לעופר,

לעופר,

שלום, יש לי התלבטות קטנה ואשמח לשמוע את דעתך (ודעתו של כל מי מגולשי הפורום שמוצא לנכון לענות). כתבתי על זה פעם ולא יצאתי סגור כל כך, סיימתי שנה א בהנדסת תוכנה ויש לפני עכשיו 3 מסלולים לבחור (מהסמסטר הבא הלימודים מתחילים להתפלג למסלולים שונים) 1) מדעי המחשב תואר ראשון - לסיים עוד שנתיים 2) הנדסת תוכנה - לסיים עוד 3 שנים 3) הנדסת תקשורת - כנ"ל מה באמת ההבדל בשוק בין תואר ראשון במדעי המחשב לבין הנדסת תוכנה? בהנדסת תקשורת אצלנו הקורסים ברובם (חלק זכות וחלק חובה) דומים להנדסת תוכנה, בגדול ההבדל הוא שבתקשורת יש קצת פחות קורסי תאוריה של תוכנה וקצת יותר תכנות תקשורת. איך נחשב בשוק הנדסת תקשורת? מכירים את זה שם? זה כמו תוכנה? זה יצמצם לי אפשרויות תעסוקה? זה שכר שונה? תודה רבה

תשובה הנדסת תוכנה מתמקדת יותר בהנדסה- משמע יותר מתמטיקה והנדסה. תואר ראשון במדעי המחשב מתמקד יותר בתכנות, פחות בהנדסה (לכן פחות מוערך). הנדסת תקשורת- לא מכיר את המסלול, כנראה שמדובר ברשתות וכ"ו (נראה לי פחות אטרקטיבי בגלל שיש הרבה מנהלי רשתות). לך על הנדסת מחשבים בטכניון, סיים בציון טוב ועתידך יכול להיות טוב.

בהנדסת תקשורת מתמקדים יותר

בתכנות ב'סביבה מתוקשרת' אם אפשר להגדיר את זה כך, לומדים הרבה על רשתות, תקשורת וכו' אבל מתמקדים בפן התכנותי, נכון שהמסלול הזה לא כ"כ מוכר נראה לי שהוא קיים רק בבן גוריון ובבג"ט-מכון לב. רוב תודות.

תשובה רשתות ותקשורת הם דברים שנלמדים בקורסי מנהלי רשתות. אין ספק שתואר כזה יתן לך רקע רחב תכנותי בתחום, השאלה אם המעסיקים יצליחו להבין מהו התואר בקורות חיים ואם הן לא יעדיפו אדם שסיים הנדסת מחשבים- תואר שהוא מוכר וברור (בכל מקרה- השיקול הוא לא מה שמלמדים אלא מה שהמעסיקים יחפשו).

TOMYS1

New member
הנדסת תיקשורת זה דבר גדול

זה בכלל לא בכיוון של ניהול רשתות בדרך כלל אנשים שהם עובדים עם קוד בסביבת תקשורת הופכים לאנשי אבטחת מידע .... אתה תלמד כל מה שמדעי המחשב יודע ותהיה מומחה בתקשורת...

מאיפה ההיכרות שלך עם המסלול?

תוכל לכתוב עוד פרטים? יש קצת חוסר מידע.. גם עופר לא הכיר.. תודה.

למעלה