לספר או לא?

AyeLET mti

New member
לספר או לא?

אבא בוגד באמא. התעמתתי איתו כמה פעמים וכל פעם הוא מבטיח שיפסיק ולא מפסיק. אני כבר מיואשת. כיצד לדעתכם עלי לנהוג?

seeyou

New member
רווח מול הפסד!../images/Emo8.gif

ונניח שאת מספרת...מה את חושבת להסיג בזה חוץ מגרושים? ואם לא גרושים אווירה לא נעימה בבית. בגיל שלך את צריכה להבין שהם אנשים "זרים" אשר החליטו לצעוד ביחד בחיים בגלל רגשות-נסיבות שהיו להם בזמן ההוא וכבר נחלשו,נשחקו עם הזמן. אני מניח שחסר לאבא שלך דבר מה בנשואים אשר אמא שלך לא מוכנה לתת. הקרבה שלך אליהם היא שונה מאשר הקרבה שביניהם. הם יכולים להתגרש אחד מהשני את לא יכולה "להתגרש" מההוריים. דעתי,את עשית את המקסימום אפילו מעבר לזה. קבלי בדעחה קצרה לשיפור האווירה... " חיים מגיע לבית-זונות ולהפתעתו הוא פוגש שם את אביו. "אבא?" מתפלא חיים, "מה אתה עושה כאן?" "תגיד לי בעצמך,בני",עונה האבא,"בשביל כמה שקלים,שווה להטריד את אמא?" "

אם עברת כבר את גיל ה 20

המלצתי לך לא לספר לאמא כלום. דברת עם אביך כמה פעמים וזה לא עוזר לטענתך. הניחי להם ואל תתערבי. זה ממילא לא יעזור. יכול להיות שיום אחד יתגלה לה הדבר, ואולי היא כן יודעת וחיה עם זה בשלום? את לא יכולה לדעת זאת בודאות. תתעסקי עם חייך, ממילא תפני את הקן שלהם מתישהו. עזבי.

s h o o s h a

New member
לא לספר- פשוט לא

ה'משא' הזה שאת נושאת על כתפייך איננו קל- מצאי חברה ממש טובה ושתפי אותה. יש חשש שגם חברה טובה 'תדליף' אינפורמציה או שאינך מסוגלת לשתף סוד כה נורא עם חברה, שתפי איש/ אשת תקצוע. ראשית כדי להקל על עצמך ושנית בשביל ללמוד ולקבל כלים נכונים להתמודד עם הסיטואציה הלא קלה שעומדת בפניך. ובכל מקרה- לא לספר לאמא! גם עם אבא לא לדבר שוב. הוא יודע שאת יודעת ואפילו הודה בפניך בעצם ההבטחה [שלא קיים] אולם פניו הולבנו. אין צורך להוסיף. ה'במה' שייכת לשניהם בלבד ולאיש אין זכות לעמוד עליה אתם או ביניהם. החלטות כאלה או אחרות יקבלו שניהם בלבד. ואת ההחלטות הם יקבלו בזמן הנכון ובמקום המתאים - להם בלבד.

AyeLET mti

New member
מפליא אותי לשמוע

דעה כזו מגרושה. חשבתי שדווקא מאדם שעבר משבר בזוגיות אשמע אמרות בסגנון של "השד לא כזה נורא", "מה שלא הורג מחשל", "לא לחיות בשקר". אולי מה שאני באמת רוצה לדעת זה האם אני אצא אשמה בזה שלא סיפרתי... כי לפעמים אני מרגישה שאני עושה את הדבר הנכון ולפעמים אני מרגישה כמו פחדנית ובוגדת.

קחי טיפ

לעולם אל תרגישי אשמה במעשה שמשהו אחר עשה (גם עם זה אביך). אין לך שום קשר למעשיו. הוא ישות בפני עצמו ואחראי למעשיו, או לא! זה בעייה שהוא יצטרך להתמודד איתה ביום מהימים. את אולי פוחדת מהתוצאות וזה טבעי, כי כל ילד רוצה זוג הורים ובית נורמאלי מה שנקרא. ואת בשום אופן אינך בוגדת. לא עשית שום מעשה רע שעלייך להרגיש כך. את יודעת מה שאביך עושה, זה בטוח מעיק עלייך שאינך מספרת לאימך, אבל תחשבי רגע: אם תספרי לאמא המצב יכול להתדרדר עוד יותר ואז באמת תרגישי רגשות אשם אם הורייך ייפרדו, או במקרה הטוב יריבו והבית יהפוך לפצצה מתקתקת. אז חשבי שוב, והצעתי לך שוב, אל תתערבי! חיי את חייך. אני יודעת שזו הרגשה מעיקה. אבל כרגע השאירי זאת כך.

s h o o s h a

New member
סטטוס לא מהווה פָרַמטר להשקפה

היותי גרושה לא הופך אותי (ואני מאד מקווה שכך) לשונה מכל אדם אחר. מחשבותיי ודעותיי מלוות אותי מאז הייתי רווקה, דרך נישואי, גרושיי ועד היום. במהלך השנים התבגרתי, השכלתי והחכמתי וחלק מדעותיי התעצבו מחדש. אולם אין בדבריי כגרושה, או אם הייתי נשואה, כל הבדל. ולכן, אל תתפלאי
באשר לתחושת האשם- התשובה היא חד משמעית לא. מבינה את הבלבול ו'חוסר האונים'. ולמרות אלו, עליך להניח להורייך, כפי שאמרתי קודם ואמרו גם אחרים, לחיות את חייהם ולהחליט את החלטותיהם לנוכח גילויים כאלו ואחרים בזוגיות שלהם. את לא פחדנית ואת לא בוגדת ואת לא כל כינוי אחר שאולי עולה בדעתך כרגע. את לא! את הבת שלהם והם הוריך. ועל עובדה זו הרי אין עוררין. השאירי זאת כך. הישארי רק ב'תפקיד' הבת ואל תהיי סניגורית או קטגורית של מי מהם.

בגידה

ברור שלספר לו, את תחיי כל החיים אם הרגשה רעה אם לא תספרי לאמא שלך. אני גם חושדת באבא שלי ואם החשדות שלי יתאמתו הבן אדם הזה מבחינתי לא קיים.

אוי באמת,

מה הוא רצח? בגידה זה לא פשע כל כך גרוע?! וזה לא סוף העולם! רוב הגברים נוהגים כך, אז מה! ועם מי הם בוגדים? עם נשים! זה נהוג מאז ומתמיד. אביך אינו חלוץ. ותלמדי לקבל אותו כמו שהוא.

seeyou

New member
סינדרלה-../images/Emo140.gif

אני מבין שכואב לך בגלל המצב אבל,דעתי שאסור לילדים לשפוט מה שמתרחש בין ההוריים! אני חושב שגם אמא שלך "יודעת", הרי אין אישה שלא מרגישה בשינוי התנהגות של הבעל כאשר ביניהם יש יחסים טובים. את לא יכולה להבין בגיל שלך מה השיקולים שלה או שלו... לפעמים בולעים צפרדעים רק לשמור על אחדות המשפחה ושלום הילדים. יוסי

betty boop 100

New member
האם זה מפריע למשפחה?

הבגידה מפריעה במשהו לחיי משפחתך? אמך מדברת איתך? האם זה נותן הרגשה טובה לאביך ומחזק אותו, מדוע זה עניינך, במידה ואין השלכות על ההתנהלות המשפחתית.. איך את יודעת שהוא בוגד? האם הוא משתף אותך?

אולי אמא שלך יודעת והיא מעלימה עין

כי יותר כדאי לה כך מאשר להיות גרושה. אסול לילדים להתערב במערכת יחסים בין הוריהם. אם אמך לא יודעת זה לא כואב לה. אם היא יודעת ושותקת יש לה סיבות. ואם היא לא יודעת וחיה בשקט ושלווה למה להפריע לה. אף אחד לא ירויח אם תספרי לאמך .

למעלה