לעזאזל

adonhashlulit

New member
לעזאזל

פעם הייתה לי התחושה שמוזיקאים טובים צומחים ממקום של סבל ועוני (דברים מצויינים צומחים מחרא של פרות), ואולי זו הייתה הנחמה היחידה כשחשבתי על אנשים מהסוג שהחזקים מעדיפים להתעלם מהם. אלא שהיום הרושם שלי שונה לגמרי. נדמה שדווקא מי שבצעירותו הוריו יכלו להרשות לקנות עבורו את כישרונו הוא מי שיצליח. סילחו לי שברגעי יאוש שכאלה אני נאלץ לשאול אתכם: אילו אגדות רוק באו מרקע של עוני וסבל (כמו הבחור שכשראה את אביו עם תחבושות ידע שהערב תהיה ארוחת ערב) ואילו אגדות צמחו דווקא ממעמד הביניים ומעלה?

LEATHER REBEL

New member
רוב אמני הבלוז הקלאסי באו מהעוני

ג'ון לי הוקר, מאדי ווטרס, האוולין וולף, רוברט ג'ונסון, ליטל וולטר ועוד המונים. ג'ימי הנדריקס -עשוי היה- ליפול לסמים קשים עוד בילדותו אילולא היה בו את הרצון להצליח בכל מחיר. הביטלס וגם הסטונז באו ממעמד הפועלים בבריטניה: לא בדיוק עוני אבל גם לא ממש ניתן לומר שהפרוטה היתה תמיד מצויה בכיסם. בריאן ג'ונס, לדוגמה, היה אב לשניים עוד בטרם מלאו לו 15 שנה... פינק פלויד באו ממעמד הביניים המשכיל יותר. גם רוברט פריפ הגיע ממעמד זה. ננסי סינטרה כבר נולדה עשירה מאד. לא לשכוח מי האבא...

זה לא ממש מדוייק...

מבין הסטונס, מיק ג'אגר ובריאן ג'ונס היו לגמרי בני המעמד הבינוני. אביו של ג'אגר היה מורה לספורט, והאיש שהביא את בשורת הכדורסל לאנגליה בשנות החמישים, לא פחות. היתה לו אפילו תוכנית בטלוויזיה, כשמיק היה ילד. בריאן ג'ונס היה בן למהנדס אווירונאוטיקה ומורה למוסיקה. זה שהיו לו חצי מיליון ילדים, זה מסיבות אחרות, לא מעמדיות (ולמען הדיוק ההסטורי, ילדו הראשון נולד כשהיה בן 16). מבין הביטלס, רק רינגו וג'ורג' היו ממש ממעמד הפועלים, בעוד פול וג'ון היו מהמעמד הבינוני-נמוך. רוג'ר דולטרי, האחים דייויס, אריק קלפטון ורבים אחרים - היו באמת מרקע עני.

LEATHER REBEL

New member
אכן יש

אבל אין שם ליגה לאומית. מה לעשות, כדורגל נחשב שם יותר. וכמובן, מי שלא אוהד שום קבוצה יוכל להתחבר עם כל כל כל אחד.

Caraya

New member
למה הכוונה

יש כדורסל אבל אין ליגה לאומית? אז אין כדורסל... כמו שבארץ אין בייסבול (או שמישהו רוצה לחדש לי משהו?)

LEATHER REBEL

New member
כפי שאמרתי

יש כדורסל אבל אין ליגה לאומית. לא ידידי, המשוואה "אין ליגה לאומית = אין כדורסל" אינה נכונה. לא בבריטניה בכל אופן. זה כמו שנעשה משוואה "רוק בעברית = לא רוק". אני אישית לא מסכים עם המשוואה האחרונה, אבל באופן -לא מפתיע- יש הרבה שכן מסכימים... המשוואה האהובה עלי, אגב, היא "מפקד בצה"ל = יצור לא אנושי"

melancholy man

New member
לאדער

אני מכיר מספיק מפקדים בצה"ל בשביל שהמשפט הזה ירתיח אותי, תעשה לי טובה, שים לב.

LEATHER REBEL

New member
אז מה...

הגענו למצב שאין רשות להביע דעה? שים לב שלא היתה כאן שום פרסומת, וכמו כן לא הבעתי דעה אישית על אף אחד משלושת מנהלי הפורום. מה יהיה? ואסיים בבדיחה: כידוע, פיל לבן הוא חכם ופיל אדום הוא טיפש. פיל לבן קשה לתפוס, ופיל אדום קל לתפוס. אז איך תופסים פיל לבן? מהו הסוד? לוקחים שלט וכותבים עליו את המשוואה 5= 2+2 ותוקעים את השלט בצד הדרך. הפיל הלבן עובר, קורא את השלט ומתעצבן כי המשוואה לא נכונה. הוא מתעצבן כל כך עד שהוא נהיה אדום... ואז קל לתפוס אותו.

melancholy man

New member
אתה יודע מה?

אתה רוצה להביע דעות פוליטיות, לך לפורום אקטואליה. עם כל הכבוד מתי, אין לזה מקום. חשבת שאולי יש בפורום הזה אנשים, שהם כן מפקדים בצה"ל?, אולי חלק מהם חברים שלך..

LEATHER REBEL

New member
חוששני שלא הבנת

האם ידעת כמה פעמים אנשים זרקו לי -בפרצוף- שאני לא יצור אנושי? אינני רואה כל סיבה להתעצבן מזה. ראשית כל, כי חלה עליהם חובת ההוכחה... שנית, אינני מפסיד כסף או חברים בכך שמישהו הגדיר אותי כ"לא אנושי" ושלישית... אפילו אם אינני אנושי, עדיין לא הוכח שעברתי על החוק. מי שחסין, יתגבר גם על הערות מהסוג "ההוא" ואפילו על הערות קשות יותר. ועדיין לא שמעת מה יש לי לומר על IQ של שוטרים... אין טעם ללכת לפורום פוליטיקה, כי אפילו אם שוטרים קוראים שם, הם לא יבינו את מה שאני אומר... ובטח שלא את הבדיחה עם הפילים.

melancholy man

New member
לא יודע

שסיפרנו את הדיחה הזאת, בכיתה ב', כולם הבינו, אפילו זה שהפך להיות שוטר. הבנתי הייטב ואני מאמין לך שאתה לא רואה סיבה להתעצבן מזה, תאמין לי, עדיין אין לזה מקום.

LEATHER REBEL

New member
העניין הוא עם משוואות

כל הסיפור על מפקדים בצה"ל בשרשור הזה נופח מעבר לכל פרופורציות, ובזמן שיא של 5 דקות. מה זה, אין לאנשים דאגות אחרות? לא לשכוח, הכדור הוא עגול.

Papito

New member
משוואה אהובה עליי במיוחד

"כל מי שמכליל = אידיוט" מכיר?

LEATHER REBEL

New member
באמת חשבת שנעלבתי מזה?

ההבדל הוא, כמובן, שלי אישית -יש- חיים מחוץ לנט.

למעלה