לסקרנים באמת

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
לסקרנים באמת

באמצעות וואלה, ניתן להגיע לשבועון "שיחת השבוע" האחרון, מספר 808 (אם איני טועה). יש שם כתבה אודות בתי כנסיות... יש לשמור מלכתחילה באמצעות acrobat, ורק לאחמ"כ ניתן לפתוח. שבת שלום ומבורך.

דדיחתם

New member
זה מזכיר לי

לא יעזור כמה פעמים תכתוב "בתי כנסיות", כשאני רואה את זה, זה יותר מזכיר לי כנסיות (מלשון כנסיה) מאשר בתי כנסת.

א77

New member
אשתדל לכבודך, למרות שאמרו חז"ל...

כל כנסיה שהיא לשם שמים סופה להתקיים. ויש עוד ועוד דוגמאות. הנוצרים לא יגנבו ממני אף כנסיה לשם שמים. ואגב. בשיחת השבוע, יש ראיון עם א77. למזלי כמעט כולם עצלים לפתוח את זה. וכך רק הסקרנים באמת מתאמצים ופותחים, ומגלים מיהו הא77 הזה. שבת שלום

yoavep

New member
הסתכלתי עכשיו

מדהים ! כל הכבוד. סתם לידע כללי וללא כוונת חטטנות - למה א77 ? ? ? שבוע טוב, יואב

תמונות של בתי כנסת

ראיתי בשבת את "שיחת השבוע" בטעות נתנו מספר 807 כמו השבוע הקודם. התרגשתי לגבי משפחת אישתי שהוזכר גאלץ עיר מגוריו של אבא של אישתי. וחסידות בוהוש חצרו של סבא של אישתי, זכיתי שהרבי הקודם היה בחתונה שלנו וקבלתי מטבע "קמע". כיום לחסידות בוהוש יש בניין בבני ברק שכל חסידות היתה רוצה להתברך בו. לגבי בתי כנסת בפולין, הצלחתי להשיג צילומים של הקירות הפנימיים של בית הכנסת הגדול בעיר בנדין, (עיר מגורי הורי ז"ל) שנשרף בתחילת מלחמת העולם. עשיתי מתמונות אלו מצגת והצגתי לניצולי שואה אנשים שהם חילונים התרגשו בראותם תמונות אלו.

א77

New member
סתם מעניין.

אני קצת מבולבל, היש קשר בין בן צבי לבין בן צבי היש קשר בין ההרשקוביץ בני ובין ההרשקוביץ ארנון???

רק במשפחת הפורום

הכרתי את ארנון במפגש. והוא בחור מאוד נחמד. חוץ שזה אותו שם משפחה אין קשר. אולי בצד של אישתי יש אולי קשרים של איזורים בדורות הקודמים. מקור משפחתי מפולין

ornan

New member
משפחת הפורום

שלום לכולם דרך הפורום גילינו בני ואני מספר קשרים בינינו, שלא ידענו על קיומם מקודם. בן משפחה שלו נשוי לבת דודה שלי, וזכינו לא מזמן להשתתף בשמחה משפחתית משותפת. משפחתו של בני מבנדין וכך גם משפחת אבי, בני פעיל מאוד בארגון יוצאי בנדין ועוזר לי רבות בעצות טובות ויעילות ובעיקר מקשר אותי למקורות שיעזרו לי בחיפוש העקרי של בניית עץ משפחתי, שעדיין נותר עלוב כבתחילה. וקשר נוסף שנינו גדלנו בחדרה.

למעלה