לספרדים יש יותר

א ו ר בת

New member
לספרדים יש יותר

עבירות ?? עשיתי "סיבוב" קצר בחוזרים בתשובה וראיתי את ההודעה המפתיעה הזו. מעניין אותי מהיכן נובעת האמירה הזאת, שבעיני היא מאוד מוזרה. מישהו יודע ? תודה.

א ו ר בת

New member
עד כמה שאני מבינה

הכותבת עצמה היא מעדות המזרח שהרי היא כתבה "כי יש לנו יותר עבירות". כנראה שזו איזו גישה מקובלת, לפחות על חלקם. מאיפה זה נובע ?

saar7650

New member
חבר'ה להירגע!!!

הכל נאמר שם בצחוק. העניין נובע מכך שהספרדים והתימנים אומרים סליחות במשך 30 יום (מר"ח אלול) ואילו האשכנזים נוהגים לומר סליחות רק שבוע לפני. לכאורה יוצא, שהאשכנזים יותר צדיקים מהספרדים... אך בוודאי שכל זה נאמר בצחוק. תוכלי לשאול שם בעצמך.

מתנדב

New member
מסכים עם עידן.....

זה נאמר שם ממש בצחוק, זה כמו שיקום אחד ויגיד, שאלו שצבעם עור חום יש להם יותר עבירות מאלו שצבעם עור לבן

sarav55

New member
שלום לכם ילדים יקרים שלי

אני מניחה שכולכם או רובכם ילדים של הקדוש ברוך הוא ואני מאמינה שמי שהביא את מה שנרשם בשמי רצה אולי להצחיק אתכם או לזעזע אתכם אז כך היהודים מעדות המזרח בדרך כלל בחודש אלול מתחילים להגיד מר"ח אלול את הסליחות וגם אני מכיוון שיש לי המון עבירות ולכן אמנם לא מספיק לי חודש ועשרה ימים לחזור בתשובה עליהם בעוונותי הרבים אבל ברוך ה' התחשבו בי ונתנו לי לפחות את החודש ועשרה ימים לחזור בתשובה ואני שמחה כי יש לי מלא עבירות בין אדם לחברו ובין אדם למקום אל תשכחו שעבירות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חברו וברוך ה' אצל עדות המזרח יש חודש ועשרה ימים לכל. ידוע לכם שקצת רציתי לעורר את הענין בבדיחותא ותו לו אבל כל הכבוד שנותנים לי במה לזה גם כאן יישר כח למביא ההודעה תודה לבורא עולם וגם לכם על הבמה שניתנה לי כאן אתם מוזמנים לפורום בצורה קבועה וגם לשאול שאלות בנושאי דת ומה שמפריעה לכם אני מקווה שאוכל לעזור אוהבת את כולכם ילדים יקרים

התולעת 1

New member
האת,,לא צריכים לחקות לחדש אלול

כדאי לעשות תשובה. כי בפיך ובלבבך לעשותו תשובה יכולים וחיבים לעשות בכל רגע.

meindelbium

New member
אני אומר

ואני אומר את זה בתור רבע אפגני השילוב של כל הגורמים בארץ שלא היה תלויי בהם בשילוב עם הגורמים כמו התרבות שאיתה הגיעו גרמו לכך ששיעור העבריינות בקרב יוצאי עדות המזרח גבוה יותר מאשר אצל אשכנזים....מה לעשות

tamarhp

New member
מזכיר לי בדיחה

למה הספרדים אומרים סליחות במשך חודש והאשכנזים במשך שבוע? ככפרה על כל הקטניות שהם אכלו בפסח... (האשכנזים נוהגים שלא לאכול קטניות, והספרדים כן) אין לי מושג מאיפה הביאו את הקטע שלספרדים יש יותר עבירות, זה פשוט מנהגים שונים!

sarav55

New member
נחמד אבל בטוח שזו לא הסיבה

הלוואי שמשמים ישלחו עלינו רוח קדושה ולא נבדיל בין ספרדים לאשכנזים דתיים ולא דתיים תדעו לכם בהר סיני קבלו עם ישראל את התורה הקדושה כאיש אחד בלב אחד וזהו הסוד של עם ישראל אחדות כי רק באחדות נגאל בעזרת ה' דרך אגב אשכנזי שנולד בארץ הוא ספרדי בפועל כי הוא נולד במזרח התיכון ביבשת אסיה וזה לפי כל הקריטריונים ספרדי טהור תחשבו על זה

yonidebest

New member
חחחח, לא.

אתה עדה מסויימת על פי המנהגים שלך, לא על פי המקום שבו נולדתה. אם אתה אוכל קיטניות בפסח, אתה ספרדי. אם אתה לא, אתה אשכנזי. זה לא מסובך. גם אם נולדת בתימן, זה לא עושה אותך תימני. אתה עדיין יכול להיות אשכנזי, תלוי מה המנהגים שלך.

sarav55

New member
זה תלוי במנהגים ולא במוצא?

לפי הארץ כי אני במקרה ספרדיה שלא אוכלת קטניות בפסח כי זה בעיה עבורי לנקות אורז וקיטניות אני אוכלת כמו אשכנזים אז אני אשכנזיה זה מוזר ההגדרה הזו ומה יעשו העדה המרוקאית שהיא לא אוכלת קטניות בפסח הם גם אשכנזים

tamarhp

New member
זה לפי מסורת אבות

מה שאבא שלך עשה - זה מה שתעש ואם את נשואה - אז לפי הבעל (שהולך לפי אבא שלו)

yonidebest

New member
חחח לא הבנת אותי נכון

זאת הייתה רק דוגמא אחת... ואם את לא חושבת שאני צודק, אז הילדים שלך יהיו אשכנזים? מפני שהם נולדו בארץ?

SupermanZW

Well-known member
חחחחח

מוצא (עדה) נקבע ע"פ ארץ הלידה ולא ע"פ המנהגים, המנהגים נקבעים ע"פ האב ולא ע"פ המוצא, ממילא בני מוצאים שונים מתערבבים זה בזה, ואפילו בין ספרדים ובין עצמם יש מחלוקות, כמו כן בין אשכנזים, ושכחת גם שיש יהודים שאינם ספרדים ואינם אשכנזים כי אבותיהם לא ממגורשי ספרד ולא מיהודי מרכז אירופה, למרות שרבים מהם חושבים בטעות שהם ספרדים או אשכנזים, וגם טועים כמוך.

yonidebest

New member
ככה:

העדה נקבע ע"י ארץ המוצא של האב. המנהגים נקבעים ע"י ארץ המוצא של האב. יעני, אם לספרדי אחד יהיו ילדים בישראל, הם עדיין ספרדים, אבל האם הילדים שלהם יהיו ספרדים? או שמא רק המנהגים שלהם? ומה עם הילדים של הילדים?

SupermanZW

Well-known member
אין משמעות לדבר

העדה נקבעת ע"פ ארץ המוצא של שני ההורים והמנהגים נקבעים ע"פ מנהגיו של האב. העדה והמנהגים לא חייבים להיות זהים. הנכדים של האב הספרדי יתכן שיהיו ספרדים ויתכן שיהיו מעורבים, אלו שבאו מבניו יקיימו את מנהגי הספרדים ואלו שבאו מבנותיו יתכן שלא, כי אולי בעלי הבנות לא יהיו ספרדים. מה כל כך מסובך כאן?

yonidebest

New member
מה עם הנכדים והבני נכדים של הספרדי?

הם הם עוד יהיו ספרדים? או שמא רק יהיה להם מנהגים ספרדיים? בהנחה שהם יתחתו עם ספרדיות בנות אותו דור...

gsagiv

New member
תשובה

אם כולם יתחתנו רק עם ספרדים גם הנינים ובני הנינים יהיו ספרדים, ואם לא אז לא, המנהגים ימשיכו לעבור לפי האב, אולי עוג 2 או 3 דורות תיקבע הלכה אחידה לא"י ולא לפי פיצול ספרדים אשכנזים וכו'

yonidebest

New member
בדיוק. ומכאן...

שהעדה אינה נקבעת ע"י הארץ בו נולד הנידון, אלא ע"פ המנהגים. זה מה שאמרתי בהתחלה...

למעלה