברכב - היו אשכרה משוגעים שעקבו אחריי). כשאני בבית אני ממשיך בעיסוקיי כרגיל. אני בניגוד לחברך החד"שניק אבל מאוד על כל קורבנות הציונות משני צידי הנשק ומכל העמים המינים והגזעים, אך אני אבל עליהם יום יום שעה שעה ולא מחכה ליום שקבעה ממשלת הציונים.

Arikk16

New member
קצת סתרת את עצמך....

בהתחלה רשמת: "אני בכלל חושב שיש בעיה פסיכולוגית לעם הזה שהוא חייב להיות באבל כל השנה " ובסוף רשמת: "אני בניגוד לחברך החד"שניק אבל מאוד על כל קורבנות הציונות משני צידי הנשק ומכל העמים המינים והגזעים, אך אני אבל עליהם יום יום שעה שעה "

למעלה