לסיסטמתי

Giyora68

New member
לסיסטמתי

שמתי לב מעבר לעובדה שאתה בעל חוש הומור מיוחד וגם פייטן שאתה מאוד מאוד ביקורתי , לפעמים זהמוסיף נחמד לדיון ומועיל . אבל אתה מתרכז בשיטות אחרות בעוד הסיסטמה מעל הכל . אני לא יודע מה הרקע שלך בשיטות אחרות , ממה שאני מכיר ויודע הסיסטמה יצאה מהקומבט סמבו אבל גם היא כמו שיטות אחרות משופעת בחורים ופרצות . אני יכול להגיד לך שצפיתי מהצד בסמינר שהתקיים בפאריז לפני 15 שנה בו התארחו בעיקר אנשי ג'יוגיטסו וג'ט קון דו ברמה גבוהה.היה אחלה ובהחלט לסיסטמה יש קונספטים וגישה מענינת . בסופו של היום נערכו קרבות פול קונטקט בין התלמידים הבכירים של הסיסטמה שתמכו בסמינר ,מול שאר התלמידים ניכר היה שלאנשי הסיסטמה אין מענה בריצפה מול הגיוגיטסו על אחת כמה וכמה מול הצרורות שהנחיתו עליהן הג'ט קונדו... זה לא מחדש כלום , כל אחד מתמחה בתחומו , אם איש ג'יוגיטסו יצליח להוריד אותך למטה לתנוחת סייד למשל אתה בבעיה ואם תספוג צרור מאיש קונג פו ( גם אביר) אתה בבעיה , אין שום דבר אוניברסלי , שכח מזה .

oridoron77

New member
אם אתה מתכוון לארם צבר - אז

אני לא יודע בקשר להכשרה שלו באביר , אך בנינג'טסו לפי מה ששמעתי הוא מפלצת ויש לו בית ספר בחו"ל

"הדתי ההוא"

בישראל מספר מורים דתיים לאמנויות לחימה. בפורום הזה וב-1262 מוכרים במיוחד ארבעה: יהושוע סופר, אביר צבר ארם, צבר-ג'וטסו שמעון ישראל, קאזה אראשי ריו והמורה שלי, יחיאל ניר מלחי, טאי-צ'י, שינג-אי, פה-קואה. יש עוד מורים דתיים וחרדיים, שפשוט לא התפרסמו כאן.

סיסטמתי

New member
ביקורתו האוניברסלית של הצופה מהצד

תודה גיורא, אבל אני לחלוטין לא שבוי בסיסטמה כזו או אחרת. וגם לגבי הסיסטמה יש לי ביקורת שמתחילה מהטעם בלבוש ומסתיימת בעיקר בעובדה שהיא לא מאפשרת לדבר עליה (אין לה תרגילים, אותיות, שמות ושאר דברים נחמדים שאפשר לנעוץ בהם שיניים בפורום). הסיסטמה לא יצאה מהקומבט סמבו, אלא יצאה מאומנויות לחימה קוזאקיות מאזור המאה העשירית לספירה, סיסטמה שרדה למרות הקומבט סמבו שנכפה באופן סטלינסטי להיות הלינגואה פרנקה של אומנויות הלחימה הסובייטיות. והיא שונה ממנו מאוד. סיסטמה אינה מתמחה. ולכן אין העדפה כלל לעבודת קרקע או לעבודה בעמידה, יש רק תנועה. ואיש סיסטמה טוב אמור לדעת להסתדר בכל תנוחה (רצוי על ארבע, למול רוסיה בבגדי לטקסט עם שוט). אבל כפי שאתה אומר בעצמך "כל אחד מתמחה בתחומו" ואכן, במצבי קרב אנחנו מביאים את המיומנויות הבסיסיות שלנו למימוש, ואלו בדרך כלל יהיו נחותות בכל תחום, מכאלו שמתאמנים רק על עבודת רצפה או סופרים את כמות המהלומות שאפשר להפיק בשניה. החוכמה היא להגיע למצבים עתירי אייקי ולא להתחיל עם הגישה התחרותית, זה ברור שלא תביס את טייסון במהלומות אגרוף מהירות לשיני הזהב שלו, לא חשוב כמה מהלומות בשניה תצליח להפיק (אפשר ממש הרבה כשהידיים רועדות) כמו שזה לא יהיה נעים לענוד על הצוואר איזה גרייסי קטן ועצבני. איך מגיעים למצבים האלו מול דיסיפלינות שונות והאם סיסטמה באמת עושה את העבודה? זו שאלה מצויינת, שעדיין אין לי תשובה לה, וגם אם הייתי צופה מהצד בקרבות פול קונטקט עדיין היה קשה לי להפריד את ההצלחה של שיטה זו או אחרת מהיכולת האישית של זה שמשתמש בה. לכן הייתי מאוד שמח לראות אנשים מאומנויות לחימה שונות בשיעורים שלנו, כדי לבדוק את זה באופן מתודי, וחבל שאני לא יודע מספיק סיסטמה כדי לבדוק את זה באופן מעשי

Giyora68

New member
מסכים לרוב

מקור הסיסטמה אגב שנוי במחלוקת , שמעתי הרבה גרסאות. אמרת שאין במה לנעוץ שיניים ( אין דבר כזה) אז תסכים איתי שסיטמה באה בהיסטוריה שלה מ"אוהבי ישראל " , קוז'אקים \קתוליים יהיו אשר יהיו , בעצם אנחנו פה או בגלל שחלקנו היו אבירים או שפשוט רצנו מהר

נח גרוס

New member
המאה העשירית ושיטות סודיות

השם "קוזאקים" שאוב מהמילה הטורקית: quzzaq שפירושה שוחר הרפתקאות, בן חורין. המילה מוזכרת לראשונה במסמך רותני (רותנים: כינוי לעמים הסלאבים המזרחיים) שמתוארך לשנת 1395. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%96%D7%90%D7%A7%D7%99%D7%9D גם השיטות היפאניות המתועדות עד מאוד מתקשות להוכיח המשכיות אמיתית מהעבר הרחוק כדוגמאת המאות ה14 וה13. אירופה העשירה בשיטות לחימה מתועדות גם היא לא מציגה אף לא שיטה אחת בעלת המשכיות של יותר ממאה שנה ובודאי שלא 300 שנה אחורה. אפילו השיטה שבא אני עוסק רוב חיי (נינג'יצו) מתקשה להוכיח באופן מתועד המשכיות או קיום לפני המאה ה16. צר לי אבל זה פשוט מצחיק ולא רציני מבחינה היסטורית. ללא כול קשר כמובן לאיכות השיטה ומהותה שאנני מתיימר להכיר לעומק. נח גרוס.

נח גרוס

New member
תפסת אותי

אני שקרן ומשמיץ ידוע אז לא להאמין למה שאני כותב פשוט ללכת להרחיב דעת וללמוד. בבית הספר של הבת שלי יש שלט גדול לפני חדר המדעים: פקפק, חקור, גלה. אני תמיד אומר שהמציאות היא כל כך מופלאה ומדהימה שאין צורך להמציא. היא על פי רוב עולה על כול דמיון. אותו דבר נכון גם בייחס לשיטות לחימה, אנשים עושים ומפתחים דברים מופלאים. ברור שתמיד יש ביסוס על ידע מהעבר והתאמה לזמן ולאישיות. אפשר להנות מזה ללא סיפורים מצחיקים שרק בורות מאפשרת לקבל אותם כאמת. נח גרוס.

למעלה