לעבוד על אלוהים

חח, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות!

לא עדיף פשוט לוותר על האמונות המטומטמות האלה וחסל?

נאפו פה

New member
הנרטיב היהודי שלי

אסף וול כתב את הכתבה שלוסי פרסמה וגם כותב "אסף וול מציג את הנרטיב היהודי שלו...גנבתם מאתנו את האמונה באל אחד, את אברהם אבינו, את הארץ היחידה שלנו, ובנוסף לכל גם את המיצובישי של דוד שלי". זה היה ה"נרטיב" שלי....הנרטיב שלי הוא למצוא כתובת בת 3,000 שנה, לקרוא אותה בשפה שבה אני מדבר היום, ולהבין שההיסטוריה לא התחילה בשנת 1948 אלא על ידי דוד המלך בשנת 1048. לפני הספירה...." אשריך אסף וול http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3428367,00.html

רון סי

New member
ההמצאות האלה לא משנות את מהות השבת

שהיא להיות שונה משאר ימי השבוע. דרכים לעקוף את האיסור על פעולות שונות בשבת יש כבר מאות שנים. גוי של שבת זה "טריק" שמקובל המון זמן, כולל כיום. אבל זה לא משנה את העובדה שהיהודי מתנהג אחרת בשבת. לענין ההמצאות עצמן, חלקן הגדול קשור למצבי חירום. למשל טלפון, אין הכוונה שדתיים יתחילו לנהל שיחות בשבת, אלא שתהיה להם אפשרות לטלפן במצב שנראה להם כחירום, בלי שיצטרכו לחשוש שטעו, ולא כך הוא (אם זה מצב חירום אמיתי, הם אינם זקוקים לשום המצאה. הבעיה כשלא בטוח שאכן בחירום מדובר). ההמצאות שקשורות יותר לנוחות בשבת, בענין זה קיימת כבר מזמן הפלטה, ושעון-שבת, ולא שמעתי עליהם בדיחות. מותר ליהודי להנות מהשבת שלו. היא לא מיועדת לסגפנות. הוא פשוט צריך להמנע מלעשות פעולות מסויימות בעצמו.

Patrick kim

New member
מזכיר לי מעלית בה התבקשתי ע`י דתיים

ללחוץ עבורם קומה בשבת, והשבתי אני חילוני נכון,- אך לא השבעס גוי שלכם. החברה האלה-רצו לקבור עצמם מבושה.

רון סי

New member
כנראה ראו בריון קוריאני

חשבו אתה עובד בנין זר. אבל דע לך שאסור להם גם לבקש. פעם הבא תלמד אותם לקח קצת יותר כואב.

Patrick kim

New member
שום לקח כואב.זה הם שעלו על מעלית

רגילה היתה גם מעלית שבת.יצא גם שכמה פעמים התבקשתי לעבור מקום בתחבורה כדי לאפשר לחרדי לא לחטא בישיבה ליד גברת. תגובתי לסיטואציה:אתה יותר צדיק ממני תשב לידה אתה והשם יעזור שלא תכשל. או בבית הכנסת שלך תנהג הפרדה ומשחקי כסאות ושבץ נא.

Patrick kim

New member
ההמצאות כשמן- הן המצאות התחכמויות.

מהמקרא הפשוט השבת היא קראית צדוקית אך וההיתרים הן מכלל פרשנות לא תבערו אש ז`א אם יש לי אש דולקת מער``ש מי אמר שאסור להנות ממנה ואז בא אוסף הכללים איך מותר מתי אסור.

rachel437

New member
אהבתי את המשפט הזה

>מותר ליהודי להנות מהשבת שלו. היא לא מיועדת לסגפנות< לכן יהודי יטפס חמש קומות במדרגות ולא ייסע במעלית, כי הרי כידוע לכם לחיצה על כפתור במעלית שבת זוהי סגפנות. כמו כן יהודי לא ילך עם מטריה בשבת כי ידוע הוא שתענוג גדול הוא להירטב בשבת. ומה יעשה יהודי שהמזגן נכבה לו בשבת, האם הוא ילחץ על כפתור כדי להדליק את המזגן או שישאיר את המזגן כבוי כדי להנות מתנורו של אלוהים. בזכות אותם אנשים שכתבו את התורה ולא ידעו שיום אחד יגלו את החשמל העם הנבחר נהנה מהשבת, לעומת שאר האנושות שנאלצת לסבול ביום קדוש זה.

שימו לב לטוקבק הזה:

" יום אחד התקינה העירייה רמזור בצומת סואן בעיר עבור הולכי הרגל. והיו הבריות מצייתים לחוק הרמזור. בירוק יעבורון ובאדום יעמודון, בין אם הצומת פנוי ובין אם מכוניות יהלכו בו. לימים נדלדלה התנועה בכביש עד כי פסקה לחלוטין. והיו הבריות מקטרין על נחיצותו של הרמזור והיו מבקשין להעביר את רוע הגזרה, והיה קיטור הבריות עולה כקיטור הכבשן ועד לפתחו של ראש העיר הגיע. ראה ראש העיר בעני התושבים וקרא לחכמי העיר לישב על המדוכה ולראות כדת מה לעשות. ישבו החכמים ושקלו וטרו ותרו אחר פתרון. עמד אחד ואמר, "בכתב החוק נאמר "רמזור העיר" מכאן שאם נמכור את הרמזור לזר לא יהא שם "רמזור העיר" עליו ויוכלו התושבים לעבור באדום כאשר עם לבבם". נענה חכם שני ואמר, "האור שברמזור אינו אדום אלא אדמדם . והלכה "אדום" ולא "אדמדם" , "ירוק" ולא "ירקרק", וכך נכשיר את המעבר באדום. נענה חכם שלישי ואמר, "מכיוון שהותר המעבר באור אדום לצורך אמבולנסים נתיר גם שלא לצורך , דקיימא לן "כיוון שהותר לצורך הותר נמי שלא לצורך" נענה חכם רביעי ואמר "יש להתיר מעבר באור אדום בשינוי, כגון שילכו העוברים אחורנית" וישאל אחד מה טעם אנו שומרים את חוק הרמזור אם אין תנועה בכביש? קצף אליו אחד מן החכמים ואמר "רפורמי! מי הגיד לך את טעמו של חוק הרמזור? בוודאי יש עוד טעמים נסתרים מאיתנו ונשגבים מבינתנו שאיננו יודעים". " (דודי, פתח תקווה)
גדול!

למעלה