לעורכי דין שאלה

shaloshs3

New member
לעורכי דין שאלה

אנחנו גרים 40 שנה בקרקע של סבא וסבתא ובקרוב אבא שלי יירשם כבעלים של הקרקע מכוח צו קיום צוואותיהם של סבא וסבתא ז"ל. לפני 28 פנה אלי אבא והתחייב בע"פ שברגע שיקבל זכויות בקרקע, הוא ירשום אותם על שמי. לאחרונה פנה אלי שוב והציע שיתן לי את הקרקע ואבנה עליה בית לעצמי. בתמורה הוא דרש שאתן לו את משכורתי מידי חודש ואת כל חסכונותיי בכספות, הוא ינהל את הכספים ויוכל להשתמש בהם לצרכיו וישחרר לי לבניה. קיבלתי את ההצעה ואת הקרקע כדי לבנות עליה בית לעצמי ובתמורה נתתי את כל חסכונותי שהיו שמורים בכספת בבית (אצל סבא וסבתא ז"ל). בינתיים אבא לא שיחרר כספים לרכישת חומרי בנין מלט, חצץ, בלוקים, טיט חול וברזלים ומה שצריך. מכיוון שהחוזה בעל פה, לא היה לי עם מי להתווכח אז חסכתי שוב ושילמתי בעצמי על הבלוקים, חצץ, טיט חול וברזלים. כל זה עלה לי 65,000 ש"ח. בבניה עצמה אני עבדתי, הייתי בקורס בניה ולמדתי לבנות קירות, חגורות בטון מזויין ובניתי בעצמי את הבית. ביחד עם חברים טובים בניתי את הבית בלי עזרה של הורי. הבית כמעט הושלם: יש שלד, קירות (בלי טיח) ותקרה אעשה בהמשך. כעת, אבא שלי מתחיל להגיד "אני בניתי את הבית, זה שלי ואני אעשה את הגג". אני לא רוצה שיבנה את הגג כדי שלא תתחזק אצלו התחושה שהוא בנה. מה עושים כדי שאם במידה ואצטרך לתבוע ויפסקו לי השבה אז שלא תהיה מחלוקת שאני בניתי את הבית וכהשבה אקבל בלעדית את מחיר שווי השוק של הבית ע"פ חוות דעת שמאי?

למעלה