לעבוד חוקי בחו"ל

smndrol

New member
לעבוד חוקי בחו"ל

אתם יודעים שלהרבה מדינות יש הסכמי working holiday visa או work & travel - לא חבל שלנו אין כאלה? לא הייתם רוצים לסוע לעבוד לאיזה שנה ככה בחו"ל (חוקי...)?

sela v

New member
לא נראה לי שלישראל יש הסכמים כאלה

אולי עם רומניה? עובדה שיש בארץ הרבה רומנים שעובדים פה (ראה תוכנית הבוקר של הרומנים בארץ נהדרת). בד"כ ההסכמים הם הדדיים, ולמשל אוסטרלים יכולים לעבוד באנגליה, אבל גם ההיפך או שלמדינה מסוימת משתלם שיבואו זרים.

smndrol

New member
זאת בדיוק הבעיה - שאין

אם היו הסכמים כאלה הרבה פחות ישראלים עובדים לא חוקי בחו"ל! וזה מעצבן, כי סתם בא לי לעבוד כמה חודשים בחו"ל - אבל הסיכוי לאישור עבודה הוא קטן, ואם היו ההסכמים האלו...

ליאורט1

New member
השבוע היתה כתבה בעיתון

שהולך להיות הסכם עבודה עם אוסטרליה וניו זילנד, אני לא יודע אם זה כבר קיים או יתחיל בעוד שבוע או בעוד שנתיים אבל יש משהו בקנה. בכל מקרה בניו זילנד אפשר לעבוד חוקי, צריך שהמעסיק ירצה להעסיק אותך וישלח איזשהו מכתב לרשויות ואז אתה מקבל ויזת עבודה, כשטיילתי שם פגשתי לא מעט ישראלים עם ויזות עבודה. יכול להיות שזה רק משהו חד פעמי לאותה השנה בגלל מחסור בעובדים אבל שווה בדיקה למי שמתעניין.

jeshu

New member
בניו זילנד אפשר לקבל ויזת עבודה לפחות מנסיון של חבר.

Amoureuse

New member
אך ורק באופן ספציפי בחקלאות

מדובר בעבודות קטיף עונתיות ותו לא באוסטרליה אפילו זה לא למי שיש working holiday visa יש הרבה יותר אופציות וגורמים יודעי דבר טוענים שהכתבה במעריב זה שטויות במיץ. האמת גם ההגיון אומר את זה. אפילו לשוויץ אין הסכם כזה כי היא קטנה מדי, למה שלנו יהיה? ועוד עם ניו זילנד שיחסנו איתה כל כך טובים?

smndrol

New member
גם לפי מה שאני הבנתי הכתבה במעריב

היא חארטה בארטה... ואם היה בזה שמץ של אמת זה היה מתפרסם בצורה מסודרת באתר משרד החוץ או משהו בסגנון... חוצמזה, חידשתם לי עם הסיפור של אשרות לניו זילנד, אבל אני רוצה לעבוד בגאסהאוסים או משהו בסגנון, ואין סיכוי בלי אשרת עבודה (ראיתי מודעות לעבודות בכל מיני ארצות דרך האינטרנט וכולן אומרות שאין בכלל מה לנסות בלי אשרת עבודה..) אבל אם אתם יודעים משהו, אל תתביישו..

Amoureuse

New member
בגסטהאוסים באמת אי אפשר

לא שלא פגשתי עובדים לא חוקיים אבל אני לא רוצה אפילו להתייחס לזה באמת מדובר רק בחקלאות, עבודות עונתיות כשיש מחסור בקטיף באיזור מסוים

ליאורט1

New member
אני עבדתי קצת בגסטהאוס

בניו זילנד, מאוד מקובל שם לעבוד מספר שעות תמורת לינה ולא תמורת כסף, הרבה חבר'ה עובדים שעתיים שלוש בבוקר תמורת הלינה ובשאר היום מוצאים עבודה בשביל הפרנסה. לא זכור לי עבודה בגסטאהוס תמורת תשלום

Amoureuse

New member
רק ככה בינינו

גם עבודה תמורת הלינה זה לא חוקי אם אין ויזת עבודה כמובן, זה לא אומר שזה לא קיים

smndrol

New member
עבודה תמורת לינה יש בכל העולם,

גם אצלנו... ונראה לי שזה כן חוקי בלי ויזת עבודה - כל עוד לא מקבלים כסף אבל אני לא בטוח. אם כל כך הרבה עובדים תמורת מיטה (נשמע ממש רע) בכל העולם - גם בעלי גאסטהאוסים וגם טיילים - אז כנראה שזה בסדר, או לפחות נורמה שעוברים עליה בשקט...

Amoureuse

New member
זה שכולם עושים את זה

לא אומר שזה בסדר והאמת שלרוב אלו שאתה רואה עושים את זה יש ויזת עבודה (Working holiday visa) ואז זה חוקי לגמרי. יש גם ישראלים עם ויזה כזו, בתוקף דרכון זר שיש להם. ואחרים - פשוט עוברים על החוק. לא רק שלא חוקי לעבוד תמורת לינה, בהרבה מקומות גם עבודה בהתנדבות לא חוקית ללא אישורים מתאימים (גם בהתנדבות אתה בד"כ מקבל הוצאות מחייה כך שזה דומה).

ליאורט1

New member
כל דבר

חוץ מחקלאות, שצריך לעבוד משעות הבוקר. יש להם ויזת עבודה אז הם יכולים לעבוד בכל דבר שלא מצריך עבודה מהבוקר, לי יצא לדבר עם זוג שעבדו במין מכולת כזאת בכפר.

smndrol

New member
בואו ננסה משהו אחר

אם יש לי משפחה באוסטרליה (על ויזת לימודים נראה לי) - זה יכול לעזור לי באיזה שהיא צורה לקבל ויזת עבודה זמנית (יש דבר כזה בכלל?) ? ואותה שאלה לקנדה... רק ששם זה לא משפחה...

sela v

New member
קשה לדעת

הכי קל נכנסים לאתר של אותה מדינה ברשת, ובודקים. אני יודע שלמשל באנגליה לא עוזר שלאח למשל יש אזרחות ודרכון על מנת שאח אחר יקבל ויזת עבודה.

sela v

New member
שמעתי שאפשר

בקיץ להתעסק בקטיף של ענבים בצרפת, ולא צריך לזה ויזת עבודה. תריץ חיפוש ברשת, ונדמה לי שיש בקישורים גם איזה אתר של עבודות בסגנון helpx אם אני לא טועה.

למעלה