לעלות לקבר לפני השנה...

The Wind Girl

New member
לעלות לקבר לפני השנה...

שלום אבי נפטר לפני כ 5 חודשים. הייתי מעוניינת לדעת האם חל איסור כלשהו לעלות לקברו לפני תום השנה. והאם יש מועדים מיוחדים שכן תודה מראש

yaeli20

New member
אמממ...

הבנות הדתיות בטח יתנו לך תשובות יותר רישמיות, אבל אני חושבת שזה תלוי במוצא שלך ובכמה אתם שומרים... באופן אישי אנחנו לא שמרנו אחרי ההלוויה, השבעה והשלושים של אימי כל אחד הלך והולך לקבר שלה לפי רצונו.

עד כמה שידוע לי

שעולים לקבר בשבעה, בשלושים, לאחר 11 חודש, וביום השנה. לאחר מכן זה מידי שנה ביום השנה... מעבר לזה הבנתי שיש עם זה בעיה. אבל מעין פה תשאל רב ותענה לך בודאות... אני בינתיים אסתפק בהסבר הזה.

אנחנו

לא עלינו ב11 לחודש אלא בשבעה, שלושים ושנה (וכמובן כל שנה עושים בתאריך)

עד כמה שידוע לי

שעולים לקבר בשבעה, בשלושים, לאחר 11 חודש, וביום השנה. לאחר מכן זה מידי שנה ביום השנה... מעבר לזה הבנתי שיש עם זה בעיה. אבל מעין פה תשאל רב ותענה לך בודאות... אני בינתיים אסתפק בהסבר הזה.

אני דווקא שאלתי את מאמא שלי../images/Emo184.gif

והיא אמרה שרצוי מאוד מאוד שלא להפריע למנוחת המת בשנה הראשונה לפטירתו כיוון שבשנה הזו נשמתו עדיין נעה ונדה וטרם נקבע מקומה.

eshkolit32

New member
שלום לך../images/Emo140.gif

אני מצטערת לשמוע על האובדן של אביך. אני מניחה שעוברת עלייך תקופה לא קלה. אני מקווה שהתשובות שקיבלת כאן עזרו לך, יש בפורום אנשים שמתמצאים בהלכה הרבה יותר ממני.

sivosh

New member
אני בצהלך השנה הראשונה הייתי עולה כל שבוע

כל שישי מנקה מצחצחת שיהיה לאבא נקי לשבת. ודווקא מאז השנה אני לא מסוגלת ללכת אליו :/

אולי זה כי התחלת לקלוט את זה

גם לי זה לקח זמן. למרות שמאז ומתמיד תיעבתי בתי עלמין.

A GIFT OF LOVE

New member
שלום לך

קודם כל ברוכה הבאה!
אני לא זוכרת אותך כאן ולכן חושבת שאת חדשה. תקני אותי אם אני טועה. מקווה שהתשובאת סיפקו אותך. אני אישית חושבת שיש הרבה מנהגים [כמובן עם קווים משותפים כללים] וכל אחד כמנהגו נוהג. את מוזמנת להשאר עימנו אם רק תרצי.

למעלה