לא יודעת מדוע את בוחרת להחליט
שאני "תוקעת מקלות בגלגלים", אולי משום שלא קראת את דברי לעומק וכל הכעס שלך מוצא את דרכו החוצה. הנה, הפעם יש לך אפילו קורבן דוסי. אז קודם כל - תרגעי. עכשיו לענייניו אנו: א. כתבתי ואכתוב שוב, אף אחת מאיתנו לא עושה משהו כדי להפריע לקיומו של המצעד. כמו שאת חושבת שהוא אמור להתקיים -זכותי לחשוב שהוא לא אמור להתקיים. (דווקא בירושלים, אם זה לא היה ברור). ב. הקבוצה היא לא סודית, אבל אין ספק שהסודיות היא בסיס להקמתה משום שמעט המשתתפות שבה נמצאות עמוק בארון. להזכירך - אין לזה קשר לדת. זוגתי החילונית נמצאת עמוק במגירה שבתוך הארון, בעוד אני, החרדית, נמצאת כמעט לגמרי מחוצה לו. ג. אם יש מישהי שדוחפת ליציאה החוצה - זו אני. שוב, את לא מכירה אותי, והסיבה שקפצתי לבקר כאן היא כדי למצוא עוד נשים שלא יודעות שהן יכולות להיפתח בפני נשים כמותן, אבל אני מאמינה גדולה של כמה שפחות שמירת אנרגיות בכל הקשור להסתרה. רק אתמול חברה חרדית שלי סיפרה לראשונה בחייה לחברה חרדית אחרת שהיא לסבית. וזה אחרי מסע שיכנועים מפרך מבחינתי. כך שאל תצאי בהצהרות לפני שתדעי יותר פרטים. ד.הטענה שלך, שאני מתחזה, כל כך לא במקומה. היא אפילו טפשית למדי. חשבי שנית. ה. אני לא באה "לטפל בבעיה". אני באה לתת ביטוי ומקום לקשיים משותפים. בדיוק כמו שנח לך להיות חלק מפורום של לסביות, משום שכאן מבינים אותך, תומכים בך, מכירים את העולם שלך ומשתתפים בקשיים שלך - כך בדיוק אמורה להיות הקבוצה של החרדיות. לתת תמיכה, אוזן קשבת, עזרה, ייעוץ. לא מדובר ב"בעיה". ו. לענין ה"שקשוק מהחרדים" - אני לא משקשקת מאף אחד. עובדה שאני כאן בלי להסתיר דבר. אבל כן, יש נשים שמשקשקות, כדברייך. הסתכלי על חברותייך החילוניות שלא יצאו מהארון, שמפחדות שמישהו יגלה... ממי הן "משקשקות"? ז. ואחרון, נסי לא לתקוף, אולי ככה תוכלי גם להבין או לפחות לגרום לנו לנהל דיון אינטלגנטי.