לספר או לא לספר

מצב
הנושא נעול.

free3

New member
לספר או לא לספר

לספר או לא לספר
היי חברים. אנחנו חדשים בפורום ולפני תרומת ביצית. רצינו להעלות שאלה ולשמוע את דעתכם האם לספר לסביבה שאנחנו הולכים על תרומה או לא? רק ההורים יודעים שאנחנו הולכים על IVF, לגבי תרומת ביצית זה כבר אופרה אחרת. האם יש לכם ניסיון ודעה בעיניין? מה מספרים לילד בעוד 5 שנים? נשמח לשמוע, תודה.

ברוכים הבאים

לספר או לא לספר
היי חברים. אנחנו חדשים בפורום ולפני תרומת ביצית. רצינו להעלות שאלה ולשמוע את דעתכם האם לספר לסביבה שאנחנו הולכים על תרומה או לא? רק ההורים יודעים שאנחנו הולכים על IVF, לגבי תרומת ביצית זה כבר אופרה אחרת. האם יש לכם ניסיון ודעה בעיניין? מה מספרים לילד בעוד 5 שנים? נשמח לשמוע, תודה.
ברוכים הבאים
ל-
החם בטוחה שפה תקבלו המון תמיכה ועצות אני העברתי את דעתי במסר אישי

שרון991

New member
יש לי משהו חשוב להוסיף

ברוכים הבאים
ל-
החם בטוחה שפה תקבלו המון תמיכה ועצות אני העברתי את דעתי במסר אישי
יש לי משהו חשוב להוסיף
במשך שנים התביישתי לספר שאני זקוקה לתרומת ביצית. המפנה חל אצלי כשהתחלתי לעבוד עם ילדים במצוקה ופגשתי מאות הורים שהילדים שלהם קיבלו מהם את צבע העיניים או את צבע השיער אבל גם עוד כמה דברים בדרך (כמו מכות או התעללות מינית)... הורות היא הרבה הרבה הרבה יותר מאשר להעביר לילד שלך את הגנים שלך הורות היא לתת לו חום, אהבה ולדאוג לכל מחסוריו. צבע עיניים וצבע שיער הם דברים כל כך שוליים במבחינתי ולכן לי לפחות לא תהיה בעיה לספר שנעזרתי בתרומת ביצית. כמו כן אל תשכחו שבהריון עצמו גם מועברים לילד תכונות מהאם דרך חבל הטבור אז כך שלמרות הכל הילד כן יקבל קצת מהחומרים המדהימים שלנו!!! זו הסיבה שלמעשה החליטו ביהדות שאם הילד היא האשה שיולדת את הילד ולא בעלת הביצית !!!

סביון1

New member
כתבת נפלא ואני מסכימה עם כל מילה

יש לי משהו חשוב להוסיף
במשך שנים התביישתי לספר שאני זקוקה לתרומת ביצית. המפנה חל אצלי כשהתחלתי לעבוד עם ילדים במצוקה ופגשתי מאות הורים שהילדים שלהם קיבלו מהם את צבע העיניים או את צבע השיער אבל גם עוד כמה דברים בדרך (כמו מכות או התעללות מינית)... הורות היא הרבה הרבה הרבה יותר מאשר להעביר לילד שלך את הגנים שלך הורות היא לתת לו חום, אהבה ולדאוג לכל מחסוריו. צבע עיניים וצבע שיער הם דברים כל כך שוליים במבחינתי ולכן לי לפחות לא תהיה בעיה לספר שנעזרתי בתרומת ביצית. כמו כן אל תשכחו שבהריון עצמו גם מועברים לילד תכונות מהאם דרך חבל הטבור אז כך שלמרות הכל הילד כן יקבל קצת מהחומרים המדהימים שלנו!!! זו הסיבה שלמעשה החליטו ביהדות שאם הילד היא האשה שיולדת את הילד ולא בעלת הביצית !!!
חוץ מזה רציתי להוסיף שגם אחרי שמתנתקים מחבל הטבור ההורים ממשיכים להעניק לילד תכונות ולעצב את אישיותו בחינוך שהם מעניקים לו.

ayoosh

New member
גם אני מסכימה עם כל מילה...

חוץ מזה רציתי להוסיף שגם אחרי שמתנתקים מחבל הטבור ההורים ממשיכים להעניק לילד תכונות ולעצב את אישיותו בחינוך שהם מעניקים לו.
גם אני מסכימה עם כל מילה...
והיה מאוד מרגש לקרוא את זה...........

../images/Emo24.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

יש לי משהו חשוב להוסיף

אני לא יכול לתאר את דעותי בנושא בצורה כל כך מושלמת כמו שעשית פה. תודה

סביון1

New member
שלום לחופשיים וברוכים הבאים

לספר או לא לספר
שלום לחופשיים וברוכים הבאים
לצערי הנסיון שלי בנושא ששאלתם מוגבל כי עוד אין לי ילדים לספר להם, אבל יש לי דעות. אני מאז ומעולם חשבתי שנושאים שכאלה אסור להסתיר מהילד וגם לא מהסביבה. הרי מדובר במידע שסופו להתגלות ולכן עדיף שהילד ידע על כך מיכם ולא ישמע על כך מזרים. לכן, לדעתי, צריך לספר לילד. בכלל, נראה לי שזה מידע כל כך בסיסי שנראה לי לא מוסרי להסתיר מילד את מוצאו הגנטי, גם אם היה אפשר "לאטום הרמטית" את הסוד כך שלא ידלוף. זו כמובן דעתי האישית ואני מקוה שלא פגעתי במישהו כשהבעתי אותה. בקשר לסביבה - אני חושבת שאם מסתירים מהסביבה הילד קולט את זה ואז בעצם מה הוא מסיק? הוא מסיק שעובדת הולדתו מתרומת ביצית זה משהו שצריך להתבייש בו ולהסתיר אותו. הוא מתחיל לפתח רגשי נחיתות ולהרגיש שהוא חריג ושונה לרעה ושיש לו סוד אפל בארון שעליו לחיות איתו כל החיים. מאד לא בריא לדעתי. בזמן האחרון קצת התמתנתי בדעה שלי לגבי החשיפה לסביבה אבל מסיבה שונה לגמרי: ניסיתי לברר מה אומרת ההלכה לגבי נושא תרומת ביציות, האם הרך הנולד נחשב הבן של האם היולדת או של האמא הגנטית? האם צריך לגייר תינוק שהאמא הגנטית שלו לא יהודיה או לא? מסתבר שיש הרבה רבנים ולכל אחד דעה שונה. והכי גרוע שלרבנות הראשית אין שום דעה רשמית בנושא. אני חוששת שבעוד עשרים שנה אמצא את ילדיי (שעוד לא נולדו אבל אני מקוה שעוד יוולדו) באיזו רשימה שחורה של הרבנות רק בגלל שלא שמרתי על הפה שלי. בגלל זה אני שומרת על אנונימיות יחסית אבל לא נמנעת מלספר לסביבה המיידית ואין לי בעיה להשתתף במפגשים של הפורום, למשל. מעבר לכל זה יש את הרגשות שלכם שגם אותם צריך לקחת בחשבון. אם לא נוח לכם כרגע לחשוף את עצמכם בפני החברים, האחים וכו' אז אל תיחשפו. כל דבר בעיתו ויתכן שבמשך הזמן תרגישו יותר משוחררים לעשות זאת. בהצלחה בתהליך, סביון

ayoosh

New member
קודם כל- ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

לספר או לא לספר
קודם כל- ברוכים הבאים

לי באופן אישי ברור שהילד (שרק יבוא...טפו טפו...
, וכמו שמלח אמר בעבר- המסך נרטב...
) ידע. אני חושבת שיותר גרוע מהכל יהיה שהילד יגלה את זה "בטעות" מסיבה כלשהי (למשל- שאלה רפואית שעלולה לעלות וכו'). זה יערער את כל הבטחון שלו בנו, ויגרום לו לחשוב שאם הסתרנו, כנראה שיש בזה משהו רע. ואני הולכת ומשתכנעת שאין בזה שום דבר רע (זה אולי נשמע מוזר, אבל לצערי כן חשבתי כך בעבר, ועם השיוני במחשבה, גם יותר נוח לי לספר...). אני גם תמיד נותנת את הדוגמא שלי- בגיל 18 גיליתי שאני "פנצ'ר", ושאמא שלי ממש התעקשה לעבור הפלה, ואבא שלי בערך הציב אולטימטום (אח, הלוואי עלינו צרות כאלה...
), בכל אופן- תודו שזה ממש "סוד" שולי, ובכל זאת הוא השפיע עלי... אז איך ישפיע לגלות על תרומת ביצית כך??? לדעתי זה לא טוב... ומכך גם נגזר ההמשך- הרי אין באמת אפשרות לספר לילד בקצב שמספרים לילד (ואגב, ראו הקישור המצויין למאמר בעניין שצרפה סביון...), בלי שהסביבה הקרובה תדע כלום, לא? חוצמזה שאני כרגע צריכה את התמיכה של החברות שלי ושל המשפחה, ולמרות החששות שהיו לי עם הלספר (והיו...) אני מרגישה הקלה בעניין... חוצמזה, אני כן מרגישה כמו סביון בעניין הרבנות- ברור שהכיוון ההלכתי הוא שמי שקובעת את היהדות היא היולדת, אבל אין לי שום רצון שהילד (כבר אמרתי שרק יבוא...טפו טפו...
...
)ייכנס לרשימה שחורה כלשהי אם פתאום ישנו שם החלטות או יקבעו משהו... אני ניסיתי לומר מה שאני מרגישה, זה כמובן נכון לגבי... שיהיה יום טוב

rachel or

New member
ברוכים הבאים

לספר או לא לספר
ברוכים הבאים
לגבי הסביבבה כמה שפחות מבחינתי שידעו שמדובר בתרומה יותר טוב ( לא אכפת לי שידעו שמדובר בטיפול אבל לא את כל הפרטים)לגבי הילד אני חושבת כמה קשה היה לי לקבל את זה ולקלוט שאני האמא ( ועדין קשה) מה זה יעשה לילד לדעת מה הוא יחשוב האם הוא ירגיש שחסר לו שורשים כי הוא לא יודע מי האם הגנטית? האם אני יהיה פחות אמא בשבילו פתאום ואם הוא ירצה לדעת מי האם הגנטית שלו זה כ"כ יפגע בי אני ירגיש כאילו אימצתי ולא עברתי טיפולים ונשאתי אותו במשך 9 חודשים מצד שני כמו שכתבו גם לחיות עם סוד זה קשה וילדים מרגישים את זה, מה יותר נכון לעשות נחצה את הגשר שנגיע ואלי צריך להתיעץ עם פסיכולוגית בנושא וזה לדעתי גם תלוי בילד שיהיה לכם המון בהצלחה אלו שאלות של כולנו וכמו שאתם רואים יש מגוון דעות יום טוב רחלי

rachel or

New member
ועדין אני מסכימה גם אם מה שכתבה שרו

ברוכים הבאים
לגבי הסביבבה כמה שפחות מבחינתי שידעו שמדובר בתרומה יותר טוב ( לא אכפת לי שידעו שמדובר בטיפול אבל לא את כל הפרטים)לגבי הילד אני חושבת כמה קשה היה לי לקבל את זה ולקלוט שאני האמא ( ועדין קשה) מה זה יעשה לילד לדעת מה הוא יחשוב האם הוא ירגיש שחסר לו שורשים כי הוא לא יודע מי האם הגנטית? האם אני יהיה פחות אמא בשבילו פתאום ואם הוא ירצה לדעת מי האם הגנטית שלו זה כ"כ יפגע בי אני ירגיש כאילו אימצתי ולא עברתי טיפולים ונשאתי אותו במשך 9 חודשים מצד שני כמו שכתבו גם לחיות עם סוד זה קשה וילדים מרגישים את זה, מה יותר נכון לעשות נחצה את הגשר שנגיע ואלי צריך להתיעץ עם פסיכולוגית בנושא וזה לדעתי גם תלוי בילד שיהיה לכם המון בהצלחה אלו שאלות של כולנו וכמו שאתם רואים יש מגוון דעות יום טוב רחלי
ועדין אני מסכימה גם אם מה שכתבה שרו
אני יהיה אמא והכי טובה אבל מה ירגיש הילד?

שיר5520

New member
קודם כל ברוכים הבאים!

לספר או לא לספר
קודם כל ברוכים הבאים!
אנחנו שמחים שהצטרפתם אלינו. העלתם שאלה מאוד חשובה ומאוד עקרונית. אני אישית בתור אחת שמספרת בערך לכל אחד שקצת מתעניין כבר לא ממש יכולה להסתיר מהילד. קצת מאוחר מדי... בכל מקרה אני לא רואה את עצמי מסתירה את זה מהילד. אני לא בעד שקרים. אני מאמינה שהם צפים מתישהו. וחוץ מזה, מה שלדעתי הכי חמור זה אם הילד יגלה את זה ממישהו אחר. אז פתאום זה יישמע לו כמו משהו נורא, כי אחרת למה הסתרנו את זה. ומצד שני בזמן האחרון אני תוהה איך בעצם מספרים דבר כזה. באיזה שלב ילד יכול להבין עניין כל כך מסובך. הרי במשך החיים הנושא לא עולה, כי פשוט שוכחים מזה עם הזמן. ואז, מתי בעצם מדברים על זה שוב? איך ילד יכול להבין את כל העניין הזה עם הביצית שלה והרחם שלי. זה לא כמו באימוץ שמדברים על זה כל הזמן והכול ברור לכולם. בכל מקרה, זו לא סיבה לא לספר, אני רק תוהה מתי ואיך עושים את זה...

שרון123

New member
אני מספרת

לספר או לא לספר
אני מספרת
גם לכולם, ובבוא הזמן אספר גם לילדים. עכשיו הם בני שנתיים, וזה כמובן מוקדם מידי, אבל הכוונה שלי היא שהם יגדלו עם הידיעה. ולשאלתה של אחותי
מספרים על זה כשמתחילים לדבר על דבורים ופרפרים, ואיך באים ילדים לעולם. מספרים שכשהוא נוצר, שעזרה לנו דודה טובה, שאנחנו לא מכירים, שבאה שמיוחד כדי לעזור לנו ליצור אותך. ועזר לנו רופא נחמד (טוב, הם לא חייבים לדעת את כל כל כל הפרטים, לדוגמה, אם הרופא לא היה נחמד, אפשר להעלים את זה
), שהכניס אותך כשהיית מאד מאד קטן לתוך הבטן של אמא. ולאט לאט להמשיך לפתח איתם את הסיפור, בהתאם להבנה, וליכולת הקליטה שלהם. אחד הדברים החשובים, הוא לדעת לענות לאנשים מהסביבה, בלי להתנצל, ובלי להרגיש חוסר נוחות. אלא לענות בצורה עיניינית, בעיקר אם הילדים לידנו. היו לי לינקים בנושא, למאמרים באנגלית, איך לספר לילדים, אבל משום מה הם לא עובדים יותר לצערי.

שרון123

New member
מצאתי כמה מאמרים באנגלית

אני מספרת
גם לכולם, ובבוא הזמן אספר גם לילדים. עכשיו הם בני שנתיים, וזה כמובן מוקדם מידי, אבל הכוונה שלי היא שהם יגדלו עם הידיעה. ולשאלתה של אחותי
מספרים על זה כשמתחילים לדבר על דבורים ופרפרים, ואיך באים ילדים לעולם. מספרים שכשהוא נוצר, שעזרה לנו דודה טובה, שאנחנו לא מכירים, שבאה שמיוחד כדי לעזור לנו ליצור אותך. ועזר לנו רופא נחמד (טוב, הם לא חייבים לדעת את כל כל כל הפרטים, לדוגמה, אם הרופא לא היה נחמד, אפשר להעלים את זה
), שהכניס אותך כשהיית מאד מאד קטן לתוך הבטן של אמא. ולאט לאט להמשיך לפתח איתם את הסיפור, בהתאם להבנה, וליכולת הקליטה שלהם. אחד הדברים החשובים, הוא לדעת לענות לאנשים מהסביבה, בלי להתנצל, ובלי להרגיש חוסר נוחות. אלא לענות בצורה עיניינית, בעיקר אם הילדים לידנו. היו לי לינקים בנושא, למאמרים באנגלית, איך לספר לילדים, אבל משום מה הם לא עובדים יותר לצערי.
מצאתי כמה מאמרים באנגלית
חיפוש בגוגל יניב עוד המון מאמרים, אבל אין לי זמן לעבור על כל התוצאות

סביון1

New member
שרון המון תודה על המאמרים

מצאתי כמה מאמרים באנגלית
חיפוש בגוגל יניב עוד המון מאמרים, אבל אין לי זמן לעבור על כל התוצאות
שרון המון תודה על המאמרים
המאמר השלישי מופיע אצלנו בקישורי הפורום. השניים האחרים יכנסו בעקבותיו. גם לי היה קישור שכותרתו היתה How to tell your child about ovum donation. לצערי הקישור לא עובד יותר. הענין הוא שהמאמר עצמו שמור אצלי על המחשב בבית אבל מטעמים של זכויות יוצרים אני לא יכולה לפרסם אותו כאן. אני חושבת שבתחתית המאמר יש קישור לאתר מסחרי שמוכר ספרים בנושאים האלה של איך לספר לילדך על.. אימוץ/תרומת ביצית/פונדקאות/תרומת זרע וכו'. אנסה למצוא את זה בבית ולהביא לכאן.

debrave

New member
בטח שלספר

לספר או לא לספר
בטח שלספר
אחרת הם לא יבינו למה אנחנו שולחים אותם לעבוד כבר בגיל שנתיים
(הי, מישהו צריך להחזיר את ההשקעה) וחוץ מזה אני מצטרף לכל הנאמר לעיל

שיר5520

New member
למה שנתיים? מה הם עושים עד אז?

בטח שלספר
אחרת הם לא יבינו למה אנחנו שולחים אותם לעבוד כבר בגיל שנתיים
(הי, מישהו צריך להחזיר את ההשקעה) וחוץ מזה אני מצטרף לכל הנאמר לעיל
סתם מבזבזים זמן? לדעתי הם צריכים לעבוד כבר בחופשת לידה..

ט ו פ ו

New member
לספר כמו באימוץ - רק חצי

סתם מבזבזים זמן? לדעתי הם צריכים לעבוד כבר בחופשת לידה..
לספר כמו באימוץ - רק חצי
אני צוחקת על החצי אבל אני באמת מאמינה שצריך לספר וכמה שיותר מוקדם - לילד, לחברה זה משהו אחר למרות שזה נראה לי שעם החברים אנחנו יכולים להתאמן"בלספר" יש הרבה מאמרים במקבץ של פורום אימוץ בYNET יש שם אנשים שקבצו הרבה מאד מאמרים. באופן כללי, אני אם מאמצת ויש לנו קבוצת תמיכה שעוסקת, בין שאר הנושאים, הרבה מאד בעניין ה"אשה שילדה אותך" ועיך לספר. זה תהליך שאנחנו עוברים יחד עם גידול הילדים ואף פעם לא נגמרות ההתלבטויות ... כל אחד מבין אחרת ויכול לספר אחרת וזה מה שיפה בקבוצה...

אצלי המשפחה יודעת וכמה חברים טובים

לספר או לא לספר
אצלי המשפחה יודעת וכמה חברים טובים
אני לא חושבת שזה עניין של אנשים אחרים, לפחות לא מבחינתי. אני משערת שבבוא הזמן אספר לילדי (שיגיעו כבר!!!) על תרומת הביציות.

במקרים כאלו לדעתי../images/Emo26.gif

לספר או לא לספר
במקרים כאלו לדעתי

צריך לחלק את הנושא לשניים: 1. אנחנו - האנשים הבוגרים 2. הילד לגבי הבוגרים, לדעתי כל אחד ושיקולו, יש כאלה שאוהבים לסחוב סודות עד ה... , יש את אלו שיספרו למשפחה ולמעגל חברים טובים מצומצם , וכמובן שיש את אלו שיש להם פתיחות בעניין. הכל נמדד במוכנות האישית והתפתחות של האדם עם הזמןלגבי מצבים שמלווים אותו בחיים . (לגבי אלו שגרים בקיבוץ - הכל ברשות הרבים
מנסיוןןןןן) 2. לגבי הילד - צריך לצאת מהנקודה האגוצנטרית שלנו, ולחשוב האם אני יכול/ה להסתיר מהילד שלי דבר כזה, עדיין בלי שום קשר לסביבה , אני בתוך התא המשפחתי שלי
, איזו משפחה נהיה אם נסתיר דברים אחד מהשני מה הילד לומד מכך. וכמובן למנוע "תקלות" שיכולות להגרם מהסביבה, כמו: שמועות, סיפורים וכו'. אני מקווה שזה לא פילוסופיה בגרוש , בסופו של דבר כל אחד עושה מה שמתאים לו, ומה שהוא מסוגל להתמודד איתו(אישית וחברתית)

ruth8can

New member
פלפלת!!!! נקודת מבטו של הילד

במקרים כאלו לדעתי

צריך לחלק את הנושא לשניים: 1. אנחנו - האנשים הבוגרים 2. הילד לגבי הבוגרים, לדעתי כל אחד ושיקולו, יש כאלה שאוהבים לסחוב סודות עד ה... , יש את אלו שיספרו למשפחה ולמעגל חברים טובים מצומצם , וכמובן שיש את אלו שיש להם פתיחות בעניין. הכל נמדד במוכנות האישית והתפתחות של האדם עם הזמןלגבי מצבים שמלווים אותו בחיים . (לגבי אלו שגרים בקיבוץ - הכל ברשות הרבים
מנסיוןןןןן) 2. לגבי הילד - צריך לצאת מהנקודה האגוצנטרית שלנו, ולחשוב האם אני יכול/ה להסתיר מהילד שלי דבר כזה, עדיין בלי שום קשר לסביבה , אני בתוך התא המשפחתי שלי
, איזו משפחה נהיה אם נסתיר דברים אחד מהשני מה הילד לומד מכך. וכמובן למנוע "תקלות" שיכולות להגרם מהסביבה, כמו: שמועות, סיפורים וכו'. אני מקווה שזה לא פילוסופיה בגרוש , בסופו של דבר כל אחד עושה מה שמתאים לו, ומה שהוא מסוגל להתמודד איתו(אישית וחברתית)
פלפלת!!!! נקודת מבטו של הילד
נכון אמרת, בדיוק, אבל חשבת אולי ש. 2. לגבי הילד - צריך לצאת מהנקודה האגוצנטרית שלנו, ולחשוב האם אני יכול/ה להסתיר מהילד שלי דבר כזה, עדיין בלי שום קשר לסביבה , אני בתוך התא המשפחתי של... זה עדיין בדיוק החשיבה הבוגרת שלך? אני שואלת את זה בחדרדה כזאת, כי יש לי זכרון מעשי של החשיבה הילדותית, ולכן גם ילדים נוטים לתפוס אותי לשיחות. כשלמדתי פסיכו' התפתחותית לאחרונה ראיתי שאכן הרגשתי היתה נכונה - הילד לא חושב בדיוק כפי שאנחנו חושבים. ילד בן ארבע, עדיין לא מודד מונחים של מוסר אמת ושקר, זה גדול עליו ולא רלוונטי לחיי היומיום. הוא עוד נאבק בהבנת מושגים בסיסיים. גם בגיל 7, עדיין תהליך המחשבה לא יעיל כל כך לניתוח מושגים מופשטים, וזה מצב בו הילד יכול להתבלבל - אמא שלי - זאת האמא הפיזית הזאת, היא לא אמא? לי, בתור בנאדם שלמד ביולוגיה, ניתן להסביר את זה בשניה אחת, אבל הילד עוד לא מורגל לחשיבה כזאת. לא יודעת. אני מכירה שני ילדים מאומצים, שסיפרו להם, אני לא בטוחה שזה עשה להם טוב. אני גם לא יודעת איך אדם מרגיש בגיל 18, אבל אולי אם גידלו אותו יפה אז יהיה לו חוסן נפשי מספק כדי להתמודד עם זה. אנחנו עדיין לא מבינות, ומבינים, מה המובן של תרומת ביציות, עוד שואלים את עצמנו, איך נספר לילדים?

מצב
הנושא נעול.
למעלה