לספר על אוטיזם

alphadelta

New member
לספר על אוטיזם

מאחר והג׳וניור במה שנקרא תפקוד גבוה, ומאחר והקפנו את עצמינו באנשים אוהבים ומכילים, לא סיפרנו להרבה אנשים על האוטיזם. מי שסביבו ולא סופר לו זה מלכתחילה מי שאוהב אותו כמו שהוא. עוד סיבה, שמירה על פרטיותו, הוא אובחן בגיל 9 והחלטנו , אישי ואני, שהוא יחליט אם הוא רוצה לספר.
אף פעם לא אמרנו לא לספר.
במשפחה המצומצמת האוטיזם זה נושא שעולה וחלק משיחות היומיום שלנו. זה חלק אינטגרלי מהחיים. טבעי וזורם.

הוא התחיל לספר לאנשים מיוזמתו. לרב כדי להסביר בעצמו (!!!) כמה אתגרי לו משהו ולמה. וזה נפלא.
כן, זה מעלה דאגות של ״ מה אם הוא יגיד למישהו שאין לו ידע, או סובלנות לאוטיזם. או מה אם ילדים יציקו לו ( הוא בבית ספר רגיל)

אשמח לשמוע מניסיונכם.

TikvaBonneh

New member
ילדים בבית ספר רגיל

בבית הספר הרגיל בו בן השמונה שלי לומד, עובדים עם הילדים על הנושא של הכלה וקבלת השונה, ואיש אינו מציק. יש בו תשעה ילדים משולבים יחידנית, וחמישה ילדים משולבים מתוך כיתת תקשורת. צוות המורים ברשות המנהלת מגוייס כולו למשימה זו.
לא יתכן שילוב בבית ספר רגיל בלי זה.

alphadelta

New member
כן, אבל...

מספיק ילד בריון אחד שיצחק עליו.
מספיק הורה אחד שלא ירצה שילדו יתקרב אל בני.

סביר להניח שאני דואגת יותר מדי. אבל יש כל כך הרבה אנשים שללא מודעות אומרים דברים.

TikvaBonneh

New member
מספיק הורה אחד או ילד ביריון אחד

לעצבן אותו ואותכם, אבל זה לא סוף העולם.
גם אין איך למנוע את זה.
יש לי בן שאובחן רק בגיל 15. את חושבת שילדים לא הציקו לו עד אז?
יש לי בן שאיננו בספקטרום. את חושבת שאף פעם לא קרה שילד ביריון הציק לו?
זה ילד שהולך לבית ספר רגיל, יש לזה יתרונות וחסרונות. יש מגוון גדול של ילדים, וכן - סביר שיתקל ביניהם גם בילד ביריון.

TikvaBonneh

New member
למנוע את מה?

אני אמרתי לנדב שתמיד יהיו ילדים שיעצבנו אותו, בכל מקום, ושהוא צריך לא לקחת יותר מידי ללב, ללמוד להרגיע את עצמו. אי אפשר לשלוט על ההתנהגות של כל הילדים כל הזמן.

TikvaBonneh

New member
הוא בכיתת תקשורת.

גם שם ילדים יכולים להציק\לעצבן. הוא גם יכול לפרש לא נכון כוונות של ילדים, שלא מתכוונים להציק לו. לכי תדעי.

alphadelta

New member
הוא מדבר על זה ברגעים שנראה לו מתאים

אנחנו, וגם הצוות המקצועי , חושבים שזה קשור להתבגרות ולרצון שלו להיות דובר של עצמו. להסביר את המצב. הוא הסביר למורה מחליף ״ קשה לי לעשות את זה לא בדרך שאני רגיל. יש לי אספרגר״

וזה נפלא שהוא הדובר של עצמו. ומצד אחד אני לא רוצה לעצור את זה. ומצד שני יש את כל הדאגות ...

dina199

New member
הבן שלי הסביר בצבא למפקדים
.

היה מצויין.

alphadelta

New member
תודה. לרב אני מסכימה

וזה אכן נפלא שהוא הדובר של עצמו. אני לא רוצה לעצור את זה. אבל יש את כל הדאגות ...

למעלה