לספר או לא

לספר או לא

אני יחידנית, אז כשהילדה יצאה בלונדינית עם עיניים כחולות אני אומרת זה מהתורם - כך שקל לפתור את זה (מה גם שאמי בלונדינית עם עיניים כחולות אז זה מסתדר טוב)
אבל אני כן חושבת כמו קובי, לא פשעתי ולא גנבתי. אז לא, אני לא הולכת ומספרת לכל אחד ולאנשים רחוקים יותר ששואלים אני אומרת שזה שלי.
אבל הרופאים, המשפחה הקרובה והחברים הקרובים יודעים, הם ליוו אותי בכל התהליך מתחילת הטיפולים (IVF) ועד הסוף השמח וזה לא מהווה בעיה.
אני גם נגד סודות, בעיני זה בזבוז אנרגיה מיותר ודאגות שלא צריך. לי אישית ברור שהילדה תדע אני רק בדילמה על מתי ואיך לספר.
לא רוצה להושיב אותה לשיחה כשתגדל כי זה נראה לי לעשות עניין ממשהו שהוא לא, רוצה שזה יהיה טבעי כמו אין אבא בתמונה.... מניחה שכשהיא תגדל אמצא את הדרך (היא רק בת חצי שנה)
אני גם בניגוד לחלק מהבנות פה, ממש לא היתה לי בעיה או קושי לפנות לתרומה, רציתי ילד/ה וכל דרך שתאפשר לי זאת וכמה שיותר מוקדם היא טובה בעיני.

הילה724

New member
בקשר ל"סודות"

סודות ממי? רושמת אך ורק את דעתי. הילד שבבטני ידע ראשון ולא אף חברה או בן משפחה.
אני מסתכלת על העובר שבתוכי בתור נשמה שנבחרה להיות שלנו. כמו שלא מעניין אותי מה קורה אצל אחרים ואני לא אשאל חברה שהילד שאינו דומה לה איך הגיע לעולם.... אני קראתי שפסיכולוגית כתבה פה בעבר איזו תועלת תביא לכם אם תספרו? זה יתרום למשהו? לנו אישית יש עוד ילדים ביולוגיים ואני לא רוצה שהסביבה תסתכל על התינוק באור שונה (או המשפחה). אף אחד אצלי לא יודע, רק אני ובעלי. בעלי לא חושב כמוני אבל מכבד את החלטתי. מבחינתי זה הילד שלנו בלבד, אין פה סוד מפני הסובבים אותנו והם לא חייבים להכנס לי לרחם ואני לא חייבת להם דין וחשבון לגבי ההחלטות שאני מקבלת בחיים. זאת דעתי בנושא, לא מספרת כי אין מה לספר ולא יתרום המידע שום דבר בשבילי אלא רק יכול יזיק ולהעלות שאלות אצל בני משפחה וחברים....

אנחנו עדיין לא בהריון אבל

גם אני חושבת שלא צריך לספר לאף אחד וגם לא לילד. הוא מהזרע של האבא ויגדל ברחם שלי!

בובוני2

New member
גם אני מסכימה איתך

זה לא עיניינו של אף אחד של מי הילד ואיך עשית אותו

משי51

New member
קובי-השתתפותך בדיון הזה מיותרת לחלוטין

עם כול הרצון הטוב והרגישות שאולי יש לך
אתה לא תוכל להבין לעולם את הרגשות של אישה
שבגלל ביציות לא תקינות לא יכולה להביא ילד לעולם
שהוא חלק מבשרה ומהדם שלה.
אני מצטערת אבל יש דיונים שעדיף לך לא לקחת בהם חלק
לדעתי לכתוב משפט כמו "למה דווקא אנחנו עושים מי זה ביג דיל"
הוא כמו חץ בתוך הלב וזה לא מתאים בכלל לפורום הרגיש הזה, אולי בפורום תרומת זרע זה יכול להתאים

מסכימה איתך לחלוטין!!!

הדעות של מר קובי לא לעניין כלל וגם אני חושבת כמוך שכדאי שיפסיק להגיב תגובות ריקות וחסרות אינטליגנציה גמורה!

אני ממש לא מסכימה עם שתיכן
אין דעה אחת נכונה למה נכון לעשות ומה לא נכון לעשות. עובדה שכל אחד ואחת מאיתנו בעל דעה שונה ובוחר האם לספר או לא לספר לילד
אני נינטשתי על ידי בן זוג שהיה איתי בתהליך והיה חברי הטוב, כשהייתי צריכה לעבור לתרומת ביצית והמשכתי את התהליך לבד. לגברים התהליך לא תמיד קל כפי שנראה לכן
בעיקר לא מקובל לכתוב למישהו שטורח להגיב,מילים קשות כפי שבחרת לכתוב כאן
מבקשת לשמור על תרבות דיבור מכבדת
תודה
איילת

מסכימה עם איילת

כל אחד זכאי להביע דיעה גם אם היא שונה.
כולנו, כולל קובי משתפים את מחשבותינו ומה שעברנו.
לא חייבים להסכים עם הכל ולא צריך לפסול ולשלול אף אחד.
פחות אגרסיביות ינעים לכולנו

למעלה