לעזוב או להישאר ?

stringer

New member
לעזוב או להישאר ?

שאלה עקרונית ביחסי נישואים: אם לבעל שמאוד אוהב את אישתו וקשור אליה , נודע שאישתו בוגדת בו פעם אחר פעם אחר פעם , מה עליו לעשות ? להישאר איתה ולעבור בשתיקה על כל הרומנים שלה בהמשך הדרך כדי להמשיך ולטפל בילדים ושהמצב הכלכלי ישאר טוב ולהישאר איתה ביחד ? לקום ולהתגרש עם בלגאן והכל , להתחיל לחפש להקים משפחה חדשה ולחיות בדוחק ולשלם מזונות ? לדעתי , הוא חייב לקום ולעזוב ולהתגרש מייד עם כל הצער שבדבר כי הבגידות של אישתו בכל זאת מפריעות לו וימשיכו לרדוף אותו כל חייו. הוא חי איתה בשקר , נאכל מבפנים במשך הזמן. זה לא נראה לי נורמאלי להישאר במערכת יחסים כזאת אפילו אם זה יותר נכון כלכלית ואפילו אם הבעל קשור אל אישתו. נכון , יהייה קשה מבחינה כלכלית לשניהם ולילדים זה יהיה קשה בהתחלה. אבל לפחות הבן אדם לא יצבור כעסים שיתפחו ויגדלו לבעיה נפשית. האם למישהו יש דעה תומכת או נוגדת ? מה יותר חכם לעשות ? למה יש משקל יותר חזק ? אשמח לקבל חוות דעת
.

chenby

New member
האם אלו 2 האפשרויות היחידות?

לי כבר עלתה אפשרות שלישית - לשבת לשיחה רצינית עם האישה ולבדוק מה הסיפור שלה. ואם היא מראה כוונות רציניות להפסיק לבגוד ולעבוד על הקשר , משתלם להשאר... אם אישתו ממשיכה לבגוד, או לא ממש שמה על הבעל, לא הייתי ממליצה לו להשאר איפה שהוא לא מקבל את האהבה שהוא רוצה לקבל. כי בהחלט הוא ימצא אותה במקום אחר. אין חכם, אין צודק, אין כלום.. יש רק מה אני רוצה ומה אני עושה בנידון. אגב, אולי תנסה לחשוב על עוד אפשרות.. יש המון..

stringer

New member
השיחה הרצינית היא לא אפשרות

היא צומת דרכים בין שתי האפשרויות שהצגתי. התכוונתי לסיטואציה שבה האישה לא ממש שמה על הבעל ומתכוונת להמשיך לבגוד. אז ענית לי על השאלה. יש עוד דעות למישהו/י בנושא ?

misty10

New member
אני לא מבינה מה ההתלבטות?

כשהתחתנתי, היה ברור לשנינו שאין מצב שבו יש בגידה ונשארים ביחד. בשניה שיש בגידה, יש פרידה. כי כשבוגדים (בעיקר אם זה בשיטתיות כמו שאתה מתאר) זה כבר מעבר לסתם אקט מיני, זה כבר חוסר וחסך שיש בקשר. (לדעתי).

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפתרון הרביעי

כן, נכון... קשה להפתיע... ייעוץ. למה? - כי יש הרבה סוגי בגידה, כל אחד בא ממניע אחר - כי לכל מטבע יש שני צדדים, וזה שמישהו נבגד לא הופך אותו לצדיק - כי כל בעיה באינטימיות שלא מטפלים בה מתגלגלת הלאה לקשר הבא - כי חייבים משהו גם לילדים, אשר נפגעו מהקשר הלקוי בין ההורים, וימשיכו להפגע ממנו כשהוריהם הגרושים ילחמו על הכבוד והצדק על גבם והשיקול הכלכלי הוא בהחלט חשוב, אבל הוא ממש לא הכי חשוב. מריוס

לנסות להבין מה חסר לה שהיא פונה למעשים כאלו.

ולספק לה את הדבר הזה. אולי היא לא מרגישה מספיק אהובה? מסופקת מינית? ויש עוד רשימה ארוכה...

אולי הבעל שמאוד אוהב את אשתו

צריך לזום איתה שיחה ולברר למה היא בוגדת פעם אחר פעם. אולי היא בוגדת כי משהו בבית חסר לה? - ואז אפשר לעבוד על זה. ואולי היא בוגדת כי יש לה עינים גדולות / התאהבה - ואז צריך להחליט יחדיו מה עושים.

למעלה