לסלוח
לשכוח

miss_t

New member
לסלוח../images/Emo35.gif לשכוח../images/Emo35.gif

עד כמה אני יכולה לוותר? עד איפה אני יכולה לסלוח או להעלים עין? אתמול הייתי אצל חברה שלי והיא הכינה סלט. כשהיא שאלה את אמא שלה כמה לימון לשים היא אמרה לה שתסחט אותו לא עד הסוף כי יכול להיות שאביה גם יאכל מהסלט(והוא שונא לימון). כשהאב שמע הוא אמר שהוא לא יאכל עמנו, ואני מתוך אינסטינק לקחתי את חצי הלימון וסחטתי עד הסוף. כשחברה שלי חזרה היא לקחה חסה מהסלט והחמיצה פנים (זה היה לפני שערבבתי את הסלט). מה היא עשתה? החלה לצעוק עליי ולהשפיל אותי מול הוריה ואחיה- "מה את מפגרת? יש עוד אנשים שאוכלים פה ולא רק את!" היא לקחה את הלימון הכמעט סחוט עד הסוף והחלה לסחוט לי אותו על הראש תוך כדי שהיא תופסת אותי שלא אברח. כשהיא הפסיקה היא המשיכה לרדת עליי ולהשפיל אותי "מה את צריכה להגיד עכשיו אחרי שאת מבינה שלא רק את אוכלת מהסלט?". למזלה ולמזלי אמא שלה הפסיקה אותה ואמרה לה משהו בסגנון של להפסיק להשפיל אנשים. יצאתי מהמטבח וישבתי בסלון. בדר"כ אני שמחה לעזור ולהושיט יד בהכנת האוכל אבל פשוט הרגשתי לא רצויה. חשבתי ללכת לתחנת אוטובוס ולחזור הביתה, אבל במחשבה שנייה לא ממש רציתי לעשות משהו קיצוני. באותו ערב הלכנו לראות את שר הטבעות בקולנוע. עכשיו לבעיה המרכזית: מכיוון שהזיכרון שלי לא ממש מעולה, אני נתקלת בהרבה מקרים שאני אומרת לאמא שלי שאותה חברה עיצבנה אותי ואמא שלי אומרת לי לרדת ממנה ומזכירה לי את כל אותם המקרים שהייתי מעוצבנת על אותה חברה. ביום שלישי יש תוכנית טלויזיה ואותה חברה הזמינה אותי ללכת איתה. מצד אחד- אני לא חושבת שאני אוכל לסלוח לה על העלבון נפש הזה כי היא חצתה את הגבול... מצד שני- היא לא יודעת שהיא פגעה בי ואני אף פעם לא הייתי כקהל בתוכנית טלויזיה ואני לא רוצה לפספס את ההזדמנות.. מצד שלישי- אני ממש מבולבלת, כשאני מנסה להתרחק היא "עושה לי" מצפון ולא נותנת לי את החופש שלי. ואת הצד הרביעי אני נותנת לכם ומבקשת לדעת מה אתם חושבים והאם יש לכם עיצה. בתודה מראש, לילי.

Idan91

New member
אני חושבת שאם החברה שלך

יכולה לעשות דבר כזה ולא לדעת שהיא פגעה בך, ואם היא עד כדי כך חסרת רגישות ושליטה עצמית, אין לך מה לחפש אתה. באמת שלא.

noa462

New member
חברה?

לא הייתי אומרת שהיא חברה. "היא לקחה את הלימון הכמעט סחוט עד הסוף והחלה לסחוט לי אותו על הראש תוך כדי שהיא תופסת אותי שלא אברח." איזו חברה תופסת אותך וסוחטת לך לימון על הראש? ומה היא בכלל צועקת עליך? אפשר לחשוב מה עשית! כולה סחטת לימון לסלט... אז מכינים אחד חדש ואת אומרת שאת מצטערת- אבל איזו דרמה
דברי איתה שתרגיע את עצמה, תגידי לה שלא התכוונת. ההמשך זאת החלטה שלך... מקווה שעזרתי

גם כן חברה....

יש לך בלבול קל בהגדרת המושג "חבר/ה". חבר = 1. אדם שפלוני מכירו ומחבבו אך אינו בן משפחתו. 2. אדם העוזר, תומך או מסייע לפלוני. האם "חברתך" עונה על ההגדרה הזו להבנתך? להבנתי לא! מעבר לזה - היא השפילה אותך בפומבי שזהו טאבו גם בין אנשים שאינם חברים. וכבר אמרו חז"ל שכל המלבין פני חברו ברבים כאילו שפך דמים. המסקנה המתבקשת כאן היא שאת צריכה להגיד לה שלום שלום ושחלילה לא תבוא לך בחלום, וככל שתקדימי לעשות זאת ייטב לך.

shellyland

New member
אני מנסה להבין (ולא מצליחה)

מה, בעצם, את מפיקה מהחברות איתה ולמה בכלל את מוכנה לשים את עצמך במצבים בהם את מושפלת ונפגעת. לא יותר פשוט להמשיך הלאה? מה מחזיק אותה לידך?

miss_t

New member
אני בעצמי לא יודעת

היא מחזיקה אותי ולא מרפה.. אם אני מנסה להתרחק היא מתחילה לעשות לי פוזות וסצנות... היא מצליחה לעשות לי מצפון. לדוגמה: למה כל הזמן אני מתקשרת? לא אכפת לך ממני? למה את לא רוצה לצאת איתי? למה רק אם X תבוא אז גם את תבואי, מה את לא נהנת איתי? את לא מחשיבה אותי לחברה? קשה לי לזרוק את האמת ככה ישר בפרצוץ, למרות שלפעמים זה נראה הדבר שהכי נדרש במצבי... אני לא יודעת איך מנתקים קשר עם מישהו... אני מתרחקת ממנה, אני לא מתקשרת אבל בבית ספר כשכל החברות יושבות יחד היא קוראת לי ומתחילה לספר לי מקרים שקרו לה שמעניינים, וקשה להגיד לה "לא" היא פשוט עושה פרצוץ של בן אדם מאוכזב וכועס.

shellyland

New member
עוד לא הבנתי

אם בכלל חשוב לך להשאר חברה שלה ואת חושבת שיש מקום לנסות "לעבוד" על החברות הזאת או שבא לך להעיף אותה לכל הרוחות. אם בא לך להעיף - אז יאללה, עשי זאת! אין לא-נעים/כן-נעים. לא רוצה לזרוק את האמת בפרצוץ? אז אל. אם תתחמקי מספיק פעמים היא כבר תבין לבד. אם בא לך לעבוד על זה ולשמור אותה כחברה, רק בתנאים נורמליים יותר, אז יש מקום לנסות לדבר איתה ולהגדיר מחדש את גבולות הקשר בינכן. חשוב שתעמדי על שלך ותגידי לה מה את מוכנה ומה את לר מוכנה. אם היא באמת כל כך רודפת אחריך, היא תתאמץ בשביל להחזיק אותך לידה. המלצה אישית: מי שמרגישה גדולה על ידי זה שהיא עושה אותך קטנה, לא בריא לך להמצא במחיצתה. בשביל מה את צריכה את זה? יש לך חברות אחרות? איך הן?

miss_t

New member
החברות האחרות מעולות...

כפי שאמרתי קודם- ניסיתי להתחמק ממנה ולנתק את הקשר, היא פשוט לא מאפשרת את זה- היא רודפת אחריי ואולי חונקת אותי טיפה, והמריבות ביננו הן לא חד פעמיות וקורות הרבה פעמים: היא מאוד נהנת להשפיל אותי- נזכרתי עכשיו בעוד שני מקרים שהיא השפילה אותי והיא משפילה גם חברות אחרות שלי... והיא לא מאפשרת לי להתרחק ממנה והיא עושה לי מצפון ונתתי את הדוגמאות בהודעה הקודמת שכתבתי. לילה טוב בינתיים ותודה על העזרה וההבנה.

shellyland

New member
הוווו!!! אהבתי את ההדגשה!!!

בפולניה, כמו בפולניה. עוד מעט מוסקט תתעורר ותסביר לך שאף אחד לא יכול לעשות לך מצפון בלי שתאפשרי את זה. אבל באמת שאני לא רוצה לגלוש לתחום שלה וזה עניין של עוד שעה-שעתיים גג עד שהיא מתעוררת.

resputin

New member
הממ.

"היא פשוט לא מאפשרת לי" "היא רודפת אחריי ואולי חונקת אותי טיפה" "היא משפילה אותה והיא משפילה גם חברות אחות שלי" "היא לא מאפשרת לי להתרחק ממנה" "היא עושה לי מצפון" זו חברה? זו חברות? חברות זו אינטראקציה -חיובית- בין שני אינדיבידואלים. אין פה יחסים דיקטטוריים, מה זה, ריבונות? היא שולטת עלייך? מה זה "לא מאפשרת לי"? אם את רוצה להרחיק אותה, את יכולה- אם או בלי להגיד לה את כל האמת בפנים. היא עושה פרצופים חמוצים? שתעשה! רוצה לספר סיפורים כשאת לא רוצה להקשיב? תגידי "אני לא מעוניינת. לכי ממני". רוצה לתפוס אותה לשיחה? תתפסי. אבל אל תצפי שתתני לה את הsilence treatment והיא תתפייד. כי היא לא נשמעת הטיפוס. אם את לא מעוניינת בקשר איתה, אל תהיי בקשר איתה. שתעשה ריגשי, שתבקש צומי, שתעשה לך רגשות אשם.. אין לה על מה. אם היא שואלת אותך מה את חושבת עליה בדוגרי, ואת יודעת שזה הולך להעליב אותה, תגידי לה את זה. אבל לא בשביל להשפיל אותה- בשביל להעמיד אותה על מקומה. תצאי כן הגדולה יותר בכך שלא תרדי לרמה שלה ו"תסחטי עליה לימון בחזרה". ואני לא חושב שלקחת את עצמך לאוטובוס ולחזור הבייתה היה קיצוני. ממש לא. אולי ההפך, בגלל שאת כה כנועה ולא נותנת פידבק לדברים השליליים שלה, היא חושבת שזה "סבבה שאתן מתבדחות" כשהיא בעצם משפילה אותך בעיני רבים. אולי היא לא עושה את זה מרוע, אבל היא עדיין לא בסדר. ושוב, תדברי איתה. זה לא הולך להעלם לבד.

nutmeg

New member
אלנור רוזבלט אמרה

No one can make you feel inferior without your consent. ובעברית: אף אחד לא יכול לגרום לך לרגשי נחיתות בלי שהסכמת. ולא רק רגשי נחיתות גם רגשי אשמה, השפלות למיניהן, וכל מיני מרעין בישין. מה שאת אומרת לנו פחות או יותר זה שאת מעדיפה להיות מושפלת ולסבול את ההתנהגות הבזויה של הבחורה הזו מאשר אולי להרגיש פה ושם רגשי אשמה אבל לעמוד על שלך ולהגיד "עד כאן". נראה לי שהיא כבר הבינה שלא נעים לך להציב גבולות ושאת מוכנה לסבול הרבה במקום להידרש להציב אותן - מה שכנראה משרת יפה מאוד את הצד המתעלל שבה. לא! הא לא תוותר עליך בקלות. איפה עוד היא יכולה להשפיל אנשים ככה? כנראה רק איתך! את ממש מציאה עבורה והיא תעשה הכל כדי להשאיר אותך לידה. עד שלא תביני זאת ותחליטי איזה סוג של חברות את רוצה בחייך, היא מבחינתה תמשיך. אהה - ותקראי שוב את השורה הראשונה בחתימה שלך עצמך...

De-Panther

New member
זה שהיא עושה את זה לכולם זה לא אומר

שמותר לה לעשות לך את זה מישהו שהיה משפיל אותי ככה ממש לא היה נחשב לחבר שלי
בכל מקרה את חייבת לדבר איתה על מה שהיא עושה את בעצמך אמרת שאמא שלה אמרה לה להפסיק להשפיל *אנשים* צריך שכולם יסבירו לה שזה לא בסדר ולא צודק ולא נכון עזבי אם את חברה שלה או לא היא כנראה לא ממש מודעת לזה... כי ממתי באמת מקשיבים להורים?? אבל לחברים בדרך כלל כן יקשיבו... ואני אומר לך - תתרחקי ממנה (למרות שאני הייתי מנצל את זה בשביל התוכנית טלויזיה
)

jessy19

New member
האמת...

לדעתי היא ממש לא חברה והתנהגה בצורה מגעילה ביותר והשפילה אותך. לדעתי כדאי לך לנתק איתה את הקשר כי את כולה עשית טעות והיא ממש הגזימה.

dana2909

New member
מיס טי היקרה

כמו שנוטמג אמרה, אף אחד לא יוכל לגרום לך לרגשות אשם אם לא תתני לעצמך. אמא שלך מזכירה לך דברים שאותה "חברה" עושה לך ואת משום מה, בצורה מאד מוזרה שוכחת את מה שהיא עושה לך. היא מתייחסת אליך כמו אל סמרטוט רצפה, למה את סולחת לה??? למה שבכלל תרצי לדבר איתה? אם את מחליטה, כאן ועכשיו שאת מנתקת איתה קשר, הייתי מציעה לך לגייס גם עזרה מהסביבה. כלומר, אם היא מתקשרת, תני לבני משפחתך לענות לטלפון ולענות לה שאת לא מעוניינת לדבר איתה (אל תשכחי לומר לה את זה בעצמך). אל תתני ללב הטוב שלך להימחץ בידי המפלצת הזו. את חייבת להתנתק ממנה, למען הבריאות הנפשית שלך אם לא בשביל שום דבר אחר. אל תשכחי לבוא ולעדכן אותנו מה קורה... תהיי חזקה!! אנחנו איתך

miss_t

New member
ואו. כולם ענו לי תגובות נוקבות

בפקחו לי את העיניים. אם כך- אני לא אתן לה לעשות לי מצפון, אני לא אאפשר לה לעשות לי דבר כזה! כנראה שהייתי צריכה רענון להגדרה של המילה "חבר". תודה לכולם- כל אחד פה נתן לי משפט שאני יכולה להסיק ממנו הרבה. גרמתם לי להבין שצריך לחשוב פעם שלישית ולא רק פעמיים... אני מקווה שהכל ילך בטוב ושאני לא אצטרך לסבול ממנה. אני אעדכן אותכם בהמשך- ושוב תודה רבה על התמיכה והעידוד!

Anna Karenina

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה מותק..!!!!!

ולגבי מקרה ה"חברה"...החכמים שמעלי אמרו לך את כל האמת, בפרצוף. זו לא חברה! היא כנראה סובלת מרגשי נחיתות, מפחדת לאבד אותך, ובגלל שאת "נשמה טובה", כלפיה, את מוותרת לה על ההשפלות שלה. למעשה, כל מה שכתבת נשמע לי כ"כ מוכר מסיפורים שקרו גם לי בעבר...ורק כשהבנתי, שאני וותרנית מדי, עזבתי את אותה "חברה", ולא משנה כמה היא הבטיחה שהיא "תשתנה", וכמה שאני "חשובה לה", - זה לא עזר. הפתרון הוא פשוט להתרחק מאנשים כאלה, וכמה שיותר מהר, כדי למנוע מעצמך להיות כפופה לה. בהצלחה..! ותעדכני אותנו..

למעלה