לספר או לא לספר?

גנגי

New member
מה, סבתא, גם לא...

? את לא התכוונת ל... ? תגידי לי שלא, סבתא, אני אמות אם אני אדע שאת התכוונת ל... קש? אז עם מה אני אשתה את הבירה?

לספר או לא לספר?

יש לי בעיה שמציקה לי כבר זמן רב. אני בן 25. סטודנט באוניברסיטת ת"א. בעקרון אני לא גר בבית הורי אלה פוקד אותו בסופ"שים וחגים בלבד. התחלתי לעשן סיגריות בגיל 16 אך העניין הפך להרגל של קבע רק בסוף הצבא כאשר הייתי בן 21, מאז אני מעשן כחצי קופסא ליום בממוצע. הורי ומשפחתי הם שמרנים ואינם מעשנים ואי לכך אני מאוד חושש לספר להם שאני מעשן ואינני יודע אם כדאי. אני מרגיש פאטתי שבגיל שלי אני צריך להסתיר מהם משהו שהוא כמעט חלק אינטגרלי מהחיים שלי אך מצד שני אני חושש לאכזב אותם וחושש מהתגובה שלהם. האם עלי לספר? כיצד? האם עדיף לשמור על כך בסוד? בתודה מראש...

מבינה אותך לחלוטין

אני מעשנת מכתה יב'. עישנתי רק בחדר שלי בקיבוץ ואף אחד לא ידע. לא חברים ובטח לא משפחה. עם השנים נפתחתי והרשיתי לעצמי לעשן ליד חברים אבל לא הייתי מסוגלת ליד המשפחה. האחים שלי יודעים שאני מעשנת בערך שנתיים ורק לפני מספר חודשים (ועברו כבר 12 שנה מאז שהתחלתי לעשן) הדלקתי לראשונה סגריה ליד הורי וזאת גם הייתה הפעם הראשונה שהם ידעו שאני מעשנת. עדיין מאד קשה לי להדליק סגריה ליד מישהו מבני משפחתי ומידי פעם אני מוותרת על התענוג בגלל זה אבל לפחות הם יודעים ואני מרגישה יותר טוב עם עצמי כי באמת כבר הרגשתי פאטתית (כמו שאתה כותב) להסתיר מהם את זה. הם המשפחה שלך וזה בסך הכל סיגריות זה לא פשע (עדיין). ואם הם קצת יתאכזבו אז לא נורא שישמחו שאלו האכזבות שלהם ממך.

וואו, אחרי 12 שנה?

מה גרם לך בכלל להדליק סיגריה בנוכחותם? באיזה מאורע זה קרה בדיוק? מה הם אמרו?

היינו בחתונה משפחתית

התחשק לי לעשן. לא היו לי סיגריות (הרי אני לא מעשנת ליד ההורים). בקשתי מאמא שלי סגריה. היא נתנה לי. עשנתי. לא יודעת להסביר למה דווקא אז ודווקא שם אבל כבר מזמן החלטתי שהגיע הזמן וככה יצא. אבא שלי שאל אם זה בגלל שהחבר החדש שלי מעשן אז עניתי לו שאני מעשנת כבר מיב' ומאז לא מדברים על זה יותר.

הכי טוב אם בכלל תפסיק.

ואם לא- למה לספר? מי ירויח מזה? להורים ממילא לא מספרים הכל, ואם אתה מסוגל להתאפק ולא לעשן כשאתה אצלם - בשביל מה לספר להם? זה סתם יפגע בהם.

פעם... כשעוד עישנתי

אמא שלי ראתה אותי מעשנת. חבר ביקש ממני סיגריה לידה. הייתי חוזרת הביתה מסריחה מסגריות. אבל הורים מצויינים בלהכחיש את מגרעות ילדיהם... אז הם לא ידעו שאני מעשנת.

גנגי

New member
עשר שנים תמימות

עישנתי שלוש חפיסות ביום, לעולם לא ליד אמא שלי, שלא ידעה, המובן, שאני מעשנת. לאמא שלי יש חוש ריח מצוין, נדיר, אפילו. אבל את ריח המאפרה שנדף ממני היא מעולם לא הריחה. גם את חפיסות הסיגריות הריקות שמצאה מדי פעם בפח היא לא קישרה אליי, והאמינה לכל סיפור שהמצאתי ("זה העורב, אמא. עורבים אוהבים חפיסות של סיגריות, הוא בטח עבר כאן וזה נפל לו במקרה"). אחרי עשר שנים התייאשתי, ראיתי שמה שאני לא אעשה זה לא יוביל למכות, ופשוט ויתרתי. מאז עברו שמונה עשרה וחצי שנים שבהן לא עישנתי ולו שאכטה אחת. נכון נקמה יפה? אין לכם מושג כמה אמא שלי הזדקנה מאז..

הסיגריה הזאת ? מה פתאום, היא לא שלי

מישהו ביקש שאני אחזיק לו. החזקתי אותה בפה, כי בדיוק התמתחתי עם הידיים. שאפתי, כדי שהיא לא תכבה. נו, אמא, באמת, שאני אשקר לך?
תמיד עובד

Gizmo15

New member
תמיד לספר, הסתרה../images/Emo28.gif

בסופו של דבר לא משתלמת. עצה שלי- כשאתה מספר, העמד פנים שהתחלת עכשיו ולא בגיל 16, גם כדי לא לפגוע בכך שהתסתרת וגם כדי שלא יציקו לך ויאמרו שזה בגלל הגיל וההיסחפות אחרי נערים אחרים...

אטיוד5

Active member
מה הביג דיל בלעשן?

תתפלא, יש גם "שמרנים" מעשנים. אתה לא צריך לערוך טקס גילוי עישון. פשוט, הדלק סיגריה בנוכחותם. - "מה, משה'לה, אתה מעשן? מה קרה לך?" - "אה, התחלתי מזמן ומצא חן בעיני" - "ממתי?" - "לא זוכר, בחיי שלא, אולי מאז שאמא תפסה אותי מאונן" משהו כזה, הבנת? אם הם לא רוצים שתעשן בבית שלהם - זכותם לדרוש שתכבה. בבית שלך, אם זה מפריע להם, גם רצוי שתמנע, אבל זה הבית שלך, כן? אבל, וזה אבל גדול, שים לב - אין הרבה אינטליגנטים מעשנים. לפחות לא אלו מביניהם שיש להם קצת משמעת עצמית. תפסיק כבר. לטובתך. לטובתנו.

n k

New member
וגם אפי אינטילגנטית

< נו, קיבלתי את הקידום?
>

n k

New member
ואולי

דווקא אם תספר להם, זה יהיה לטובה, והם אלו שידחפו אותך ויעודדו אותך להיגמל מהסיגריות.

leeloo

New member
מגיל 16 אתה מעשן והם לא יודעים?!

לא נשמע לי הגיוני. שמעתי פעם שלפעמים הורים יודעים ולא אומרים כלום שלא יווצר מצב של הסלמה שתעשן כדי לעצבן אותם. ככה אתה חושש מהם, אז בקושי מעשן, לפחות בגיל הצעיר שבו חיית תחת קורת הגג שלהם. אז אלא אם כן החוש ריח שלהם דפוק, אין סיכוי שהם לא יודעים. הרי אדם שמעשן מסריח כמו מדורה שכיבו אותה, נראה כמו מאפרה, השיניים, הבגדים שאמא/אבא כיבסו לך, השיעול, אין מצב לא לשים לב מגיל 16.. אבל אם אתה רוצה "לצאת מהארון", פשוט תגיד שאתה מעשן, אתה רוצה להפסיק אבל קשה לך. נגמר הסיפור. בכל זאת, אתה בן 25, סטודנט, לא ילד מתבגר. למרות שאני לא רואה כל הגיון בלספר. גם ככה לא תעשן לידם, כי למה להרוס להורים שלך את הבריאות? תרגיש רע עם עצמך, זה טוב, אולי יום אחד תחדול מההרגל המגונה.

ומי אמר שההורים חייבים לדעת

על כל מה שקורה או שאתה עושה בחיים שלך?
ועדכון ראשון - אני 9 ימים בלי סיגריות

leeloo

New member
מזל טוב, תמשיך כך..

היית מאמין שהציעו לקנות לחברה שלי רכב במידה ותפסיק לעשן והסתומה ממשיכה בהרגל הזה?!

למעלה