לסרב !!! לסרב לסרב !!!

• פותח הנושא dnme
  • פורסם בתאריך

dnme

New member
לסרב !!! לסרב לסרב !!!

לא מדובר על סירוב לשרת כפי שמתבקש מהכותרת וכו וכו אלא על משהו פשוט בהרבה. ידוע לי הנוהל עבור מי שמסרב לעבור חיסונים בבקו"מ. הוא מקבל אוטומטית פרופיל נפשי, אפשרויות השיבוץ שלו מוגבלות, והצבא מסיר ממנו אחריות במקרה של פגיעה בריאותית. לעומת זאת לא הצלחתי לברר מה הנוהל עבור חייל המסרב לעבור : 1. חיסון כנגד שפעת במהלך השירות הסדיר 2. בדיקת דם (מהוריד) בבקו"מ עבור סקר של חיל הרפואה 3. תרומת דם ברור לי שלא מחזיקים אף אחד בכוח, וגם לא שולחים לכלא. אך תהיתי האם מישהו אי פעם סירב לבצע אחד מהדברים הנ"ל ומה בדיוק עשו לו ? ואנא תחסכו ממני תגובות כה בוגרות כגון "זה כולה דקירה קטנה !!!".

Piccolo

New member
אם אני לא טועה...

היום נערכים תרומות דם.. לפחות בבסיס שלי.. בכל מקרה,בטח אנשים יחזרו עם סיפורים בקשר לזה

revitalk

New member
סקר של חיל רפואה?

איזה סקר חיל רפואה עושה שלצורכו לוקחים דגימות דם???? אף פעם לא שמעתי על זה...

dnme

New member
ביום גיוס

הם לוקחים כל מתגייס עשירי או אחד מתוך עשרים, לא בטוח, ונוטלים ממנו דגימת דם. יותר ממבחנה אחת, כך שמעתי. לא כולם עושים, זה תלוי במספר האישי. כל מספר שמסתיים בספרות מסויימות נשלח לסיקור. והאם למישהו יש תשובה לשאלה ששאלתי למעלה ?

fatpig

New member
אז ככה

אהלן.. אני אחת מאלו שנפלו קורבן לסקרים ה*** של מקרפ"ר וזה ממש אבל ממש לא נראה לי , אז התחלתי לצעוק עליה קצת ואמרתי שאחרי שתקעו לי 3 זריקות ביד אני ל-א הולכת לעשות עוד בדיקת דם להנאתי , over my dead body והלכתי... מקווה שעניתי לך על השאלה...

dnme

New member
אחלה שיטה... אבל מה בדבר

אחלה שיטה... אבל מה בדבר חיסון שפעת ותרומת דם ? מישהו ?

טעות! החיסונים הם אחרים!

החיסונים בבקום פשוטים! חיסונים נגד דלקת קרום המח ושפעת. לא תרומת דם וכו´. אז אם רשמת-תברר את זה טוב מאוד. ופרופיל נפשי מקבלים לאחר שיחה עם פסיכיאטר. ואם אתה מסרב אתה תקבל חוגר וכו´ ומשטרה צבאית תחכה בחוץ, אזיקים על הידיים, ד"ר שיתן את החיסונים ובזה נגמר העניין.

dnme

New member
בולשיט

חיסונים נגד שפעת נותנים רק באוקטובר- נובמבר. לא רק בצה"ל, אלא בכל העולם. מהסיבה הפשוטה שהוא מחזיק רק שנה, הוא צריך להיות מעודכן, וצריך להנתן לפני עונת השפעת. החיסונים הנוכחיים בבקו"מ הם טטנוס+דיפטריה (DT), דלקת קרום המוח, וחצבת+חזרת+אדמת (MMR). לקרביים גם צהבת נדמה לי. לא נותנים חיסונים בכפייה, גם לא בצה"ל. ישנו חוק נגד טיפול רפואי בכפייה, החל בישראל גם על הצבא. וחיסון אינו שונה במובן זה. לכן, גם כאשר מישהו מתעלף בעת מתן זריקה, ממתינים עד שיחזור להכרה מלאה, ורק אז נותנים לו את הזריקה, אחרת יחשב הדבר לטיפול בכפיה (כיוון שאינו בהכרה). כן, גם בצה"ל. דיברתי עם מפקדת המרפאה בבקו"מ, והיא זו שהסבירה לי את הנוהל למי שמסרב לקבל את החיסונים ביום הגיוס. לא אזיקים, דוקטור, וכל הבולשיט שלך. אבל אני שאלתי על חיסונים הניתנים *במהלך* השירות, לאחר ששמעתי שבחלק מהבסיסים נותנים חיסוני שפעת לכל החיילים, ותהיתי מה קורה למי שאינו מוכן לעבור אותם. או למי שאינו מוכן לתרום דם. ומרקו (ופיורינה?) , אם אין לך מושג על מה אתה מדבר, פשוט תסתום את הפה.

zazaza

New member
תרומות דם וחיסונים

בנודע לחיסונים במהלך השירות- ישנן יחידות אשר החיילים בהן מקבלים , בגלל תפקידים שמחייבים תנועה במקומות סיכון (יש לזה איזשהי הגדרה במקרפ"ר) חיסונים - למיטב ידיעתי החיסונים הם המלצה ולא מחויבים. תרומות דם בצה"ל אינן חובה אבל מאחר ומקבלים פטור מפעילות לכמה שעות ולפעמים יום ג´ ביחידה (וגם עוגת חנק) --> רוב החיילים מעדיפים לתרום

dnme

New member
תודה לך

על המידע היעיל. הוקל לי. אל תעשו חיסון שפעת ! זה רע.

למעלה