לנציה טמה טורבו

לנציה טמה טורבו

היי לכם אבקש חוות דעתכם על הרכב הנ"ל אני חרמן אש על הרכב הזה ורוצה לרכוש לי כדי ??????

falou

New member
צקלחת צוננים

כמו בחיים כשהזין עומד עדיף לקחת מקלחת קרה לפני שמקבלים החלטות על סמך סיפוק צרכים מיידי. התמא היא אכן אוטו מחרמן, בייחוד בגלל הכוח שלה, אבל אני חושב שרוב המכוניות מדגם זה שמסתובבות היום לא יהיו במצב הכי טוב. על טורבו צריך לשמור ויקר מאוד להחליף, אז אם אתה לא משוכנע שהרכב אותו אתה רוצה לקנות שמור טוב טוב עדיף לוותר.

© DrorZi

New member
כנ"ל

רק אם מצאת משהו יד ראשונה ושמור, וכשאנחנו אומרים שמור הכוונה לשמור מכאנית ולא שהצבע לא שרוף או שהריפודיים נקיים, המנוע רגיש, צריך לתת לטורבו זמן חימום וזמן קירור ובכל האוטו זה לא סובארו מבחינת אמינות. אם מצאת משהו כזה, ממישהו שידע מה יש לו ביד, שווה.
דרור זי, אם כבר את המנוע הזה עדיף על קופה.

שי ©

New member
מסכים גם כן...

את התמא שלי (אוטומטית) חיפשתי במשך זמן רב מאוד. עברתי יותר מעשר מכוניות עד שמצאתי אחת במצב טוב (בסדר, לא טוב, מעולה
). סביר להניח שלמצוא טורבו טובה יהיה קשה שבעתיים... שי

בבקשה

כתבתי לפני שנה במדור משומשות של "הארץ" על לנצ´יה תמא. הנה הטקסט המקורי. שים לב שהמחירים המצויינים בו רלוונטיים לימים ההם.

שי ©

New member
ולשם הקטנוניות, כמה תיקונים...

עד 88´ (כולל) הובא מנוע 2.8 ליטר ולא 3.0 ליטר. הספק מנוע 2.0 ליטר מ-89-92 (כולל) הוא 150 כ"ס, יתכן ש-145 כ"ס מתייחס לגרסאות עם CAT שלא יובאו ארצה. מושבי האלקנטרה היו אופציה בדגמי ה-LS עד 92´ (כולל), לאחר מכן הם סטנדרטיים בדגמי ה-LS. מתיחת הפנים השנייה היא ממודלים 93´ (כולל) ומעלה. שי, מצטער, אבל הייתי חייב

לגיטימי

הנתונים הללו התקבלו מסמל"ת. האיש שמסר אותם הודה שהוא לא עבד בחברה בימים ההם, אבל טען בלהט שהוא מכיר את הנתונים הללו בעל פה. מסתבר שהוא לא.

adrian -dz

New member
תעצור רגע תעצור מנוע פרארי בתמא ?

במה מדובר נתונים טכניים?

גרמי

New member
תמה 8.32 עם מנוע פרארי

אחד מתותחי העל של סוף שנות ה 80 8 על שום 8 בוכנותיו 32 על שום 32 שסתומיו פרארי על שום מוצא המנוע V8 של 2.9 ליטר עם 215 כ"ס התחרה בזמנו בלוטוס-קארלטון ו ב.מ.וו M5

Jeri

New member
עם כל הרספקט לתמא 832

עם כל הרספקט שיש לי ללנצ´יה תמא 832, לצערי היא לא הייתה המתחרה לה כולם ציפו לאותן סלוניות תותחיות של שלהי שנות השמונים. ועם כבר עוסקים "בסלוניות העל" הללו, ראויה לציון היא המרצדס E500, שהורכבה בכלל אצל השכנה מזופנההוזן [PORSCHE], ונתנה בראש לכל הבימרס´ של אותה התקופה, דהיינו אחותינו ה-M5. הלוטוס קרלסון לעומת זאת נתנה לכולן להריח לה את צנרת הפליטה... להתראות מג´רי שרודף כל היום אחר מרצדס E500, כי לממן ב.מ.וו M5 חדשה האישה לא מרשה..

yaron_z

New member
צרות של עשירים...

תגיד בחור יש לך איסיקיו??? ולא הייתי קונה אף אחת מהמכוניות האלה-סתם שמנות עם מנועים שקיבלו יותר מדי תרד.

Jeri

New member
אין לי "איסיקיו", אז..

. אולי כבודו יסביר לבחור מה הייתה כוונתו במשפט, "סתם שמנות עם מנועים שקיבלו יותר מידי תרד". כמו כן הייתי מעוניין לדעת כיצד להימנע משמנות שדחפו להן מנת יתר מן הירוק ירוק הזה.. בכבוד רב ג´רי

yaron_z

New member
לג´רי (ותום?)

לבחור... אני לא מוצא עניין במשחטות אוטוסטרדה כאלה- אני מעדיף איזה RSI שתספק פי 4 יותר כיף. איך נמנעים מכאלה- לא מתלהבים ממנוע V8 ו400 כ"ס שיושבים על 1800 קילו. מגיעים למסקנה שהרבה יותר כיף לפנות ב160 מאשר להאיץ מ200 ל250. מבינים שרצפה על 280-290 ס|מ בכביש מפותל תעשה רק צרות.

Jeri

New member
פשוט מעניין מהיכן הנסיון והידע שלך?

הייתי מאוד סקרן לדעת מתי בדיוק חווה כבודו פניית 160 קמ"ש שטוחה הנלקחת בהילוך שלישי ובמצערת מלאה. בנוסף, עדיין לא הבנתי מדוע כבודו חושב שתאוצות בין 200 ל-250 קמ"ש עושות לי את היום. כמו כן סבורני שכבודו בחור משכיל ובעל ידע מעמיק במגזיני הרכב לא מבין דבר וחצי דבר "ברצפות". אמור לי בבקשה, מדוע אני צריך להתלהב מהדוגמה אותה ציינת כמתכון לכיף אולטימטיבי כאשר ניתן להשיג אחת מאותן גולף GTI מקוריות שיוצרו בשנות השבעים עם מנועי 1.6 ל´, 110 כ"ס ומשקל נוצה [820 ק"ג]. הלא הגולף GTI וכמותה הסיטרואןAX ספורט, הפיז´ו 205 ראלי, ולאחריהן ה-106 ראלי הם מתכון ריאלי ומענג "מחזיר שמן" דוגמת ה-RSi, אותה אתה מנסה לדחוף לי ולתום קשישה. גם מבלי לעבור את המהירות המירבית אני מסוגל להתענג שעות במחיצתן של הללו, הוסף להם את המאזדה MX5 והנה קבלת סוג הנאה וכיף שלעולם לא יחייבו אותך להעפיל למהירויות נקלטות רדארים אותן אתה מציין כערובה להנאה.. השתלחותך נגד יצירות מוטוריות כב.מ.וו M5, או אותה מרצדס E500 "קלילה" פרי תכנון ומחשבה של מנוסים ממך לא מעידים על תבונה יתרה. יצירת אווירת עליהום אופיינית כיום במחוזותינו, אך עד הטלת רמץ והכפשת מכונית בכך שהיא לא עומדת באמת המידה שלך מכובדי, זה לא לעניין. כפי שציינתי בראשית תשובתי הייתי מעוניין לשמוע את מסקנותך שנכתבו כמובן לאחר שנסעת ובחנת את המכוניות אותן אתה מכנה "משחתות אוטוסטרדה", שטויות וגיבובי דברים חסרי פשר איני מוכן לקבל לא ממך ולא מאלו המכנים עצמם "מבינים". אישית אני מעדיף את הקורבט ZO6 החדשה על פני כל RSi ודומותיה, אך לאור דבריך הנני מוציא מהגרז´ את השבי´ 69 שלי, כי גם 0 ל-400 מרטיטים לי את השערות בישבן. במיוחד עבורך אני מגיש: שבי´ 69.

yaron_z

New member
לג´רי

קודם כל אתה תותח... אחלה כתיבה וכו´. אמרתי RSI כי לא רציתי יותר מדי להרחיק לכת מאותן ספינות והמזגן בה אפילו עובד לפעמים לעומת ה205 ראלי ודומותיה, עדיין אני חושב ש"מחזיר שמן" זה לעג למכונית החביבה הזאת. נכון שאחרי 160 הן כבר לא מאיצות מהר, אבל גם שם הן כיפיות אגב בRSI זה רביעי (יש לה גיר קצרצר). יכול להיות (בטוח) שמהנדסי הגרמניות מנוסים ממני, אבל הם בנו את המכוניות ההן בשביל קהל יעד מסוים שפחות מתעניין במעבר הררי זה או אחר. ולא, עוד לא נהגתי על משחתותצ כאלה, אבל עוד כמה חודשים אנהג במשהו דומה (T6). אני מעדיף את הבוקסטר (אפילו לא S ) על כל קורבט (כולל אלה של 10 שניות לרבע מייל). הנה תמונה בשבילך של 205 ראלי (היית למכירה בזמנו).

Jeri

New member
התכוונתי לחזיר שמן אבל..

. ביננו ירון אל תיקח ללב. לא שמכוניות מסוגה של ה-RSi המוזכרת חסרות יכולת מאיצת אנדרנלין. הבעיה המרכזית מאחורי הקונספט המאתגר בבסיס תכנונן של ג´י.טי.אייס´ מודרניות טמונה בדרך בה מנסים למכור לנו אותם. אין לי בעייה עם מערכות בקרת משיכה, ניווט לווייני, הגאי כח אלקטרוניים, כסאות, חלונות ומראות חשמל, טונות של ריפוד ומערכות סאונד על קוליות.. הצרה היא שבכדי לרצות את חשבי חברות הביטוח נוספו ק"ג מיותרים למשקלה של הספורטיבית החביבה. את הצמיחה במשקל ימכרו לנו "כבטיחות פאסיבית", מה גם שכבונוס יתואר "העסק" על ידי סוכני מכירות חביבים כהקשחת גוף המכונית, מה שיתרום בעיקר לתחושה שאנו נוהגים בדבר מה יוקרתי/איכותי ממה שבאמת מציעה המכונית. זוכר את הוולבו 144/240 - טנק משפחתי חביב שרים ונכים - ובכן משקלה של RSi חמה בהחלט מתקרב לזה של אותה וולבו.. בדרך לגיוס הלגיטימצייה להכשרתה של הג´י.טי.אי, היא נאלצה לעבור תהליך קונדומיזצייה שלמעשה סירס אותה מהחדות ונשיכת השניים האופיינית לדגמי ה-GTI הראשונים של פולקסווגן, וה-205 GTi של פיז´ו. אתה כנהג קרטינג´ אמור להבין שתוספות למיתלים כקוביות גומי ושאר ירקות שנועדו לעשות את הנהיגה לבטוחה יותר, למעשה מנטרלות ומסתירות את יכולתה האמיתית של בחירתנו. נכון שהבחירה האולטימטיבית של "חולי נהיגה" אמורה להיות "לוטוס אליז", אבל צא וראה כמה בסה"כ מיוצרות ממנה, דבר המעיד יותר מכל על הכמות הזעומה של מורעלי נהיגה [ואני מדבר על מקומות בהם נמכרת פצצת הנהיגה הבריטית הזאת]. תבין ירון, באמת אין לי בעייה אם קיומם של האביזרים והתהליכים אותם ציינתי, אני פשוט מעדיף אותם בסביבת העבודה של מבטיחות ומקיימות מבית מדרשם של ב.מ.וו [M5], ג´נרל מוטורס [קורבט ZO6]. לגבי פורשה הרי שכאן אני לא מעוניין להשיב מאחר ודעתי משוחדת לטובת העניין.

yaron_z

New member
לג´רי

אולי תבוא מדי פעם למפגשי מועדון ה5? החבר´ה מפה ומויינט נוהגים להפגש שם בימי שישי ולהתפלסף וכו´ וכו´... אני אישית מעדיף לוותר על מערכות בקרה וכו´ כדי לקבל אוטו יותר טבעי ומגיב(ומגניב...). לצערנו אכן מצבן של הג´טיי מדור תחילת שנות ה90 מיצג נאמנה את דור הג´טיי של סופן (למעט בודדות כמו ה106 ג´טיי וראלי 1300 שהציגו בהתאמה 870 קילו ו800 קילו על המשקל) , תראה את הגולף של היום מול זו של פעם, או את ה206 (לא אישי שלומי) לעומת ה205 וכו´. ואני בכלל אוהב לוטוס 7 ... והאמת זה אולי האוטו שאני חולם עליו הכי הרבה (כמובן בגרסת מנוע של פורד 1400 ו90 כ"ס- או חדשה עם מנוע אופנוע שממריא ל14000 סל"ד)... יום חמישי נפגשים בקארטינג נחשונים ב18:30... מקווה לראותך... יום טוב.

למעלה