לעזאזעל.

s a r a h13

New member
לעזאזעל.

בסטרווי יש פולחן לשטן או אין?! כל פעם אומרים לי משהו אחר. אז אחת ולתמיד- יש או אין?! [לא שזה משנה לי במיוחד, סתם מסקרנות P-: ]

AeroTom

New member
תלוי את מי שואלים ../images/Emo13.gif

אחרי תקופות השיא של הלהקה ועד היום אז יצאו כל מיני אנשים (הרבה אנשי מדיה וגם אנשי דת משועממים) ואמרו שיש מסרים סמויים שטניים וכדומה בשיר אם משמיעים אותו אחורה וכו'... כל זה הגיע מהסיפורים שכולם חשבו שחברי הלהקה (חוץ מג'ון פול-ג'ונס) מכרו את נשמתם לשטן ושג'ימי עוסק בקסם שחור ועוד כל מיני דברים בסגנון. אם תשאלי אותי, אז זה הכל בולשיט. לא צריך להאמין לכל דבר שאנשים מסויימים (או אנשי מדיה) מפיצים. עד כמה גם שזה יכול להישמע נכון. העניין של המסרים השטניים בשיר הגיע כחלק מהגל של היציאות מול הלהקה עם המכירה שלהם לשטן וכך הגיעה ההצלחה אבל אחר כך גם הצרות שלה עם התאונה של המשפחה של רוברט, מות הבן שלו ולבסוף מותו של בונהאם...(מכל הדברים האלה אגב ומה שהיה מסביב, רוברט אפילו עצמו חשב פעמיים אם לשיר שוב בהופעות את In My Time of Dying...
). ג'ימי פייג' התעניין בעבודות ובאיש-אליאסטר קראולי, שכתב הרבה ספרים על קסם שחור ודברים באיזור. מההתעניינות התמימה של ג'ימי ושאר חברי הלהקה גם בזה, אז התחילו כל השמועות שגדלו עוד ועוד. הלהקה לא הכניסה מסרים כאלה או אחרים בשירים שלה. מה שכן, הם היו לפעמים מצטרפים לגל השמועות בראיונות כשהיו צוחקים על זה עם תשובות מתוחכמות. זה די הצחיק אותם אחרי כמה זמן. כל ההמצאות האלה וההתעסקות בזה. כל העניין הזה פשוט מגיע מקנאה והתעסקות יתר שלא במוזיקה והאומנות של הלהקה, אם תשאלו אותי. יש כאלה כיום שבאמת מאמינים שחלק מהדברים שקרו ולא קרו לחברי הלהקה, קשורים בקסם שחור וכל מיני כאלה. אני אישית לא ממש מאמין בסיפורי מעשיות
לא משנה כמה נסיונות הוכחה אנשים משועממים מנסים להביא. אז תנסי להבין לבד או להאמין לבד אם יש כזה דבר... ממליץ אגב לקרוא את הביוגרפיה הנהדרת על הלהקה-Hammer of the Gods. כל העניין הזה שם גם מסופר לא מעט. על כל ההמצאות והדברים שנאמרו על חברי הלהקה בשיא ההצלחה שלהם ולאחר מכן. תתעסקו במוזיקה הנפלאה עצמה של הלהקה, אנשים. לי אישית ממש חבל שכל ההתעסקות במסרים שטניים וסיפורי מעשיות כאלה ואחרים, שמים את המוזיקה והאומנות האמיתית של הלהקה בצד.

FuryUri

New member
יש ... בדוק יש...

אני לא מאמין שהם עשו את זה כי הם מכרו את נשמתם לשטן או משהו... סתם בצחוק.. כמו empty spaces של פינק פלויד וה paul is dead של ביטלס... אבלל... תקשיבו טוב טוב טוב לבית המדובר בstairway זה שמתחיל ב if there's a bustle ... תקשיבו ממש טוב ותשימו לידכם דף עם המילים... תקשיבו טוב ותראו שבערך חצי מההבהרות והאותיות לא נשמעות.. וזה לא בגלל שהאותיות נבלעו... ממש המון סופי מילים רוברט לא באמת אומר וזה פשוט נשמע דומה... וזה ממש לא נראה לי בטעות. יותר מדי "טעויות". בנוסף, שמעתי את ההפוך מספיק פעמים במספיק מקומות (אתרים רבים ובסוף גם מצאתי תוכנה והפכתי בעצמי... מה ששומעים באתרים זה נכון...) זה פשוט יותר מדי טוב בשביל להיות מקרי. יותר מדי טוב! לא הגיוני שזה יצא בטעות!!! משפט אחד שיצא משהו עם השטן בהפוך... מילא. אבל בית שלם? הפוך בצורה כל-כך מושלמת. בלי הבהרות מיותרות שהורסות את הרצף. התנסתי בהרבה הפיכות שירים (הייתי ממש מכור לזה :>) ושמעתי הרבה מאוד שירים שכביכול יצאו בהם משפטים הפוכים (יש ממש הרבה :> זה ממש מגניב). אבל רובם זה בדיוק משפט אחד. וגם הוא לא נשמע ממש וצריך ממש להתאמץ כדי לשמוע את המשפט ההפוך. רוב המשפטים שנשמעים בהפיכת שירים רק דומים למה שאומרים שהם אבל בגלל שאמרו לכם מה הולך להיות המח שלכם כבר מחפש את המשפט הזה( power of sugegestion נראה לי קוראים לזה :>). אבל ב Stairway זה פשוט טוב מדי כדי להיות בטעות. בית שלם בלי שום משהו שמפריע לשמוע כמו בשירים אחרים... אני אומר לכם בדוק... יש כזה דבר והוא גם נעשה בכוונה. אבל לא צריך לקחת את זה יותר מדי ברצינות. לפי דעתי זו לא סגידה לשטן! סתם בדיחה:p זה היה נפוץ בשנים האלה בדיחות מעוותות כאלה :>

למעלה