לנשואים שבינינו

orbinin

New member
לנשואים שבינינו

ובעצם גם לאלה שלא
כתבתי את זה לאחד החברים כאן בפורום והחלטתי, למה בעצם שאני לא יעלה זאת לדיון 'ציבורי' אני בטוח שדשתם על הנושא הזה עד דק. אבל הי, אני חדש כאן. אני אתחיל מהתחלה:
תמיד ידעתי שאני נמשך לגברים, מאז גיל מאוד מאוד צעיר. לכן מהר מאוד השלמתי עם הנקודה הזאת והפסקתי להילחם בה, מתוך הבנה שלהשתנות-אני לא אשתנה. ואני רק יכאיב לעצמי. אך באותו זמן גם הבנתי, שאני לא בהכרח רוצה לממש את המשיכה המינית שלי. אפשר להגיד שזה בגלל הדת (שמאוד מושרשת בתפיסה שלי, גם על סמך לימוד והבנה) אפשר להגיד שזה גם בגלל טאבו חברתי-משפחתי. בין כך ובין כך מעולם לא נכנסתי לעולם ההומוסקסואלי - ולא חוויתי קשר ריגשי או מיני עם גבר. נמנעתי מכך בעיקר מתוך ידיעה שאם אני נכנס לשם - אני לא בהכרח יוצא. כי אין לבחון את כוחו של היצר וכוחה של המשיכה. לא אשקר, חסר לי בחיים את אותו ניצוץ, את אותה תשוקה שכל חבריי חווים. ולעיתים ברגעי משבר או צמא - הלב דואב. אך מן הצד השני, אני משתדל כבר הרבה שנים למצוא בת-זוג. ולא בהצלחה רבה.. אני בקשרים חבריים מאוד הדוקים עם הרבה בנות באוניברסיטה. אף פעם לא פחדתי מבנות ותמיד הסתדרתי איתן מעולה. אך דווקא בכל אותם דייטים -משהו חסום אצלי, כאילו שאני מפחד לשחרר. ואם הייתי צריך להצביע על שורשו של הפחד - הייתי מצביע על הפחד מפני יחסי האישות.. מה יהיה? איך זה יעבוד? ולזה הייתי מוסיף גם את הפחד להיחשף (והאם בכלל צריך להיחשף?).. הייתי שמח אם תוכלו להאיר לי לאור ניסיונכם כיצד דברים אלו מסתדרים ומתיישבים. בגלל חוסר הרצון מבחינתי לחשוף את הנטיה המינית שלי, ובגלל הסגירות בעולם הדתי -קשה לקבל תשובות, קשה להשיג עצה.. אני לא יודע מה ילד יום, אני מקווה באמת ובתמים שאני אצליח להקים משפחה. שאני אצליח לחיות חיים נורמטיביים - כך נדמה לי שצריך להיות, כך נראה שבנויה נפשו של האדם. ואת אותו קורבן המשיכה או היצר אני מוכן להקריב. לא בלי כאב, לא בלי דמעות. אך אם ידיעה שאותה משיכה - היא חולפת. אך אותו תא משפחתי - הוא בניה לדורות.

DannyDinn

New member
מה אתה רוצה שנגיד לך?

שזה אפשרי? שזה קל? שיש אמת אחת שמתאימה לכל אחד מאיתנו? מהסיפורים השונים אפשר להבין שזה אפשרי... אבל קל זה לא! זה מאבק יומיומי עם עצמך, עם הרגשות שלך, עם הפסיכולוגיה האישית שלך שמכילה במידות שונות כמויות של יסורי מצפון, רגשות אשמה, הלקאה עצמית, פחדים ופרנויות, ומה לא. יש אנשים שמסוגלים להתמודד עם כל זה בעצמם, ויש שצריכים עזרה - חברים, משפחה, מקצועית. יש אנשים שחיים חיים כפולים ומשולשים, אחד בבית עם האישה, אחד בקהילה פה, ואחד עם גברים. תבחר מה שתבחר - רק שתדע שאח"כ כשתכנס למערכת עם אישה יהיה הרבה יותר מסובך לצאת ממנה.

orbinin

New member
אני חושב שפיספסת

מאוד למה שהתכוונתי. לא שאלתי אם זה קל, לא חשבתי שיש אמת אחת שמתאימה לכל אחד. שאלתי אנשים מתוך הניסיון האישי שלהם, שאלה שהיא מאוד ממוקדת. אני לא יודע, אולי זה לא צריך להיות דיון ציבורי אלא דיון אישי במסרים. אבל הבעיה שלי האמיתית זה איך אפשר לקיים יחסי אישות מלאים ללא משיכה. זה הדבר שמטריד אותי. לקחת את הדברים שלי לכיוון אחר לגמרי, נראה אפילו שממקום של כעס. מעניין.

K o b i d o n

New member
אי אפשר

יחסי מין נורמליים בלתי אפשריים לדעתי בלי משיכה מינית. איך תעשה את זה? כל האקט כולו מונע מתוך תשוקה ומשיכה... אם זה נעשה שלא מתוך משיכה מינית אז זה נעשה מתוך ידיעה של שני הצדדים והסכמה להתנסות... לחוויה "מעניינת"... אם לא אז יש סבל... הרבה סבל. ולדעתי... אין מה לעשות... יחסים בין גבר לאישה לא יכולים להתקיים בלי משיכה. הכל מסביב זה מיוחד, וחשוב ומדהים ומפואר... כל החיים המשותפים, החתונה, הילדים, האהבה, החברות, השיתוף התמידי הזה של החיים.... אבל זה בלתי אפשרי בלי הלהבה הקטנה שמציטה בהתחלה ולכל אורך הדרך את המערכת יחסים... התשוקה והמשיכה אחד לשני, זו דעתי. אני עברתי בדיוק מה שאתה מרגיש כמו הרבה אחרים פה ופשוט, בלב כבד, לא הייתה לי ברירה מאשר להגיע למסקנה הזו.

Nחמן

New member
שלא יהיה לך כבד מדי

וכמובן ברוך הבא למועדון שלנו ביחד עם עוד כאלה, שמצטרפים כמעט מדי יום. מסכים אתך בכל מלה. סבי ז"ל אמר לי פעם: כל דבר, שיש לך הנאה ממנו, מצריך ברכת "שהחיינו" בפעם הראשונה לעשייתו. בגד חדש, פי חדש, סוכה חדשה, פסח חדש, שבועות (הקרבת שתי הלחם) ועוד ועוד... מדוע לא מברכים "שהחיינו" על הביאה הראשונה, שהיא מצווה ("האשה נקנית בכסף, בשטר ובביאה...")? התשובה: משום שמצווה זאת איננה יכולה להתקיים בלא ה"יצר הרע". לסיכום: אתה צודק בכל דבריך. להוציא מליבם של צדוקים... לפעמים המשיכה איננה מורגשת בפעם הראשונה ורק נדמה, שאנו נמשכים רק לבני מיננו. אינני יכול לקבוע מסמרות בעניין זה אבל מנסיונם של אחרים וכן מחוות דעת פסיכולוגיות נראה, שהדבר אפשרי. אולי לא תמיד - אבל אפשרי. משום כך אסור לאף אחד לקבוע מסמרות לגבי אחרים, כי איננו יודע, מה מידת המשיכה שלהם לשני המינים, ובמקביל גם אסור לשפוט את מי, שמצהיר, שאין לו שום משיכה למין השני (ולא משנה, אם זה גבר או אשה). כולנו בני אדם. בהזדמנות זאת תיקון טעות: הלהבה הקטנה שמציטה = שמַצִּיתָה (שים לב לניקוד). באמת דברים, המַּצִּיתִים את הלהבה הקטנה שבלב... חזק ואמץ!

banjelino

New member
לא פשוט אך אפשרי

אורבינין היקר ברור לחלוטין שללא משיכה וגירוי מיני אין אפשרות לקיים יחסי אישות. אם החלטת שזאת הדרך שאתה בוחר בה - קרי להקים משפחה על אף הקשיים - אז דע לך שבדרך כלל זה אפשרי. בסופו של דבר, לכל אחד יש מיקום שונה על סקאלת המשיכה המינית שמצידה האחד המשיכה לגברים ומצידה השני המשיכה לנשים. איפה אתה על הסקאלה? אף אחד לא יודע ויכול מאוד להיות שגם לא אתה. לדעתי, וחשוב שתיקח אותה בעירבון מוגבל, כשתבוא האהבה תבוא גם המשיכה. ועוד עצה קטנה, תחשוב חיובי ואל תכניס את עצמך לפחדים ולחששות. הם רק מעצימים את הבעייה ומקשים על הפיתרון. בהצלחה איש יקר

../images/Emo45.gifוהייתי מוסיף

שמשיכה ותשוקה אלו דברים שמשתנים במהלך החיים. גם יכול להיות שאדם לא נמשך לאף אחת, פרט לאשה אחת (שהיא "במקרה" אשתו, ושאולי, טרם פגש אותה...). חוץ מזה אפשר לברר ולשפר את התפקוד המיני באמצעות טיפול מיני מתאים ("סרוגייט" למשל, למרות שזה ממש לא מתאים לכ"א). ודבר אחרון, אפשר לקיים חיי נישואין גם ללא (או כמעט ללא) מין. הדעה המקובלת היא שקשר נישואין מ ח י י ב יחסי אישות, אבל המציאות מראה שזה לא כך.

banjelino

New member
ואללה צודק בחלק מהדברים

כפי שקרה לי. המשיכה שלי לגברים חזרה אלי ממש באופן פיתאומי לפני כשלוש שנים. לא ברור לי מה הסיבה אבל עובדה שזה קרה. היום אני מתמודד בשני העולמות הללו. לא כועס על עצמי שאני הומו. אוהב את עצמי, אוהב את אשתי המקסימה, ואוהב......
לגבי חיי נישואין ללא (או כמעט ללא) מין - בלתי אפשרי לחלוטין וזה לא רק תלוי בך. שורה תחתונה - עליך להיות זמין לרעייתך. מה לעשות, ככה ה' ברא אותנו. לא סתם אמרו המפרשים על אהבת דוד ויהונתן שהיתה אהבה שאין בה דבר (שאינה דומה כלל לאהבת איש ואשתו או איש ובן זוגו).

DannyDinn

New member
יכול להיות....

אבל איך אפשר להפריד בין המשיכה המינית לכל השאר? הרי אתה לא חי עם אשתך רק במיטה.... ויתכן מאוד שתמצא את אישתך ותאהב אותה ולא תהיה לך בעיה עם המשיכה המינית במשך כמה שנים ואח"כ שגרת החיים תתגבר עליך, ותבין אז את הקשיים האחרים שדיברתי עליהם. אבל אולי לא, הלוואי. לגבי עצם השאלה שלך על יחסי אישות מלאים - אני ניסיתי לפני החתונה עם אישתי להגיע למגע אינטימי ולראות אם הדברים שם למטה עובדים או לא. היה חשוב לי שאם אכנס איתה למערכת כ"כ מחייבת של נישואין אז שזה יעבוד גם. אז נכון, לא שמרנו נגיעה, אבל המטרה קדשה במקרה זה את האמצעים. הטעות שלי בזמנו היתה שחשבתי שהיא ריפאה אותי. שאין לי נטיה יותר. למפרע גיליתי אחרי מספר שנים שאין דבר כזה. הנטיה היא אינה מחלה ולכן אין ממה להרפא. מה שהיא כן מחלה זו החשיבה המוטעית שגורמת לנו לחשוב שדברים כאלה אפילו יתכנו. מהמחלה הזאת נירפאתי

mendy770

New member
זה לא נעלם רק רחוק או נרדם ,כואב אבל פחות

אז כמו שכבר ראית וענו לך זה אפשרי , זה גם לא קל ומצריך התמודדות יחסי אישות עם אישתך לעתיד אין סיבה שלא יהיה לך (כמו כל ההומואים הנשואים) אז אם אתה מוכן להתמודדות ,למחיר וכו' אז לך בכיוון של נישואין ,משפחה וכו' ואם לא אז לך על מישהו (שיהיה חתיך לפחות כמו אריק ברמן) בקיצור זו החלטה אך ורק שלך

Inspector Finch

New member
על סמך מה אתה מסיק שכך בנויה נפשו של אדם?

אני חושב שאם לא תיכנע ללחצים החברתיים יטיב לך יותר, אבל קטונתי מלהבטיח את זה ב100%. כתבת ממש יפה וקולע. אני לא זוכר אם בירכתי אותך ברוך הבא.. אז שיהיה ברוך הבא והמון בהצלחה גם אם אנו חלוקים.

orbinin

New member
../images/Emo9.gif

אז גם אני אהייה לרגע לא קשור חשבתי על משפט בשבת: "מבעד לחיוך הרחב- ניבט עצב עמוק" לצערי, זאת התחושה שלי בזמן האחרון. גם זה יעבור....

סבבב

New member
כמו שכבר נאמר פה...

יש סקלה הנעה בין המשיכה לגברים בלבד ודחיית נשים ועד לנשים בלבד ודחיית גברים. הרוב נמצאים איפשהו בין שני מצבי הקיצון. אם אתה לא נמנה על אלה המרגישים דחייה ממשית מבנות, אלא רק לא נמשכים אליהן - אז כבר יש לך יותר אופציות. אם אתה פוגש (ולצורך העניין מתחתן) עם מישהי שהיא החברה הטובה ביותר שלך, שאתה אוהב אותה (גם אם לא נמשך כמו לגברים) - הרי שבאקט המיני אתה תוכל לתפקד. מכיוון שמדובר בסיטואציה מינית. וסיטואציה מינית, תהא אשר תהא, ברמותיה השונות, מביאה לגירוי כזה או אחר. כל עוד אתה לא חש דחייה - אתה תצליח. לגבי שאלתך האם להיחשף? האם לספר לפני? תשובתי היא חד-משמעית כן!!! מי שתרצה אותך תהיה איתך גם אם אתה הומו. אבל אם לא תהיה בינכם הפתיחות הנכונה, ולא תהיה בינכם הנאמנות הנכונה - הכל יקרוס. מקווה שעזרתי. בהצלחה בכל אשר תחליט. אתה יכול לפנות במסרים בכל עת.

Nחמן

New member
../images/Emo51.gif

אין חכם כבעל הניסיון! לחדשים אפשר לגלות, כי סבבב היה מנהל הפורום הקודם, שזכור לטוב עד היום הזה. כיום הוא שינה מעט את הפלטפורמה והוא נשוי באושר + 1 בדרך. שתהיה לך המון הצלחה, סבבב, ואל תשכל להזמין אותנו לברית... (שייוולד לשלום כמובן) אה!... כן!... אני יודע, שלא נהוג להזמין לברית מלה. אז לפחות תודיע לנו, שנוכל לאחל לך מזל טוב מכל הלב.

Nחמן

New member
לא אמרתי שום דבר

מה שלא יבוא, שיהיה ובהצלחה ובשעה טובה, ושיביא (או תביא) נחת להוריו. העיקר, שנשמע רק בשורות טובות. בדרך אגב אולי נזרקה נבואה מפי, שהיילוד הבא יהיה בן? בוא נשאל ב"אורים ותומים"...
העיקר, סבבב, כולנו גאים בך על הכבוד, שאתה מביא לפורום, שניהלת במשך כשנתיים (האומנם?), ויקוים בך את אשר נכתב במגילת "רות" (או-טו-טו שבועות...): "יתן ה' את האשה הבאה אל ביתך כרחל וכלאה אשר בנו שתיהם את בית ישראל ועשה חיל באפרתה..." (במקרה אתה לא מתגורר שם?...
) ובמגילת "קהלת": "ראה חיים עם האשה אשר אהבת" (שכחתי משהו?). בקיצור: כל הדברים הטובים ואך ורק הטובים, שאתה מאחל לעצמך.

Nחמן

New member
../images/Emo52.gif איזו טעות!

אל תשכל = אל תשכח כמובן. טעות מקלדת (וגם ראייה לא הכי איי איי איי...)

למעלה