לסלבו

untitled

New member
לסלבו

שוב מזל טוב על הדרגה תגיד, מעניין אותי לדעת, וגם בכלל מכל אחד אחר שמתאמן ונמצא בפורום, מה התנאים לקבלת שודאן דרגה שחורה, וכיצד מתנהל המבחן? אילו דברים מדגישים בו, איזה דברים צריך לעשות, כל מה שקשור למבחן.

דרגות וחגורות. זהירות ארוךךךךךך ../images/Emo5.gif

טוב, אז לכל מי שמעוניין, אני אפרט פה מעט על הדרגות ובחינות. דרגות מבוגרים: מורכבים מ 10 שלבים עד לחגורה שחורה (השלב שאחרי 10 זה כבר שודאן). עד לשלב 7 (שאפרט על כך בהמשך), יש בחינות כל 4 חודשים בקירוב. תלמיד מתחיל, מתחיל עם חגורה לבנה, וכל בחינה שהוא עבר הוא מוסיף שלב על החגורה (בדרגות מבוגרים, השלב מתאפיין בפס אדום), כל עד לשלב 4 - שזה אומר חגורה לבנה וארבעה פסים. אחרי שלב 4, מגיע שלב 5 - חגורה ירוקה עם פס אחד. שלב 6 - חגורה ירוקה ושני פסים. שלב 7 - חגורה ירוקה ושלושה פסים. עד עתה נבחן התלמיד כל 4 חודשים, בבחינה הוא נדרש לבצע קאטא, עבודה בזוגות ולהראות ידע בראנדורי (כל שלב יש לו רמה נפרדת, כלומר לא יבקשו מתלמיד שלב 2 לעשות ראנדורי). משך בחינה כזו, כאימון ולפעמים פחות. כשהתלמיד מקבל שלב 7 (חגורה ירוקה ושלושה פסים אדומים), הוא עובר לדרגות בכירים. כלומר - מעכשיו אין לו בחינה כל 4 חודשים, אלא פעם בחצי שנה יש "קורס קידום בכירים" (PROMOTION). בו משתתפים הדרגות בכירים הזוטרות (שלב 7) עד לתלמידים הכי בכירים בבי"ס (התלמיד הכי בכיר הוא דאן 5). קודם קידום בכירים, מתקיים אחת לשנתיים, ומופיע בשתי צורות: בחורף - בד"כ בסביבות ינואר, מתקיים בדוג´ו, ומורכב משלושה אימונים אינטנסיביים - יסוד (קיהון); קאטא; וראנדורי. בקיץ - בתקופת הקיץ יש שלושה מחנות אימונים (גשקו 24; גשקו חוף-משולב; גשקו קיבוץ), שלושת הגשקואים מהווים קורס קידום בכירים בפני עצמו. בקורס קידום, התלמיד כבר נדרש להראות ידע והבנה של אומנות לחימה וקראטה, הוא כבר אינו נבחן מבחן בן שעה, אלא מתאמן. אחת המטרות של הקורס - שאחרי שעות של אימון, עדיין ידע התלמיד לבצע בצורה כמעט מושלמת או היסוד והקאטות. באימון חורף - יש את אימון "100 ראנדורי". זהו אימון קשה ביותר, הן למתחילים והן לדאנים הבכירים שעושים זאת כבר שנים רבות. יש 100 סיבובים של ראנדורי בני דקה כ"א, וכולם עובדים עם כולם. נחזור לדרגות: אחרי שלב 7 (חגורה ירוקה עם שלושה פסים), מגיע שלב 8 - חגורה חומה עם פס אחד. שלב 9 - חגורה חומה עם שני פסים. שלב 10 - חגורה חומה עם שלושה פסים. אחרי שלב 10, כשהתלמיד עבר את הבחינה, הוא מקבל שודאן (חגורה שחורה דאן 1). כבר בבחינות בחגורה חומה, חוץ משאר הדברים, צריך התלמיד לגלות הבנה וידע רב בבונקאי (אפליקציות - היישום של הקאטא). עד לחגורה שחורה, יש 7 קאטות: האיאן שו-דאן. גי סאדא-איצ´. גי סאדא-ני. סייפא. ניי פו-צ´ין. סי יון-צ´ין. ססונ-צ´ין. (כמובן שמעל שודאן יש קאטות נוספות, וקאטות עם נשק מסורתי). בדרגות ילדים, הצבעים והשלבים מעט שונים: שלב 1 - חגורה לבנה עם פס כחול. שלב 2 - חגורה לבנה עם שני פסים כחולים. ... שלב 5 - חגורה לבנה עם 5 פסים. שלב 6 - חגורה כתובה עם פס אחד. ... שלב 10 - חגורה כתומה עם 5 פסים כחולים. שלב 11 - חגורה כחולה עם פס. ... שלב 15 - חגורה כחולה עם 5 פסים. שלב 16 - חגורה סגולה עם פס. ... שלב 20 - חגורה סגולה עם 5 פסים. לאחר חגורה סגולה, ובד"כ לפני כן, התלמיד עובר לדרגות מבוגרים (בהתאם לגיל). בערך מחגורה כחולה עם שני פסים, התלמיד נבחן בקורס קידום בכירים. לאחר חגורה סגולה - חגורה חומה עם דרגות מבוגרים. מקווה שהצלחתי לתת מושג כלשהו לגבי הדרגות בבית ספרנו. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות עליהן.

amir_aikido

New member
המון דרגות אצלנו כ"כ יותר פשוט

במועדון שלי יש כרגע מעט מאוד דרגות: לבן, חום(קיו 1) ושחור (דרגות דאן). פעם עשינו גם בחינה לקיו 5 אבל הוחלט לוותר עליה. כמובן שפרק הזמן בין בחינות הוא ארוך יחסית - כ 3 שנים. אימונים ההם המפתח להתקדמות אמיר

אם אני לא טועה, השיטה הזו נהוגה

ביפן עד היום (לבן, חום, שחור). למרות שאצלנו במועדון יש קבוצה של סיידוקאן אייקידו, וראיתי שם גם חגורה סגולה. חוץ מזה, זה לא כ"כ מסובך, מהר מאוד קולטים את ה"עסק".

aiki-freak

New member
אצלינו עוד יותר פשוט...

שני צבעים בלבד... לבן ושחור. לבן מתחיל בקיו 5 ועד קיו 1. שחור מדאן אחר ומעלה. פשוט ולעניין. אני חושב שבמקור לא היו בכלל צבעים לחגורות מעבר ללבן ושחור. הדרגות סומנו בתעודה בלבד. הצבעים הרבים לחגורות לדעתי זו המצאה מודרנית...

הצבעים הומצאו עם הג´ודו

בעבר (כך קראתי באתר של השיטה) לא היתה שיטת הקיו\דאן, אלא שיטת הסמכה. בשיטה הזו ההסמכות (לפי השיטה שאני לומד) הן: אוקו-אירי (מקביל דאן 1,2 - עבור כל אומנות לחימה בנפרד) מוקו-רוקו (מקביל דאן 3,4 - עבור כל אומנות לחימה בנפרד) מנקיו (מקביל דאן5,6 - מורה - על כל אומנויות הלחימה בשיטה - מוסמך ללמד) מנקיו קאידן (מקביל דאן 7,8 - מוסמך ללמד, להכשיר למנקיו, ולהוסיף או לשנות דברים בשיטה, תחת הסכמת המנקיו קאידנים האחרים. לקבלת מנקיו קאידן צריך להסמיך חמישה מנקיו תחתיו, שימשיכו ללמוד אצל מורה אחר - שומר על קשר בין בתי הספר)

וידועה האמרה:

שביפן מתחילים עם חגורה לבנה, ומתאמנים עד שהיא כל כך מלוכלכת, שהיא נראית שחורה.

viper2k

New member
לסלבו

למה מבוגרים לחוד וילדים לחוד יש המון נערין וילדים בעושים קראטה יותר יפה ממבוגרים ואתה מכיר את אבי גבאי?

נכון,

יש אצלנו בדוג´ו לא מעט "ילדי פלא" בני 11 ואפילו יותר קטנים, שעושים קראטה בצורה מדהימה! אבל צריך לזכור שילדים מתפתחים בצורה אחרת ממבוגרים, הפעמים שהם צריכים להיבחן על הקאטות שלהם - יותר מאשר מבוגרים, והזמן שלוקח להם ללמוד ראנדורי וליישם אותו, זה הרבה יותר מאשר מבוגר. זה שילדים עם דרגות שונות ופז"ם שונה, זה לא אומר שהם נחותים, ממש לא. כשילד מגיע לחגורה חומה או שחורה (כשהוא מגיע לגיל שהוא יכול לקבל), רואים יותר חינניות בתנועות שלו, מאשר במבוגר באותה דרגה.

אה, ושכחתי לגבי אבי גבאי

כן, אני בהחלט מכיר אותו, ואפילו אתמול הוא הצטרף לפורום, מופיע תחת השם GABAY

GABAY

New member
לאושרי

אני שמתי לב שכושר הקליטה של מבוגרים בהרבה יותר גדול מזה של ילדים

viper2k

New member
אה אבי מהקורה?

לפי דעתי יש המון ילדים שקולטים יותר טוב ממבוגרים,ראיתי את זה אצלי במכון.

למעלה