לספר או לא לספר

hello10

New member
לספר או לא לספר../images/Emo35.gif

חברים יקרים, שאלה. אני חושב שהגעתי לכדי החלטה שאני כבר לא יכול לשמור את הסוד הזה אצלי. אני בטוח שאני הומו, ואני כבר לא מתלבט. אני לא אוהב לקרוא לזה בשמות מפוצצים כמו "לצאת מהארון", אבל אני חושב שאני מתקרב לשלב שאני רוצה לספר לחברים.אפילו בעבודה. היות ויש לי בעיקר ידידות ופחות ידידים, נראה לי שאספר להן קודם. אני גם יודע שאעשה את זה במכתב. יש לכם הצעות איך עושים את זה? יש איזה משהו שאפשר לעשות/לכתוב שירכך את השוק? אני לא מתכוון יותר להסתיר - לפחות מאלה שקרובים אלי. איזה פחד..
thanx.

טל קר

New member
מהצד השני, כלומר מהצד של הידידות

יצאו בפני לא פעם, לא פעמים, לא שלושה, לא ארבעה, לא חמישה (טוב, אני חושבת שהפואנטה הובנה :) ) וגם יצא לי להיות יותר מפעם אחת ה´סטרייטית הראשונה´ ששומעת ממישהו (או מישהי) שהוא/היא יוצא/ת מהארון. אף פעם לא קיבלתי מכתב עם הסבר ונימוקים. המיעוט היה פנים אל פנים, וחלק בטלפון וכמה באי סי קיו :). בדר"כ תגובתי המנומקת היתה ´הי, מגניב, ממתי את/ה יודע/ת מזה´? אני אישית גם לא הייתי צריכה עזרה ב´ריכוך השוק´. למה שיהיה שוק? (אם כבר אז ´למה לא סיפרת לי קודם, לא סמכת עלי??´) הרי אם הן ידידות שלך כנראה שיש סיבות לכך (כי הן נחמדות? תומכות? נעים איתן?) הסיבות לכך הן הסיבות שבגללן אתה לא צריך לפחד מלספר להן. אם אתה באמת חושש, אולי תנסה לגשש לפני הסיפור מסביב? למשל לדבר על משהו שקשור בנושא, ולראות איך הן מגיבות? רוב הפעמים שיצאו בפני היה על ידי סיפור על משהו שהוא די חד משמעי, למשל ´ביום שבת הייתי באגודה´ או למשל דוגמא משיחה אמיתית מלפני כמה שנים: "אתמול התנשקתי פעם ראשונה". "מזל טוב!!!" "עם גבר." (אני אחרי שניה) "מזל טוב!!" חזק ואמץ, ובהצלחה כמובן :)

Hogu

New member
לפי מה שהבנתי

זה ממש מטריד אותך שאתה שומר את זה לעצמך אז בקשר לכל דבר אני תמיד ממליצה לעשות מה שגורם לך להרגיש טוב כל עוד זה לא פוגע באחרים ולא נראה לי שזה יכול לפגוע בהם יש מצב גדול שחלקם לא יבינו (ועם הזמן זה יכול להשתנות) אבל אני מאמינה שגם יש כאלה שיבינו ויקבלו את זה רגיל ישר.. ותחשוב על זה ככה - כמה זה יהיה נהדר שתוכל להיות פתוח ומה שאתה באמת עם החברים שלך. ומה נראה לך? שהחברים שלך יקבלו את זה בהפתעה ודיי קשה או שהם בד"כ מאוד ליברלים ופתוחים?

Vilia©

New member
אני חושבת שלא כדאי...

שתספר את זה, לא משנה מי, במכתב! הכי טוב זה לבוא לבן אדם ולהגיד לו את זה מול הפנים, אפילו לא בטלפון! אחרי הכל, אחרי ההלם הראשוני, שאני מאמינה שיהיה, הם ירצו לשאול בטח שאלות, למה לא סיפרת קודם? איך זה יכול להיות? אתה מבין? פשוט עדיף להגיד דברים בגודל כזה בשיחה פנים מול פנים מאשר במכתב... ואני שמחה מאוד שהגעת להחלטה הנכונה לספר
אותי למדו שלא טוב לשמור דברים בבטן... טלי

למעלה