לספרדים יש יותר

SupermanZW

Well-known member
זה על אותו עיקרון

נראה לך שימשיכו לנצח לתייג כל אחד כ"ספרדי" או "אשכנזי"? זה ממש מיותר. מנהגים לפי האב ועדה לפי שני ההורים, כבר הסברתי. פרט לכך כבר עכשיו ההגדרה "ספרדי" או "אשכנזי" מיותרת כי רוב הישראלים היום ילידי הארץ, והתיוג העדתי מייצג למעשה את ארץ הלידה, לא יעבור עוד זמן רב עד שההגדרות האלו יעלמו.

yonidebest

New member
אני מסכים.

אני לא רואה בכלל למה יש חלוקה. אפשר תמיד להתפשר ואז לא יהי שום חלוקה. כולם יהיו מאוחדים. אפשר לדוגמא, להחליט שכולם לא אוכלים קטניות בפסח. כמו כן, אפשר גם להחליט משהו לטובת הספרדים, שאת מנהגם, אני לא כל כך מכיר. ת'אמת זה נראה לי קצת טיפשי שהאשכנזים לא אוכלים קטניות והספרדים כן. בתור אשכנזי, זה ממעיט בערכו של איסור אכילת קטניות בשבת. לכן, אני לא שומר קטניות...

מתנדב

New member
לאכול קטניות בשבת? מה הקשר?

בכל מקרה אני לא רואה שבעתיד הרחוק אפילו הספרדים והאשכנזים יתאחדו במנהגים, זה מנהגים שונים ומשונים, כך שאינני רואה שלטווח הארוך יהיו מאוחדים...

SupermanZW

Well-known member
אם זה לא יקרה לבד

אז צריך לפעול לשם כך, הפילוג הנוצר משוני ההלכות רק מזיק ולא תורם לאיש.

מתנדב

New member
בעניין המנהגים, אני לא רואה שזה

מזיק, הם יש להם את המנהגים שלהם, לדוגמא בזה שהם מתחילים להגיד סליחות מראש חודש אלול, זה אמור להפריע למישהו?, האם אתה רואה בזה או צורה כלשהי של נזק?

SupermanZW

Well-known member
אם כך מדוע

חרדים אשכנזים משתדלים לא להשיא את בנותיהם לספרדים או את בניהם לספרדיות ומאידך חרדים ספרדים משתדלים לא להשיא את בנותיהם לאשכנזים או את בניהם לאשכנזיות. מדוע ישנם ספרדים שלא יאכלו במסעדה הנמצאת בהשגחת רב אשכנזי ואשכנזים שלא יאכלו במסעדה הנמצאת בהשגחת רב ספרדי. האם לפי דעתך תופעות אלו הן חיוביות או שליליות?

lala897

New member
אשכנזים שמשתדלים לא להשיא לספרדים

ולהיפך. זה לא בסדר ואין לזה שום סיבה. בקשר להשגחות כשזה לא סתם פוליטיקות זה ההבדלים במנהגים שמתירים משהו מסוים שאסור לאחרים ואם זה נובע מהסיבה הזאת אין בזה שום רע לדעתי.

מתנדב

New member
תראה, שאלת כאן שאלה חזקה מאוד....

והתשובה היא ארוכה מאוד, ויש הרבה מאוד מה לדון בה... א. לגבי החתונות, יכול להיות שזה לא טוב, אך יש צד אחד שזה טוב מאוד, ואפילו מצויין הייתי אומר, למה אדם אשכנזי שכל ימיו לא אכל קטניות בפסח, יתחתן עם בחורה ספרדית שכן אכלה כל ימיה קטניות?, מה יקרה עם אחרי החתונה הם ילכו להורי החתן שלא אוכלים קטניות?, ומה יקרה להפך כשהם ילכו להורי הכלה שכן אוכלים קטניות, האם על הבחור לצום כל הפסח?, ב. לגבי הכשרויות, כתבתי פה פעם בפורום במפורט יותר, (אמנם לא בהרחבה), שישנם הרבה דברים שבהשגחות מסויימות מקפידים יותר מהשגחה אחרת, לדוגמא: בהשגחת העדה החרדית הם מקפידים יותר מבד"ץ נווה ציון, כי בעדה החרדית יש משגיח צמוד, מאשר בבד"ץ נווה ציון אין משגיח צמוד, ועוד דבר כשמייבאים דברים מחו"ל, אצל העדה החרדית יש משגיח, שמשגיח כל הזמן גם בחו"ל וגם במטוס עצמו, ואילו בהשגחה אחרת אין משגיח צמוד, רק כשהסחורה מגיעה לארץ, אז יש משגיח שמקבל את הסחורה, אולי עירבבו סחורה בחו"ל לפני שהעלו את זה למטוס או באונייה?, האם אתה יכול לסמוך על זה?... ויש עוד הרבה סיבות, ובכלל נושא הכשרויות עצמו, אפשר לפתוח פורום מיוחד בשביל זה, עד כדי כך שנושא זה חשוב, וכל אדם דתי או חרדי אמור לדעת לפחות את המינימום בהבדלים של הכשרויות...

lala897

New member
אפשר להעיר הערה ?

לגבי הצד הטוב לגבי החתונות שהצגת. לדעתי זה ממש לא סיבה. אפשר למצוא כאלה סיבות בהמון מקרים לאו דווקא בין אשכנזים לספרדים. ובכלל גם בהמון נושאים. מסתדרים. הם לא ילדים קטנים וכשמבינים אאד את השני ומכבדים את מנהגיו מוצאים פיתרון. לא הייתי אומרת שזה סיבה לא להינשא אשכנזים וספרדים יחד.

מתנדב

New member
ללה, זה אחד הסיבות.....

אך אני מבטיח לך שאם את תתקלי במצב כזה, גם את תהיי בבעייה

lala897

New member
טוב, נו, נגד הבטחה כזאת אין לי מה

לעשות
אבל אני מקוה שאם אני יהיה במצב הזה יהיה לי את השכל להתמודד איתו בצורה הנכונה יחד עם הרבה דברים שצריך להתמודד איתם בחיים.

SupermanZW

Well-known member
הפתרון קשה אך אפשרי

אם הרבנים החשובים מכל העדות ישבו יחד וינסו לנסח הלכה אשר תתאים לכולם, יוכלו לפתור את הבעיות האלו, אמנם הדבר יקח זמן רב ובהתחלה יהיו מחלוקות רבות אך לבסוף יצליחו להגיע להסכמה וייטב לכולם.

lala897

New member
מותק, זה פשוט לא הולך ככה.

אף רב לא מנסח הלכה. ואם היה ניתן או אם היו רואים צורך בזה היו מיישבים את כל המחלוקות בגמרא ממזמן.

SupermanZW

Well-known member
הגמרא

הגמרא נכתבה במאה ה-10 לספירה, ז"א לפני שחולקו היהודים לספרדים ואשכנזים, אז לא היה צורך לישב מחלוקת שלא היתה קיימת. החלוקה בין אשכנזים לספרדים נוצרה רק במאה ה-16

lala897

New member
לא היו אשכנזים וספרדים אבל היו הרבה

מחלוקות. ועדיין ישנם. והחלוקה בין ספרדים לאשכנזים נובעת חלקה מזה וחלקה מהבנה שונה של הגמרא. וחוץ מזה שיש בעיה הלכתית להתיר משהו שאותו ציבור נהג להחמיר בו. לא נראה לי שזה אפשרי ואני גם לא רואה את זה כ"כ נחוץ כמו שאתה מציג את זה.

SupermanZW

Well-known member
הבנה שונה של הגמרא

אם המחלוקת נובעת מהבנה שונה של הגמרא אז איך את מצפה מהגמרא לפתור את המחלוקת?

SupermanZW

Well-known member
אני אצטט את תשובתך

והחלוקה בין ספרדים לאשכנזים נובעת חלקה מזה וחלקה מהבנה שונה של הגמרא. אם המחלוקת נובעת מהבנה שונה של הגמרא כיצד את מצפה מהגמרא לפתור את המחלוקת? הלא בתשובה שקדמה לתשובה זו טענת שאם היה צורך לישב את המחלוקת בין ספרדים לאשכנזים הגמרא היתה עושה זאת.

lala897

New member
לא הבנת אותי נכון.

לא התכוונתי שהגמרא היתה מיישבת את המחלוקות. התכוונתי שהתנאים, או גדולי הדור היו מיישבים את המחלוקות שבגמרא.

lala897

New member
שטויות. הפילוג בשל המנהגים לא אמור

להזיק. והוא מזיק רק למי שבכל מקרה לא יהיו מאוחדים.

למעלה