לספר סיפור חפצתי....

לספר סיפור חפצתי....

הי, רוצה לספר סיפור מדהים שארע לי לפני מספר שבועות. אני רפלקסולוגית וטיפלתי במטופלת שבאה לטיפול ראשון. כששבה לאחר שבוע היא סיפרה לי את הדבר הבא: "4 שעות לאחר הטיפול- החלו כאבי ראש , הקאתי ו.........נפלט לי סוד ששמרתי עליו 13 שנה!" לסקרנים שבניכם- עצם פליטת הסוד לא הזיקה. היא חשה לאחר מכן בטוב. מטופלים שונים חווים תחושות שונות או לא. אך תגובה כה קיצונית לא נרשמה אצלי תקופה ארוכה. כאמור, אותה מטופלת חוותה תהליך ניקוי פיזי ונפשי כאחד. מה איתכם מטפלים יקרים, האם חוויתם פעם תגובה מיוחדת כתוצאה מהטיפול? יש למישהו מושג-היכן הפורום לרפלקסולוגיה?

0 אור 0

New member
סיפור נפלא

אני שמחה שזכית לשמוע ולהיות שותפה בחויה, פורום רפלקסולגיה נסגר, אך אנחנו מהוים בית לכל העוסקים בתחומי הרפואה המשלימה, ובין המטפלים כאן מספר רפלקסלוגים (אני ביניהם)

ינוקא1

New member
גם אצלי קרה

שלאחר טיפול במגע נחשפה טראומה מודחקת אצל מטופלת. אני פשוט טיפלתי במגע ובסוף הטיפול שאלתי אם הכל בסדר , והיא אמרה שהכל בסדר. לאחר כ3 ימים היא התקשרה אלי נסערת וצועקת , ואז היא סיפרה לי על זה - אגב , הטראומה לא היתה מינית אלא משהו אחר. נסעתי אליה כדי קצת לדבר ולהרגיע אותה והסוף היה טוב. זו תגובה שלפעמים יש אותה בטיפולי מגע , במיוחד אצל אנשים (נשים יותר !) בהם ה"מסך" בין הגוף לתודעה הינו דק. לפעמים ניתן באמצעות תגובה כזו להגיע לריפוי מהיר מאוד , כולל של מחלות קשות. בספר "המסע" מתוארת החלמה מגידול סרטני ענק בדיוק באמצעות חשיפת טראומה כזאת על ידי טיפול מגע וטיפול בטראומה. (הטיפול היה : המטפלת שם שהבינה כי נחשפה טראומה על ידי טיפול המגע ביקשה מהמטופלת לדמיין מדורה בה נוכחים כל המשתתפים באותו אירוע (כולל היא) וכל אחד אומר את הצד שלו במה שקרה , ובסופו של דבר להוביל את המטופלת לסליחה. לאחר חשיפת הטראומה והסליחה , הגידול נעלם תוך כשבועיים !). ההתרשמות שלי גם מדברים ששמעתי היא שאצל סכיזופרנים ואצל אנשים עם בעיות נפשיות שונות , כל טיפול במגע יכול ליצור תגובה כזאת ולסתור את השפעת הכדורים , לכן צריך להיזהר איתם. כנ"ל אצל אנשים מאוד מודעים רוחנית. בגלל המודעות הרוחנית וההבדל הדק אצלם בין הגוף לתודעה , עבודה גופנית יכולה להציף זיכרון תאי. לעומת הטיפוסים הללו בעלי ה"מסך הדק" בין הגוף לתודעה , שאצלם גם אצפה למצוא יותר דברים פסיכוסומטיים , רוב האנשים הם "בעלי מסך עבה" - כלומר גם אצלם הטראומות והזכרונות נשמרים בגוף , אבל אצלם קיימת חומת מגן בין הגוף לתודעה וטיפול במגע לא יגרום להצפה של הטראומה \ הזיכרון למודע. אצלם הריפוי יהיה איטי יותר , אך גם בעל אופי פיזי יותר עם פחות "דרמות".

0 אור 0

New member
זה קורה הרבה

טיפול הוליסטי מעמיק נוגע במקורות העמוקים ביותר של האדם, ומשחרר חסימות. במקרים רבים שחרור החסימות גורם להצפה של דברים נסתרים. בטיפול ברפלקסולוגיה זה קורה לא פעם, ולפעמים אנחנו כמטפלים גם מצליחים לכוון לשם את התהליך הטיפולי , כך שיקרה בהדרגה ובצורה מבוקרת. לעומת זאת, כפי שאמרת יש אנשים רגישים מאד, ואז קרה לי פעם בטיפול חד פעמי של עיסוי שהשתחררו המון דברים. במקרה כזה, כשאין תהליך טיפולי, כל מה שאני יכולה לעשות זה להכיל, לחבק, לתת למטופלת את הזמן להרגע ולהיות אתה בזמן הזה.

גם אצלי היתה מטופלת שהגיבה מאוד חזק

לטיפול משולב של רפלקסולוגיה ותזונה. גם שם היה ניקוי רגשי ופיסי מאוד עמוק. ובכלל, נשים נוטות לפתוח יותר את הלב ולעבור תהליכים רגשיים משמעותיים יותר מגברים.

למעלה