לעורכי דין בלבד שאלה

yדי שני

New member
לעורכי דין בלבד שאלה

ב 1992 סבי הותיר צוואה ובה התעלם מהעובדה שמכר לי את הדירה, והוריש לאבא שלי רק 1/9 מהבעלות בדירה ואף התנה בצוואה תנאי. אבא סירב למלא אחר התנאי, ומנהל העיזבון ניהל תביעה כספית נגדו. אבא נבהל מהצו עיקול שהוציא המנהל עיזבון בביהמ"ש לענייני משפחה, ומהלחץ שלח את עורך דינו שיחתום על הסדר תשלומים שקיבל תוקף פס"ד בדיון שהתקיים ב 2002. חלקו של אבא הוא רק 1/9 ע"פ הצוואה בדירת מגוריו. דירת מגורי אבי, היא הדירה אשר רכשתי מאת סבי. דירה זו רשומה ע"ש סבי שהינו אביו של אבא שלי. אבא שלי מתגורר בדירת אביו מעל 45 שנים, לכן אבא רוצה להילחם על קורת הגג היחידה שלו. אבא התנגד לפשרה שקיבלה תוקף פס"ד, אך התנגדותו של אבא לפס"ד נדחתה. כעת אבא, מבקש שאני אכנס לתמונה כיוון שיש לו אסטרגית לחימה חדשה: אבא יתן תצהיר על ההסכם מכר שהיה ביני לבין סבא, ויצהיר בו על תוכנו של ההסכם מכר ועל העובדה כי סבא החזיק בידיו בהסכם מכר ואף השמיד/איבד אותו. התצהיר יתמוך בתביעה לפס"ד הצהרתי שאני אגיש על כל הזכויות בדירה. ואבא לא יהיה צד לתביעה ולא יבקש זכויות בדירה, על מנת שלתצהיר יינתן משקל ואף אחד לא יוכל לטעון שאבא מוטב בתביעה. יש לציין שהעיזבון עדיין לא חולק, כך שאף אחד מאחיו לא קיבל עדיין טאבו ולכן אפשר להגיש תביעה כזו. השאלה היא מהם הסיכויים לדעתכם, שתביעה כזו תצליח בהתחשב העובדה שיש תצהיר של אבא שלי שהוא עד אובייקטיבית שאיננו בעל עניין בתביעה? אשמח אם אקבל תשובה מיודעי דבר ובעיקר מעורכי דין.

כי טענותצ אלה היה על אביך להעלות

עוד במשפט שניהל ואם לא עלו שם, יראו בכך נסיון לתחמן את בית המשפט.

למעלה