לעו"ד ציפורה

• פותח הנושא batl
  • פורסם בתאריך

batl

New member
לעו"ד ציפורה

כבר פניתי אלייך בעבר בנושא זה אך כעת יש לי חידושים ואני מבקשת עצתך בשנת 98 הטלתי עיקול על כספי הגרוש שלי (אבי בנותי) על שלא שילם מזונות. לימים, אבי בנותי נפטר וקיבלתי צ´ק מההוצאה לפועל על הסכום שתבעתי. הצ´ק נבע מביטוח חיים (ביטוח מנהלים). לאחר זמן מה , הסתבר, כי המוטבים בביטוח החיים היו הוריו ואחותו. אלא שהוראתו זו לא היתה הוראה בלתי חוזרת!! היום התקיים דיון (המרצת פתיחה ) בבית משפט והשופטת טענה כי יש כאן דיון משפטי, וכי לדעתה כדאי להגיע לפשרה ולסיים עם תיק זה. אני מרגישה נ ו ר א עם החלטת השופטת (שהיתה בעברה אחראית על תיקי מזונות בהוצל"פ). למרות שטענתי כי יש תקדים של בר-אופיר על מקרה כזה, טענה השופטת כי נכון שיש תקדים, אך הוא רק תקדים ולא החלטת בג"צ מה דעתך? האם בכל זאת להגיע לפשרה? אודה לך מאוד על תשובתך. בתאל

ציפי ג

New member
אני זוכרת את הסיפור

כלל גדול אצלי בחיים - אם מציעים לי פשרה, לא לדחות אותה על הסף. בפשרה יש הגיון גדול - נאמר תפסת מרובה, לא תפסת. ההפסד שלך עלול להיות גדול מאוד. איני יודעת בכמה כסף מדובר, ולא קראתי את פסה"ד של בר אופיר, ולכן איני יכולה לענות ספציפית לנושא. אבל תשקלי היטב את הסיכון שלך.

batl

New member
לציפי ג

ראשית תודה שנית מדובר במאה אלף שקל כמה מתוך זה זו תהיה הצעת פשרה הוגנת לדעתך ? אם הם לא יסכימו לקבל את הפשרה השופטת לא תקבע את מה שאציע בפשרה כמינימום?

ציפי ג

New member
מה אומר עוה"ד?

על סכום כזה לוקחים עו"ד ולא מנסים לבד. לדעתי, אולי יש מקום להגיש תביעה נגד ההורים על מזונות נכדיהם, ולעקל במסגרת הדיון את כספי הביטוח. אבל זה בתנאי שהילדים בני פחות מ-18.

batl

New member
זאת בדיוק הבעיה

ראשית הילדים בגירים שנית התייעצתי עם חמישה עו"ד ואפילו עם שופט לאף אחד אין תשובה ברורה - מה גובר על מה? עיקול מזונות או הוראת החייב בפוליסת הביטוח (שאינה הוראה בלתי חוזרת)

ציפי ג

New member
אז אם לחמישה עו"ד ושופט

אין תשובה חד משמעית, המשמעות של כך היא שהסיכון שלך לא קטן.

למעלה