לסלוח לשכוח

lala897

New member
טוב. נזכרתי עכשיו במשהו שקראתי פעם.

אולי זה קשור. אני לא בדיוק זוכרת אבל שהמצוות הם בעצם מלימות את האדם, מטרת האדם. ואם משיגים הבנה בדרכי ה', בדרך הנהגת העולם אפשר להגיע גם למסקנה לבד שצריך לקיים את המצוות בשביל להשיג את המטרה. מדובר כמובן באנשים בעלי דרגה גבוהה מאד. נראה לי שקראתי שאת זה בהקשר שכתוב שאברהם אבינו קיים את כל התורה. אז יכול להיות שזאת הכוונה. שהוא הצטווה לעסוק בהסתכלות ובהבנת התורה ומתוך כך הוא קיים מצוות עשה ולא תעשה.

vizini

New member
לא יכול להיות שקיים מצוות

שכן היה ערום... איך למשל קיים מצוות ציצית? שלא לדבר על הצניעות...

lala897

New member
אני מניחה שחלק מהמצוות כמו למשל

צניעות ועוד הרבה מהם צווינו כפועל יוצא מהחטא של אדם הראשון, כך שלא היה צורך בהם לפניכן.

lala897

New member
ועולה בדעתי שיכול להיות גם שמטרת

המצוות כמו ציצית וצניעות לא בוצעו כמו שאנחנו מצווים לעשות אותם אלא בדרך שונה. בא ניקח לדוגמא ציצית. יש למצוה הזאת איזה מטרה, משמעות. יכול להיות שהוא קיים אותה בצורה שונה.

tamarhp

New member
בנוסף

יש מצוות שנועדו על מנת לזכור אירועים מסויימים ולחזק את האמונה בבורא - כמו הציצית שבאה להזכיר את יציאת מצרים ועוד. מטרת זכירת אירועים אלו, בין השאר - כדי להבין ולזכור את גדולת ה' ולחזק את האמונה בו. כשהאדם היה בגן עדן, הוא לא היה צריך לחזק את האמונה שלו ע"י אירועים שלא היו עדין, והוא היה בדרגה כל כך גבוהה - שחלק מהמצוות היו בעצם "מיותרות" עבורו, שהרי חלק מהמצוות מעלות אותנו בדרגה ובאמונה.

masorti

New member
אז איזה מצוות הוא קיים?

מצוות בין אדם לחברו ודאי שלא קיים, כי לא היו שם אנשים נוספים. אולי קיים את הכשרות? אלא שבסיפור גן העדן ניתן להבין שאדם הראשון היה צמחוני, ואילו אחרי המבול הותרו כל החיות לאכילה (בראשית ט',ג').

tamarhp

New member
אולי

ואולי לא. כמו שללה אמרה - הוא הקריב קורבנות, עבד את ה' בדרך שלו.

masorti

New member
עבד את אלהיו בדרך שלו?

נו, אז אם כך לא מדובר בלימוד תורה או בקיום מצוות במובן המוכר לנו. הוא לא היה שונה מהגויים שהקריבו חיות לאלוהיהם. זה היה הנוהל המקובל בכל העולם מקדמת דנא ועד לתקופה הרומית, אז גם הוא התנהג כך.

tamarhp

New member
אולי

אני לא יודעת. אבל יש הבדל אחד - בעוד הרומים והשאר הקריבו בדרך מומצאת לאלילים מומצאים האדם הראשון היה בדרגה מאד מאד גבוהה בעבודת ה', והדרך שלו בעצם היתה הדרך הטובה, לעבוד אלוקים חי וקיים.

masorti

New member
אין שום עדות (כולל בתנ"ך)...

שהדרך שלו היתה הדרך הטובה, או שבכלל הקריב קורבנות. (אולי העובדה שהקב"ה לא התעצבן עליו זו הוכחה עקיפה) לכל היותר נוכל לטעון שהוא עבד את האל הנכון ולא אלילי שקר. ועוד שתי הערות: א. גם אם נניח שהוא הקריב קורבנות לפי כל כללי הטקס, במה הוא היה בדרגה גבוהה יותר מהכוהן הגדול בבית המקדש? ב. לגבי דרך מקורית מול דרך מומצאת - ידוע שיש דמיון בין צורת המזבח ששימש את העברים לבין צורת הזיגוראט המסופוטמי. (זיגוראט = מגדל גבוה ששימש לצרכים דתיים. תחשבי על מגדל בבל.)

tamarhp

New member
אין לי מושג

לא התעניינתי בזה אפ'פם, אבל בוא נסכם את זה במילים שלך: * אולי העובדה שהקב"ה לא התעצבן עליו זו הוכחה עקיפה * לכל היותר נוכל לטעון שהוא עבד את האל הנכון ולא אלילי שקר

lala897

New member
לא מדובר בלימוד תורה ובקיום מצוות

במובן המוכר לנו. אבל הוא היה שונה בהמון מהגויים האחרים מהסיבה הפשוטה שהוא עבד את בורא עולם, קיים את רצונו והשלים את היעוד שלו בעולם. והם לא. הם עבדו עץ ואבן.

Vdrums

New member
הרומים המציאו אלילים

ויצרו להם פסלים איך שהם ראו את האלים שלהם. וגם ה' הוא המצאה של היהודים, רק שהם לא עשו דמות אלא החליטו שהאלוהים שלהם הוא ישות שנמצאת בשמים ולא ידוע איך הוא נראה.

lala897

New member
יואו תומר..

אתה חכם!! החזרת אותנו לנקודת התחלה? כאילו דהה..

גוססי

New member
למד תורה??

אז למה הוא דילג על הפרק בראשית בו מסופר כיצד הוא וזוגתו גורשו מגן עדן?

lala897

New member
חחח

תגידו מי מכניס לכם את המילים לפה? חחחח.. עניתי לויזיני שם.

גוססי

New member
אהה, זותומרת שלתורה יש גירסה נוספת

ומצונזרת? אגב, מה בדיוק עשתה חוה בגן? גם למדה תורה?

lala897

New member
לא. מצטערת אתה פשוט לא מבין את

העניין.ותנסה בבקשה להימנע מהנימה המזלזלת הזאת כי זה מאד מפריע לי. אמרתי שהתורה זו הבנת דרכי ה'. אדם הראשון לפי איך שהבנתי לא ישב וקרא מספר גירסה נוספת של התורה. אלא השיג הבנות בדרכי ה'.

גוססי

New member
מה זה "הבנת דרכי ה'"?

עיקר התורה הוא אוסף חוקים על פיהם צריך יהודי לנהל את חייו. "הבנת דרכי ה'" זו לא התורה.

למעלה