לסביות חרדיות!

Lחרדית

New member
אני מצטרפת לתקוותך -

שיותר נשים תצטרפנה ותוכלנה להרגיש בטוחות, לפחות עם שאר חברות הקבוצה. לענין מצעד הגאווה - אף אחת מאיתנו לא מתכוונת לקחת בו חלק, לפחות בשנה זו. אני אהיה במצעד, אבל רק מן הצד, כדי לפגוש חברות שמגיעות מיוחד מחוץ לעיר וכדי לצלם (אחד מתחביבי היותר אינטנסיביים). באופן כללי, רובנו, אם לא כולנו, מתנגדות לקיום המצעד בירושלים.

Lחרדית

New member
לא יודעת מדוע את בוחרת להחליט

שאני "תוקעת מקלות בגלגלים", אולי משום שלא קראת את דברי לעומק וכל הכעס שלך מוצא את דרכו החוצה. הנה, הפעם יש לך אפילו קורבן דוסי. אז קודם כל - תרגעי. עכשיו לענייניו אנו: א. כתבתי ואכתוב שוב, אף אחת מאיתנו לא עושה משהו כדי להפריע לקיומו של המצעד. כמו שאת חושבת שהוא אמור להתקיים -זכותי לחשוב שהוא לא אמור להתקיים. (דווקא בירושלים, אם זה לא היה ברור). ב. הקבוצה היא לא סודית, אבל אין ספק שהסודיות היא בסיס להקמתה משום שמעט המשתתפות שבה נמצאות עמוק בארון. להזכירך - אין לזה קשר לדת. זוגתי החילונית נמצאת עמוק במגירה שבתוך הארון, בעוד אני, החרדית, נמצאת כמעט לגמרי מחוצה לו. ג. אם יש מישהי שדוחפת ליציאה החוצה - זו אני. שוב, את לא מכירה אותי, והסיבה שקפצתי לבקר כאן היא כדי למצוא עוד נשים שלא יודעות שהן יכולות להיפתח בפני נשים כמותן, אבל אני מאמינה גדולה של כמה שפחות שמירת אנרגיות בכל הקשור להסתרה. רק אתמול חברה חרדית שלי סיפרה לראשונה בחייה לחברה חרדית אחרת שהיא לסבית. וזה אחרי מסע שיכנועים מפרך מבחינתי. כך שאל תצאי בהצהרות לפני שתדעי יותר פרטים. ד.הטענה שלך, שאני מתחזה, כל כך לא במקומה. היא אפילו טפשית למדי. חשבי שנית. ה. אני לא באה "לטפל בבעיה". אני באה לתת ביטוי ומקום לקשיים משותפים. בדיוק כמו שנח לך להיות חלק מפורום של לסביות, משום שכאן מבינים אותך, תומכים בך, מכירים את העולם שלך ומשתתפים בקשיים שלך - כך בדיוק אמורה להיות הקבוצה של החרדיות. לתת תמיכה, אוזן קשבת, עזרה, ייעוץ. לא מדובר ב"בעיה". ו. לענין ה"שקשוק מהחרדים" - אני לא משקשקת מאף אחד. עובדה שאני כאן בלי להסתיר דבר. אבל כן, יש נשים שמשקשקות, כדברייך. הסתכלי על חברותייך החילוניות שלא יצאו מהארון, שמפחדות שמישהו יגלה... ממי הן "משקשקות"? ז. ואחרון, נסי לא לתקוף, אולי ככה תוכלי גם להבין או לפחות לגרום לנו לנהל דיון אינטלגנטי.

Lחרדית

New member
מן הסתם,

אני לסבית בדיוק כמוך ויש לי אינטרס לקדם את זכויותי. אבל אני לא רוצה לדרוך על אף אחד, בעיקר לא על הא*נשים הקרובים אלי. יש עוד דרכים להשיג הבנה ושותפות מלבד אלימות. הרבה מהם לא מבינים את זה, אבל גם בקהילה שלנו אין מספיק הבנה לסבולנות. תקני אותי אם אני טועה, כמובן.

Lחרדית

New member
בענין מצעד הגאווה

האלימות לחלוטין מגיעה מהחרדים. על זה אין ויכוח, ועל כך אני מצרה. ואחת ממטרות הקבוצה היא להגיע מתישהו למצב בו אני או אחרת מטעמנו שתוכל לשבת פייס טו פייס מול מארגני הפוגרומים ומנסחי הפשקווילים בנסיון להסביר את הצד השני. את הצד שלנו. ולוּ בכדי לנסות ולהרגיע את המחלוקת.

Lחרדית

New member
אני מוצאת את הודעתך סרקיסטית

ומעליבה. "לדוסיות ארוניסתיות"? ואין חילוניות ארוניסטיות? למה כשמדברים על מגזר יותר שמרני - מיד "שוכחים" כולם שאותה בעיה קיימת גם במגזרים "נאורים", "פתוחים", "ליברלים"? מה עם כל אותן נשים אינטלגנטיות, שעומדות בתפקידי מפתח, נשים עוצמתיות, אסרטיביות, בעלות מעמד, שפוחדות מהצל של עצמן בכל מה שקושר לנטיה מינית? למה אי אפשר להתייחס אלי, כאישה חרדית, כמו אל כל אחת אחרת? הקשיים שלי הן לא כמו הקשיים שלך? ההומופוביה בה את נתקלת היא לא אותה הומופוביה בה אני נתקלת?

ronigirl25

New member
כיף לקרוא אותך כאן

לא נראה לי שיצא לי לומר לך באופן אישי, אז זו בהחלט הזדמנות לברך אותך על היוזמה. שיהיה בהצלחה.

יש לי כמה שאלות אליך..

אני רואה שכתבת כאן שאת נגד המצעד אני לא יודעת איך המצעד בירושלים התנהל בשנים קודמות. מעולם לא הייתי במצעד שם. יכול להיות באמת שהסתובבה שם בחורה עם חזה חשוף, אני לא אומרת שלא. אבל אם היית במצעד בת"א שבוע שעבר, היית יכולה לראות איזה שינוי נעשה מבחינת הפרובוקטיביות של הצועדים - בקושי נראו שם אנשים בלבוש חשוף. -אני חושבת שברור לכל באי הקהילה שהמצעד בירושלים - אל לו להיות פרובוקטיבי כי אז הוא לא ישרת את המטרה יותר. -מעבר לזה - אני חושבת שהכרחי שיהיה מצעד בירושלים. נכון, החרדים (כשאת נמנית בהם, אני יודעת) מודעים לקיומה של הקהילה. אך הם לא מודעים לזה שזה נורמלי, בסדר, אנושי להיות הומוסקסואל או לסבית. -הם לא מודעים לכך שאנחנו דורכים על האדמה ה"קדושה" הזו יום יום, שעה שעה, כי יש קהילה הומו-לסבית מאוד גדולה בירושלים למיטב הבנתי. -הקהילה החרדית ככללותה (ואני בכוונה מכלילה כאן, כי לאלה שקובעים הם בעלי הכוח) בטוחה שבכוחה להחליט איזה החלטה שהיא רוצה. גם אם זה לא דמוקרטי בעליל. כמו העובדה שאין אוטובוסים בשבת, למשל. חשוב שיבינו (שתבינו) שזו לא מדינת הלכה, זו מדינה דמוקרטית, ויש כאן אוכלוסיה חילונית גדולה מאוד שבחרה לא לחיות במגבלות שחיי הדת מציבים. - אני נגד המונח "ללכת ראש בראש", אך במקרה הזה, עם כל הכאב והצער, זה הפיתרון היחיד שנותר, כדי שיבינו שהכוח הוא לא שלהם, אלא של עוד אוכלוסיות (ומיעוטים) במדינה, להפגין כאוות נפשם, בכל חלקת אדמה ישראלית.

תגידי איך את נשארת חרדית?

אשה סוטה שעושה כמעשי מצרים ואז את עושה מצוות שאת יודעת שעוד מעט את הולכת ללקק פות חם זה נשמע לך נורמלי? לא שזה מפתיע אותי החרדים הם אומני ההסתרה והצביעות לסביות והומואים ואורגיות ושאר עברות קלות כחמורות בלי נקיפות מצפון. והמסתכל מהצד חושב הו איזה בחורה חסודה איזה אברך משי צדיק. וזה לא עשבים שוטים זו תופעה. אז למה להיות צבוע כלפי אנשים וכלפי שמיים? הרי ידוע לך המחחל שם שמיים בסתר נפרעין ממנו בגלוי. אז לסבית חרדית את צבועה.

Lחרדית

New member
לסביות חרדיות!

ובכן, אנחנו נכנסות לספר ההיסטוריה הרשמי עם ההודעה הזו. אחרי הנפת הדגל והפניה של אי אלו שמצאו את העוז, האומץ והזמן ליצור עימי קשר, הגיע הרגע בו נתאסף אלו מאיתנו שמרגישות שייכות, שמתדיינות בלבטים שונים שאופיניים במיוחד לאלו מאיתנו שבאו מרקע חרדי, מנהלות חיים חרדיים או מתלבטות אם להניח את הדת מאחוריהן, אלו מביננו שמתלבטות אם להינשא כדין (לגבר, כמובן), לא להינשא (ואז, מה עם ילדים?), נשואות (ששוקלות מערכת זוגית מקבילה או גירושין), לאלו שמנהלות מערכת יחסים שחצי ממנה חרדי וחצי ממנה ממש לא (אני, לדוגמא) ועוד. נתאסף בבית של אחת מאיתנו, אי שם בעיר הקודש תובב``א ביום חמישי הקרוב מיותר לציין, כי האוכל יהיה על טהרת הכשרות. אין צורך לבוא בלבוש הסמינר, וגם אין תקנון. (ואם יש, אני הראשונה שמפרה אותו). נ.ב., אלו שהן קוראות פסיביות, או היסטריות מליצור קשר אבל מרגישות שהן זקוקות לעזרה - זה הזמן. דיסקרטיות מוחלטת!!! (מרגישה כמו בפרסומת לקליניקה מינית) נקיים סבב היכרות קצר, נדבר על הציפיות שלנו מהקבוצה, על שם חדש, על דיעה מגובשת לקראת מצעד הגאווה הקרוב, ננשנש קצת קרקרים עם גבינות, ונזכיר אחת לשניה שאנחנו לא לבד. לפרטים, הצטרפות או כל דבר אחר, מוזמנות לפנות אלי: [email protected] כמוכן, הייתי שמחה לשמוע את דעתכן על הנושא.

Lחרדית

New member
מכמה סיבות.

אבל אני אגיב אך ורק בשמי ולא בשמן של חברותי, שרובן, לצערי, לא לוקחות חלק בפורומים השונים. אני לא מסכימה לאלימות כל שהיא כלפי כל אדם באשר הוא, אבל חושבת שהמצעד בירושלים לא משיג דבר. כל המשפטים של "הנוכחות שלנו חשובה", ו"שידעו שאנחנו קיימים" וכו' לא מקובלים עלי. יודעים שאנחנו קיימות גם בלי המצעד. אם הוא היה נערך בכבוד, אולי הייתי שמחה לקחת בו חלק. אני חושבת שהאופן בו מתנהלים מצעדי הגאווה השונים בעולם, ובפרט בארץ, לא מפרגן, לא מחמיא, ולא מכבד את הקהילה שלנו. רק להזכירך, החרדים הם לא היחידים שמתנגדים לקיום מצעד הגאווה בעיר, אלא שהם התחילו לעשות בלגן, ושאר הדתות - הנוצרים והמוסלמים, ראו שאחרים מתלכלכים בשבילם, ונלחמים בשבילם, וראו מה טוב - כולם "שכחו" שהם עצמם נשבעו להזיק לבאי המצעד שנה שעברה. כך שהחרדים הפכו למטרה לכל השנאה, הכעס, התסכול והכאב של חברי הקהילה ההומו לסבית. אתן לא מכירות אותי ואת חיי, אבל בפורום אחר עדות המשתתפות לדרך שעשיתי, ולדרך שעשתה המשפחה שלי שמקבלת אותי כפי שאני, בכאב רב, אבל מקבלת. אני לא מוצאת טעם בקיום מצעד נוסף, ובוודאי שלא בעיר ירושלים.

Lחרדית

New member
תודה רבה.

Lחרדית

New member
אנסה לענות עליהן.

לא הייתי במצעד בתל אבי מכמה סיבות: 1. אין לי ענין לגלות את הפרצוף שלי באיזשהו אתר באינטרנט. במידה ואחליט להיחשף לחלוטין - אמצא דרכים אחרות לעשות זאת. 2. אני עובדת בימי שישי, וגרה מחוץ לתל אביב - ולא התאפשרה לי ההגעה (ממש רציתי, אפילו רק לעמוד בצד). אני מקווה מאד שהחברים בקהילה הבינו שלהחצין מיניות פרובקטיבית לא משיגה את תמיכת הקהל אלא להיפך. בתמונות שראיתי באתרים השונים מהמצעד האחרון עדיין היו תלבושותפרובקטיביות. עם זאת, מדובר בעיר שברור לכל אחד שגר בה, מחנך את ילדיו בה, או מגיע לבקר בה - שהוא עשוי לפגוש את כל מה שלא היה רוצה לראות ברחוב שלו - וזו הבחירה שלו אם להיות בה או לא, בניגוד לשאר הערים בישראל, שהן יותר שמרניות. החררדים מודעים לקהילה, אבל לא מודעים לאחוז ההולך וגדל של א*נשים מתוכם בתוך הקהילה, וזה מה שאני וחברותי מתכוונות לשנות. אנחנו רוצות שידעו שאנחנו קיימות ולמרות הנטיה המינית ה"חריגה" - אנחנו לא רוצות לוותר על הדת או החינוך עליו גדלנו. ורק תוספת לכל השרשור הזה, אמש שוחחתי לסבית חרדית שמאד שמחה שהמצעד יתקיים בירושלים. כך שאין לומר כי "כל הלסביות החרדיות מתנגדות למצעד בירושלים". הדיעה שלי מאד חשובה, אבל היא לא קובעת.

Lחרדית

New member
ובכן,

לפי הכתיבה שלך אני מרשה לעצמי להסיק כי אתה שונא את החרדים. תוכל להסביר לי למה? מה גורם לך לחטוף עצבים ברגע שאתה מדבר עליהם, ועם מישהי שמעידה על עצמה שהיא חרדית? ואם אתייחס לענין עצמו - אין כל סתירה בין להיות לסבית לבין להיות שומרת תורה ומצוות על קלה כבחמורה. בתורה אין איסור על משכב נשים, למרות שאנחנו נחשבות ל"מסוללות" שזה מין מילת גנאי, לעומת ההומואים - שעליהם חל איסור באופן מפורש. הבעייתיות היחידה בתורה המתייחסת לנשים לסביות היא - כי אישה ששכבה עם אישה אחרת לא יכולה להינשא לכהן. האם עכשיו אתה רגוע יותר? במשפט שכתבת כללת בנשימה אחת את ה"חרדים, ההומאים, הלסביות, אורגיות ושאר עברות" אתה מוכן להסביר לי מה הקשר? האם אתה מתכוון לומר שכל החרדים הם חוטאים, כולם עושים אורגיות? כולם הומואים או לסביות? או שפשוט לא הבנתי אותך כראוי (ככה זה כשלא מפסקים כמו שצריך). למה אתה חושב שאני צבועה? אני שומרת את כל המצוות כמו כל אדם מאמין שדבק באלוקיו, אין קשר בין הנטיה המינית שלי לבין האמונה וההתנהלות הדתית שלי. וכמו שכבר הסברתי לך - הם לא סותרים אחד את השני. אין לי מה להסתיר, ולכן אני גם לא מפחדת, לא מאנשים כמוך, לא מחרדים קיצוניים ולא מאלוקים. ושאלה אחרונה אליך, מדוע אתה חייבת לתאר את התאור הפורנוגרפי גם על גבי הפורום וגם במסר אלי. זה עושה לך את זה? כי יכולת להעביר את אותו המסר בלי לרדת לפרטים (תרתי משמע).

אני חושבת שכבר יש ארכון כזה של לסביות דתיות

בת קול כמדומני. אבל התארגנות פרטית וחברית נראת לי גם רצויה. לא כך בנות?

Lחרדית

New member
את טועה.

בת קול הוא ארגון מדהים אבל מיועד ללסביות דתיות, דתיות לייט, חוזרות בשאלה, דתלש"יות, חוזרות בתשובה, וכל מי שמרגישה שייכת. אני, אישית, לא התחברתי להלך של הקבוצה, למרות שאני לוקחת חלק במפגשים, פעילויות ושאר ירקות. בקיצור, אני לא מרגישה שייכת. משום שחרדית ודתיה זה לא אותו הדבר! זה חינוך שונה, וסדר עדיפויות שונה, ודרוג ערכים בסדר שונה. חשבתי שאני היחידה שמרגישה כך, עד שהתבקשתי לארגן קבוצה לעוד מספר נשים, וכך נולד הרעיון.

נוכל לראות אתכן ב

מסיבה שיש ב-21.6? זה ביום חמישי במיוחד כדי שדתיות וחרדיות יוכלו להגיע

חחחחח יעלה!!

"זה ביום חמישי במיוחד כדי שדתיות וחרדיות יוכלו להגיע" ?!?!?! חחחחחחחחחחחחחחחחח!! הרגת אותי עכשיו.... גדול..

למעלה