לספר סיפור

הומינר

New member
לספר סיפור

מודעה בעיתון, על לוח המודעות,בכלי התקשורת, כי ביום זה וזה בשעב זו וזו במקום כך וכך, יתקיים ערב מספרי סיפורים, בהשתתפות אלו אולו, מחיר הכניסה כך וכך. הקהל אשר מגיע, וקונה כרטיס, בא מוכן נפשית לשמוע סיפורים, המספר עומד לפני קהל, אשר מצפה לשמוע את הסיפור, אבל !!!!! אמש, השתתפתי בערב הדלקת נרות, בבית פרטי, היינו כ עשרים איש, משפחה ואורחים, המארחת ביקשה ממני להכין סיפורים, להדליק את הנרות, לשיר קצת משירי חנוכה. החלק הראשון עבר די בהצלחה, הדלקתי הנרות, שרנו את -הנרות הללו - מעוז צור, וישבנו ליד שולחן ערוך בטוב טעם הן ביופי והן בתקרובת, הנרות היו על השולחן, לקחתי הנרות והעברתי אותם לשולחן אשר יועד להם, ובהזדמנות זו שאלתי את המסובים, אם הם שמו לב שפיניתי מהשולחן את הנרות, והאם הם יודעים מדוע עשיתי כך, ענו לי, כי רציתי שבל יפריעו, וכי ליד החלון שם העמדתי אותם זה לרוח החג, פרסום הנס. וכאן הצלחתי להשחיל סיפור אשר מתיחס לשיר שלום עליכם אשר שרים לפני הקידוש בליל שבת, כאשר השיר אומר - שלום עליכם מלאכי השלום. - בואכם לשלום מלאכי השלום, ברכוני לשלום מלאכי השלום, - צאתכם לשלום מלאכי השלום, והשאלה היא האם זה מנומס כך להתיחס לאורחים כאלו מכובדים, לפי המסורת המלאכים האלו הם שני המלאכים אשר מלווים את איש ישראל אשר הולך מבית הכנסת לביתו , ושני המלאכים הינם מלאך טוב ומלאך לא כל כך טוב, וכאשר הם מגיעים לביתו של האיש, ורואים כי הבית מלא אורה, השולחן ערוך, ונרות דולקים, המלאך הטוב אומר , הלואי כך לשבת הבאה, ובאם זה לא כך, המלאך השני אומר כן לשבת הבאה , ולמלאכים האלו אנו שרים את השיר - שלום עליכם, ומדוע כאשר אנו הולכים לעשות קידוש ולאכול אנו מבקשים מהמלאכים לצאת במקום להזמינם לסעוד עימנו. ועל כך יש סיפור אחר, בסעודת מצווה, ישבו מסביב לשולחן רבנים גדולי תורה, והטיבו ליבם בסעודה שהכין המארח, אחד הרבנים מבחין כי ישנו רב אחד, אשר אינו טועם מאומה, שאל את היושב לצידו, האם אתה יודע מדוע רב זה אינו טועם דבר, ענה לו שכנו , זה הרב הידוע בכך שהוא מסגף עצמו וצם מערב שבת לערב שבת, פנה הרב לאורחים, זה עתה הובהר לי מדוע אנו אומרים צאתכם לשלום, מלאכים הרי אינם אוכלים, וזה לא נעים שיעמדו לך מאחורי הגב אנשים ויסתכלו לך בצלחת בזמן שאתה אוכל, ולכן אנו אומרים להם, סיימתם את תפקידכם, הואילו בטובכם ותנו לנו לאכול , הנרות סיימו את תפקידם ועליהם ללכת למקומם. וכאן באה שאלתי, לאחר כל האמור לעיל, ישבנו ואכלנו מטעמים ומשמנים, והשיחה קלחה לה בין המסובים, וישבתי וחשבתי , הכיצד אני מפסיק את השיחה ומספר סיפור, המסובים לא באו לשמוע סיפורים, בדרך כלל בנסיבות כאלו, המסובים רוצים להשמיע את דבריהם הם, לספר את סיפורי גבורתם, ומעלליהם בעבר ובהווה, ולך תפריע באמצע עם סיפור על חנוכה, או סיפור הגדה סיני, ותהיה המספר המיומן ביותר, איך משחילים סיפור במצב כזה, והענין של להשחיל סיפור, כי אם למען להעלות את השיחה לרמה גבוהה יותר מאשר סיפוריי התפארות, אחד מול השני, האם זה בכלל אפשרי והוגן לקטוע שיחת רעים, או שעל זה נאמר, והמשכיל בעת ההיא ידום, שמור את סיפורך לעת אחרת, וכאשר יבקשו ממך מה הנסיון שיש לכם חברי , אשמח לשמוע, ונאוואן אתה מוזמן לבקר לקטול ולעשות ככל העולה על רוחך, למרות גילי המתקדם, אין לי כל נסיון מאחוריי בסיפור סיפורים, ופעם אמרתי כאשר החילותי לנסוע לחו"ל, לאן אתה רוצה לנסוע שאלו אותי, ואמרתי זה בכלל לא חשוב, בשום מקום לא הייתי, כל מקום חדש בשבילי, היום זה כבר לא כל כך ככה, אבל עדיין יש לאן לנסוע.
 
מתוך הדברים עצמם

שלום, (מותר לפתוח בשלום, נכון?!
) אתמול היית באירוע דומה, אם כי שונה במקצת. כל יום שני אני מנחה קובצת הורים בבאר שבע (אני מטבל את ההנחייה שלי בסיפורים וגם במדרשי חז"ל). אתמול - יום שני - חנוכה - לא התקיים מפגש. הקבוצה נפגשה לשם מסיבה והם טרחו והזמינו אותי עם האישה. ואכן עשינו מאמץ (אנו גרים באשקלון) ונסענו לשם. הם כבר היו באמצע העניינים - השולחן היה ערוך עם לביבות וסופגניות מעדות ישראל השונות, הייתה אווירה טובה ומצב רוח נהדר. לפני שהגעתי נערכו חידונים, ובזמן שהותי הומחז מחזה קצר ונחמד. ותוך כדי מישהו זרק אם יש לי סיפור. לא הכנתי, לערב זה סיפור, הסתכלתי סביבי, חפשתי משהו להיתלות בו. נזכרתי בסיפורי הספינג' ששמעתי מתולי ואשר כתבתי אותם כאן, החלטתי לספר אותם. לקחתי ספניג' מהשולחן הסתכלתי בו, נגסתי ואז אמרתי שזה מזכיר לי משהו..... והתחלתי לספר... רוצה לומר,, לצאת מתוך המקום והזמן,,, להתחבר למה שקורה ולקחת את זה למקום אחר.... תנסה לבדוק אם זה מתאים לך.
 
שכחתי דבר אחד

שכחתי להוסיף, שבדרך חזרה, אשתי אמרה שהם חיכו לסיפור ממני. כך שאני לא באמת יודע אם זו הסיטואציה בה היית. אך חושב שהרעיון שהצעתי בהחלט יכול לעזור.
 

בינקיס

New member
ולדעתי:

לפעמים צריך לדעת לקחת ולתת את המקום. כלומר- לפעמים נוצרת אווירה של שיחות, "התפארויות" כמו שקראת להן, גם להן יש מקום. לפעמים אפשר לספר סיפור אחד, וזה מה שמתאים, כי אחר כך מתפתח משהו מעניין בין האנשים.וכדאי לאפשר זאת. לדעתי-לעתים מחכים מן המספר לסיפור, ולעיתים אולי הוא שמחכה מעצמו, ומן הקבוצה לבקשה. וגם זה בסדר. אז, אולי רצוי להצמיד 3 סיפורים, אחד גדול ושניים קטנים- זה מוביל לסיפור הגדול, וזה יוצא ממנו, סוגר. וכך, להגיש למעשה תוכנית קטנה של סיפורים, שהמספר יכול לחוש שלם איתה, וגם לתת מקום לקבוצה, להיות זה עם זה. וזה גם נראה לי הדבר הנכון והמתאים לערב מסוג כזה, כשבאמת, שיחת הרעים היא מרכז הערב, כפי שאני רואה זאת. חושבת שחשוב "לחוש" את הקבוצה. זאת דעתי, מקווה שעזרתי במשהו.
 

NAVVAN1

New member
הומינר יקר, קצת באיחור, ולא קטילה

רק ביקור קטן בסלון הבית בו אתה יושב, ולידך חברים ופעם הם אומרים ופעם אתה עונה, ופעם הם, ופעם אתה, רק שאתה עונבה בסיפור, אומר מזכיר לי סיפור ששמעתי, דומה ל מעשה שקרה ל... לדוגמא הנה אנחנו יושבים לארוחה, כלים נאים, מטעמים שובחים ממש טעם גן עדן, וכל סיפורי גן עדן אתה יכול לספר. לדוגמא חניה עד שמצאתי הנשמה שלי פרחה, בדומה לחסיד,,, והרבה סיפורי חסידים אתה מכיר. לדוגמא הנה אורח חדש לשולחן, מזכיר לי אחד שנסע ברכבת והסתכל על שכנו... (סיפור שהבאת לאתר). רק צריך להיזהר , לא להגזים, במידה, לדוגמא אחד היה לו סיפור נפלא על צייד, וכל הערב עובר, ובין יהודים מי בכלל מדבר על צייד, והוא מוכרח לספר, מוכרח, מתפוצץ לספר, לקראת סוף הערב הוא קם ואומר " בום טרח, אה זה מזכיר לי סיפור על צייד" לילה טוב
 

NAVVAN1

New member
את תמיד מסכימה איתי לכל מילה

רק לפעמים זה לוקח לי הרבה מילים להסביר לך לאיזו מילה את מסכימה.
 

נמצק

New member
מעניין לעניין באותו עניין

גבר ואשה מתוכחים בלי סוף. אומרת האשה לגבר:לא יעזור כלום, אף פעם לא נחשוב אותו דבר. עונה הגבר לאשה: למה? הנה לך דוגמא.ליל גשם נורא. את מגיעה למלון ומתברר לך שהמלון מלא. אבל יש חדר אחד שבו ישן גבר ויש שם מיטה פנויה, ויש חדר אחר שבו ישנה אישה וגם שם יש מיטה פנויה. לאיזה חדר היית נכנסת? עונה האישה מניה וביה : כמובן לחדר עם האשה. הרי לך - עונה הגבר - חשבנו אותו דבר. ובבניין הארץ ננוחם.
 

הומינר

New member
הזכרת לי צייד

עכשיו בשעה כזו מותר לספר דבר כזה, לבוקר תורידו את זה. בבקתת ציידים יושבים ומספרים מעשה גבורה כזה או אחר, ואחד הציידים בהתלהבות מספר כיצד היה לבד ביער ומולו מופיע שועל, לא הססתי יריתי לו בין העיניים, שמתיו מתחת לבית השחי והלכתי, והנה מולי זאב, יריתי לו בין העיניים שמתיהו מתחת לבית השחי השני והלכתי, וכאן מופיע אריה לא גדול, אבל מספיק מאיים, יריתי לו בין העיניים , והנה אני הולך בבתי השחי יש לי שועל וזאב ועכשיו אריה העמסתי אותו על הכתפיים רגל פה ורגל שם, והנה קוראים לצייד לטלפון, לאחר זמן הוא חוזר והחברים מעונינים לשמוע את סוף הסיפור , ושואלים אותו, נו, ואז הוא שואל , היכן עמדתי בסיפור, ועונים לו - רגל פה ורגל פה, א א נכון, ואז אני הכנסתי לה!!!!!!!!!!!!!
 

NAVVAN1

New member
סיפורי צייד בלילה

צייד הולך לצוד דב, מכוון, יורה, ומה לעשות מפספס הדב מתעצבן , תופס את הצייד ואומר לו או שאני הורג אותך או ששאני תוקע אותך מאחור, הצייד לא רוצה למות אז .... למחרת הצייד הולך שוב ליער אם רובה יותר גדול , יורה ומה לעשות מפספס. הדב מתעצבן יותר , תופס את הצייד ואומר לו או שאני הורג אותך או ששאני תוקע אותך מאחור יותר, הצייד לא רוצה למות אז .... מה לעשות כמו שאומרים בשכונה, אוכל אותה יותר. למחרת הצייד מעוצבן לוקח רובה הכי גדול והולך ליער,(בקושי, אבל מגיע), מכוון אל הדב יורה ומה לעשות, כשלא הולך אז לא הולך, מפספס. הדב תופס אותו ואומר לו" תגיד את האמת, אתה לא בא לכאן בכדי להרוג דב,, נכון?" לילה טוב
 

NAVVAN1

New member
נרות וחו"ל - סיפור

פעם הייתי באמריקה בחנוכה, (אולי היה נכון לומר פעם הייתי בחנוכה באמריקה?) מסובך לספר סיפור שמכוון גם וגם. בכל אופן, כשהייתי שם, בבית הגדול והמפואר של דודי בפרבר של אחת הערים של אמריקה, בזמן ימי החנוכה, וראיתי אותו מדליק את החנוכיה ושם אותה ליד חלון הבית. התפלאתי, שם בבית הגדול ליד החלון החנוכיה היתה רחוקה מאיתנו, התרחקה לי החנוכיה עד למרחק של מוזר, כאילו החנוכיה לא בתוך הבית. שאלתי אותו למה שמה? (חז"ל אמרו בן אשר שואל בחנוכה למה שמה, ידע לשאול בפסח למה הלחם נראה מוזר.) ענה לי דודי כי מנהג ליהודי אמריקה להניח את החנוכיה על אדן החלון. יהודים הרוצים לעבור לגור בפרברים, ומבקשים לראות באם יש יהודים בשכונה, נוהגים ומכוונים לעשות את בדיקת הכשר והחמץ, בדיקת היהודי והגוי אשר בשכונה בערבי חנוכה. וכך הם יודעים וכך הם קונים. סיפור סיפרתי לך תוכל להשתמש לנר חנוכה היום בערב, כתודה לך על סיפור נרות שבת שלא הכרתי ואשתמש בו בערב שבת הקרוב. יום טוב ותודה.
 
../images/Emo82.gif

בעיתונים בארה"ב, כשמפרסמים בית למכירה אפשר לקרוא הרבה בין השורות. למשל, כשמממש לא מתים להכניס לשכונה יהודים כותבים "Church near by"...(כנסייה בקרבת מקום) וכבר ראינו גם שמסווים את קרבת הבית לבית קברות במילים "quiet niegborhood" (=שכונה/סביבה שקטה). וכשמישהו בסביבה יהודית מובהקת מוכר את ביתו לאפרו-אמריקני, רחמנא ליצלן, מיד מתלוננים תושבי השכונה האחרים שערך הבתים שלהם יירד... כן, הדיבורים על שיוויון ואחווה -נשארו ברובם הגדול כתובים בחוקה.
 

dyona

New member
אפילו שלדבריך "לא באו לשמוע סיפורים

לדעתי אינך צריך להצטער ש"השחלת" את הסיפור, הוא שדרג את המסיבה ואני בטוחה שכל אחד יצא ממנה עם ערך מוסף. אני אומרת זאת מאחר וגם אני הרגשתי כך כשקראתי את סיפורך!
 
ועוד דבר קטן

רוצה להוסיף רעיון - כיצד לספר בערב חברים. אנתח את הסיטואציה: * הוזמנת לאירוע ע"י בעלת הבית, שגם ביקשה ממך להכין סיפור. * היא יודעת שאתה מספר השאר לא יודעים. * היא בעלת הבית - היא המארגנת - היא היוזמת. * היא צריכה לקחת את המושכות לידיה ולהגיד "הערב יש לי הפתעה מיוחדת עבורכם - הזמנתי במיוחד את.... שהוא מספר סיפורים שיספר לנו מסיפוריו". * כלומר, תן לה להציג אותך, עשה זאת בתיאום עמה. אגב יכול להיות שבתיאום בינכים תוך כדי התרחשות, תגיעו להבנה שזה לא מתאים, כי האנשים נמצאים במצב רוחני חברתי אחר. כלומר, יש מקום לשוחח עם בעלת הבית.
 
למעלה