לעבור לספרד

sandradee

New member
לעבור לספרד

שלום לכולם קודם כל חבר שלי ואני שוקלים לסוע לתקופה קצרה (עד שנה) לברצלונה. אני בעלת אזרחות אירופאית (צרפתית) והוא לא. אני דוברת ספרדית ברמה בסיסית (מבינה את רוב מה שמדברים) והוא דובר רומנית שוטף כמובן ששנינו מדברים אנגלית כמעט ברמת שפת אם שנינו אקדמאיים- אני בעלת תואר שני במדעי החברה וחבר שלי בעל תואר ראשון בכלכלה אנחנו מעוניים בעיקר לשלב טיול עם עבודה, אבל ממש לא רוצים לעבוד במכירות בעגלות כמו כל הישראליים. כמובן שלא מצפים לעבוד במקצוע. שאלותיי: 1. האם יש אפשרות שבן זוגי יגור איתי לתקופה מסוימת בספרד? אנחנו לא נשואים... 2. האם יש עבודות לזרים שהם לא מכירות? בהתחשב בעובדה שהספרדית היא לא שפת אם שלנו תודה על התשובות לכל העונים

maozeitan

New member
כמה תשובות

1. לחבר אין שום זכויות מאחר ואתם לא נשואים הוא אפילו לא זכאי להוציא מספר NIE שזה מספר זהות ספרדי לזרים. רק אם וכאשר תתחתנו הוא יהיה זכאי לקבל כרטיס תושב קומוניטריו (צבע כחול) לחמש שנים. 2. מאחר שהמצב בספרד אנוש והמדינה מתרסקת אחוזי האבטלה זועקים לשמיים אני לא רואה כל אפשרות שאת מוצאת עבודה בברצלונהללא ספרדית/קטלן ברמה גבוהה אלא אם תלכי לחלק עיתונים של ADN או QUE ברחוב תמורת 5 אירו לשעה.ישנה האפשרות היותר טובה והיא ללכת לחברה ישראלית-ספרדית כמו זאת שאני עבדתי בה (נתתי את החברה שלי דוגמא יש עוד כמה חברות כאלה בספרד) להגיד שלום, אני רוצה להיות פקידה אצלכם אני מדברת עברית וספרית והם יעשו לך ראיון ואם תפלי טוב על בעל הבית הוא יעשה לך חוזה ויקח אותך להיות פקידה אצלו במשרה מלאה. 3. החבר תמיד יכול לעבוד בעבודות לא חוקיות OBRAS צביעת בתים, מסעדות או אפילו כמחלק פליירים, אני גר במלאגה ושם תמיד אפשר לגשת לקהילה היהודית ולבקש עבודה והם מנסים לסדר לרובם יש מחסנים של בגדים, מכשירי חשמל ביתיים, מפעלי עץ, חנויות למכירת מערכות שינה, כורסאות ספות, מחסני רהיטים ואפילו בתי מלון. אני עבדתי כמה שנים אצל מישהו במפעל רהיטים והיה נחמד מאד. מקווה שעזרתי

גוזליה

New member
"המדינה מתרסקת"? קצת הגזמת, לא?

בכל אופן אנו לא מעודדים עבודות לא חוקיות בפורום, הודעות ברוח הזו בעתיד יימחקו... ולגבי השאלה הראשונה-באם הם יכולים לספק הוכחות על זוגיותם ורשומים כידועים בציבור בצרפת, אין צורך בנישואים (לא הבנתי לשם מה לו להוציא NIE) והוא יוכל לשהות ולעבוד יחד איתה בספרד.

maozeitan

New member
כן המדינה מתרסקת

את חיה בספרד? אני חי פה 6 שנים ואני אומר לך המדינה במצב אנוש. לא מזמן, לפני 3 שבועות קראתי איזה סקר בעיתון המקומי של מלאגה SUR והנתונים בו היו זוועתיים. תקשיבי טוב בערך 30% (אל תתפסי אותי על האחוז לפה אחוז לשם לא זוכר בע"פ ולא מצאתי את הקישור) מהילדים בסכנת עוני. אחוז האבטלה באנדלוסיה הוא מהגבוהים בספרד ועומד על 20% ובחורף המצב רק יחמיר. סביב רוב הסופרים הגדולים כבר הוצבה שמירה עם נשק ומאבטחים, זה אכן מדהים אבל היום במרקדונה ישנם מאבטחים חמושים כי אנשים פשוט גובנים אוכל כמו שהיה בארגנטינה בזמנו. ושימי לב לנתון המדהים הבא: 70% מכלל האוכלוסיה בדרום ויתרו על: להדליק מזגן בקיץ, תרופות, או קניית מוצרים כגון נעליים חדשות ובגדים היה שם עוד הרבה נתונים אבל זה מה שאני זוכר בגדול חבל שאני לא מוצא את הקישור. ת'כלס חבל שאת מוחקת את ההודעה שלי אני מבין שאתם לא מעודדים עבודות לא חוקיות, אבל אני רק ניסיתי לעזור אני בהחלט מבין אותך לא עשיתי את זה בכוונה אחרי הכל לא אני המעסיק, אין לי רווח אישי מכך שהוא יעבוד במקום כזה או אחר ואני מקווה שזה ברור לך שעשיתי זאת בתום לב. מצטער הדבר לא יחזור על עצמו

גוזליה

New member
שומעת טוב.

קודם כל אין צורך לתקוף אותי. שנית, זה לא אומר ש"המדינה מתרסקת"- זה אומר שהיא במיתון קשה, כמו שאר העולם (סתם כדי לסבר את האוזן- בספרד כרגע יש 17.4 אחוזי אבטלה, 10% מהילדים מוגדרים כ"עניים" (כשמתוכם קצת מעל 5% "עוני חמור" שזה רחוק שנות אור מהמספרים שאתה מצטט). אגב, רובם המכריע של העניים הם בכלל מהגרים ולא ספרדים מן המניין. אז המספרים אכן חמורים וקשים (קצת פחות חמורים ממה שאתה מצטט אבל ניחא) אבל זה עדיין לא אומר שהמדינה "מתרסקת". לאנשים משכילים בד"כ קל יותר למצוא עבודה- מהסיבה הפשוטה שיש להם יותר אופציות אם הם מוכנים להתפשר. ואף אחד לא אמר שלהגר זה קל.

maozeitan

New member
אני דיברתי על מחוז אנדלוסיה

את מדברת על ספרד כולה, לכן אנחנו מדברים בשני קולות שונים אני הבאתי סקר מהעיתון SUR המסקר את המחוז של אנדלוסיה. מחוז אנדלוסיה מתרסק עסקים נופלים כמו דומינו, מנופים הורדו מאתרי הבניה בשלבים הסופיים של הפרוייקטים אפריקה ישראל עשתה פה פרוייקט דיור ב 400 מיליון אירו שנעצר לעצרי, חברות ענק כמו SIFA ו ISOFOTON על סף התמוטטות כלכלית ואני לא יודע איפה זה ייעצר כי היום לעבוד בתחנת דלק בספרד זה נחשב כאילו אתה עובד בהיי טק כאילו אתה במשרת חלומות, המצב פה מזעזע ברמות קשות.

גוזליה

New member
אז אתה יכול להגיד שמחוז אנדלוסיה מתרסק.

כך או כך, זה ויכוח מיותר, וסמנטי לחלוטין. פותחת השרשור לא שאלה על מצב העוני במחוז אנדלוסיה (שחבל שהוא כמו שהוא, אבל זה לא רלוונטי לשרשור) ספרד במיתון, כמו כל העולם כרגע- יש שם אבטלה, כמו בכל העולם כרגע, ויש שם עוני (גם כאן- כמו בכל העולם כרגע). האחוזים לכאן או לכאן זה לא מה שמשנה. שורה תחתונה- קשה למצוא עבודה לאלו שאינם דוברי השפה באופן כללי, על אחת כמה וכמה במצב של מיתון. עם זאת, עם מעט פשרה, אפשר להסתדר (להתפשר על משרה פחות מכניסה למשל, לעבוד במשרות "צווארון כחול" וכיוב'.).

למעלה