לעבוד מול חרדים

לעבוד מול חרדים

שונה מאשר לעבוד מול לקוחות רגילים? הכוונה כמובן למי שעובד פרונטלי, היות שאני מניחה שבשירות טלפוני לא ניתן לזהות את התכונה הזאת... אני שמתי
שאין לקבוצה הזאת קו אחיד: גם אצלם יש את הנחמדים והנחמדים פחות, את אלו שמברכים אותך ומשתפים פעולה ומנגד את אלו שלא מסתכלים אפילו ושומרים על דיסטנס. אצלנו זה יוצר בעיה, כי צריך לזהות שאכן בעל הדרכון עומד מולי וכשגבר חרדי לא מוכן להסתכל עלי ואומר "זה בסדר, זה אני", זו בעיה, במיוחד כי אצלם נדרש יותר ממבט חטוף היות שעם הזקנים והכובעים הם נראים די דומים... אני הרבה יותר מעריכה מישהו כזה שמבקש מייד שאני אקרא לבודק, אבל מה לעשות שלא תמיד יש מספיק בנים. למקפידים יותר גם יש את הקטע של להניח את הדרכון והכרטיס ולא לתת או לקחת מהיד של הבודקת.

מותר לי

New member
דומה אבל שונה...

נינג'ות בדואיות... בעוד שאצלך את יכולה לזהות פחות יו יותר תווי פנים (עיניים, אף, גבות, אזניים, צורת הראש, לעיתים גם מבנה עצמות הלחי או צורת גדילה של שיער...) הנינג'ות? אי אפשר לדעת בנות כמה הן, איך הן נראות (והנינג'ות ה"כבדות" מסתירות גם את העיניים!), אם הן בכלל אישה או גבר מחופש
וגובה, כידוע, לא ממש עוזר מול הדרכון... ורובן לא מוכנות להסיר מטפחת מול בודק, וגם לא מול בודקת בקרבת נוסעים/בודקים... הרבה פעמים אני נקראת לעמדה "גלי, קחי אותה פנימה תראי שזאת באמת היא"... ושם בקצה, בפינה (עם שולחן שמפריד בינינו ו"דרכי מילוט" במידה ויש לה כוונה לעולל לי משהו) היא מרימה את על ה"עסק" השחור, ואני משחררת אותה (או שלא
אם היא לא סיימה טיפול...) בעיה נוספת? יש אנשים שלא מוכנים שבנות או יהודים יגעו בקוראן... לפי מה שהבנתי צריך לעבור תהליך טהרה כלשהו, כאשר ברור להם ששום יהודי לא עשה אותו מעולם, ובנות במחזור גם לא יכולות להיות טהורות... (מוכר?
) אני מסבירה להם שאני לא קוראת אני רק בודקת, ושיש לי כפפות אז אני גם לא נוגעת... את רובם זה משכנע, אבל מי שמתעקש מאד- 'חת שתים מקבל דרוזי, ושישברו את הראש לבד... אנחנו מאד מקפידים שתמיד יהיה בן פנוי (בנות זאת לא בעיה
), אם לחיפוש שצריך להתבצע על גבר, ואם לכל מקרה אחר. במקרה הגרוע- ראש משמרת תמיד יכול לעזור! ולגבי למסור או להניח- אצלינו יש "מדף" שבנוי על הבודקה, חלק מניחים עליו את הדרכון וחלק מוסרים לי. בד"כ אלו שמניחים יש להם הרבה תיקי יד/ילדים קטנים/זמזם/ערמה של דרכונים, אני אף פעם לא התייחסתי אם נותנים לי או מניחים לי

OMG ../images/Emo5.gif

לגבי בני כמה הם, זה לא כזה עוזר לנו: כבר עברתי כמה וכמה מקרים שעמד מולי חרדי שנראה לי כבן 40, ומקריאת הדרכון גיליתי שמדובר בבן 24 פחות או יותר. הם נוטים להיראות יותר מבוגרים ממה שהם.

מותר לי

New member
../images/Emo45.gif

אבל עם הזמן לומדים לזהות
ילדת בת 12 עם מנדיל היתה נראת לי כמו אישה בת 25 לא פחות! וגבר קצת אפור עם זקן חישבתי אותו ל-70, גברים שצובעים שיער, או סתם משום מה לא האפיר להם- 30, עד שלמדתי להתמקד יותר בתווי הפנים, במבע של העיניים, ועוד כמה דברים, והיום-שנה אחרי, אני "משחקת" עם עצמי את משחק "נחש את גיל הנוסע", וברוב הפעמים צודקת
(כמובן שאם זה באמת נראה חריג, למשל אישה בת 60 עם פרצוף של בת 20, זה כבר מצריך טיפול יותר מעמיק...) לאט לאט, תצברי לך ניסיון, ותוכלי ע"פ התרשמות ראשונית לקבוע גיל של נוסע

בשביל זה

כשאני רואה שהם לא מוכנים להסתכל אני תופסת את הבודק הראשון שאני רואה ומבקשת שיבצע את הבידוק במקומי. הם הרבה יותר מעריכים את זה מאשר את הנסיון שלי לזהות את הפנים שלהם.

מותר לי

New member
יש לי קרוב משפחה נהג אוטובוס...

הוא טוען שסיוט לעבוד איתם... הם דורשים ממנו לכבות את הרדיו (דורשים, לא מבקשים, ומדובר ברדיו שקט ליד הנהג, לא בכל האוטובוס) מנסים להחזיר אותו בתשובה (הדבר האחרון שהוא רוצה) מחלקים לו הוראות (הוא הנהג והוא יודע טוב מאד את העבודה) ובאופן כללי- הרבה רעש, הרבה ילדים צווחנים, והרבה הפרעות בנהיגה... הוא מעדיף לנסוע ממטולה עד אילת ולא לקחת אותם... זה בכ"א מה שהוא סיפר לי...

אני לא יודעת ממה נובעים ההבדלים

אבל אצלנו הם לרוב די שקטים, חוץ מאשר בתקופה של הטיסות לאומן (אולי אקונומיקה תיטיב לתאר את זה, אני הייתי די משועשעת ולא משנה כמה הכינו אותי לזה, המצב היה הרבה יותר הזוי). יש את אלו ששומרים דיסטנס ויש לא מעט שממש נחמדים וחביבים, נותנים את הדרכון ביד ומסתכלים על מי שבודקת אותם ואפילו מחייכים. בינתיים יחסית לאוכלוסיות אחרות, הם לא נחשבים לעושי צרות, חוץ מאשר בתקופה של אומן שחלקכם בטח קראתם בעיתון, נתפסו כמה שניסו לטוס עם דרכונים לא שלהם (התחזו אחד לשני).

למעלה