לנצח

Anna Vasserman

New member
זו כתבה קצת מטומטמת

כי היא מדברת על מספרים מוחלטים ולא על אחוזים...

יכול להיות שאם יחשבו את זה באחוזים מתוך אוכלוסיית העיר יראו שבירושלים זה 5%, ובקרית מלאכי זה 50%....

כתבה מאוד מטומטמת

כמו הרבה "כתבות" אחרות שמציגות סטטיסטיקה.
ולמי ששכח, ירושלים היא העיר המאוכלסת ביותר בישראל.

Anna Vasserman

New member
זו הסטטיסטיקה

בערים הגדולות.
לא רק בתל אביב - בכל העולם.

אבל אם תתרחקי מהרעש וההמולה של הערים הגדולות, תתקרבי לפריפריה, לעיירות ולכפרים תמצאי שם סטטיסטיקה אחרת לגמרי...

חיי השפע גורמים לאנשים לא להעריך את מה שיש להם. אנשים כל הזמן רודפים אחרי היותר טוב - טלוויזיה יותר טובה, מכונית יותר יוקרתית, דירה יותר מפוארת, וגם בן/בת זוג יותר מוצלח/ת. חיי השפע מלמדים אותנו לא להיות שמחים בחלקנו, לא להיות מרוצים ממה שיש ולרדוף אחרי ה"יותר טוב". אנחנו משתמשים באנשים כמו בצעצועים תוצרת סין (ואנשים אחרים משתמשים כך גם בנו) - ואחרי תקופה כזו או אחרת - זורקים וממשיכים הלאה לצעצוע חדש. אחרים מנסים להנות במקביל מהצעצוע הישן (כי חבל לזרוק) וגם מהחדש (כי הוא חדש ומרגש ומגניב יותר). אין ערך לרגשות. אין ערך לשותפות. אין ערך לכלום חוץ מלסיפוק העצמי.

אם תתרחקי קצת מכל הגועל שחיי השפע מביאים איתם, תגלי עולם יותר שקט ורגוע. עולם בו לאנשים יש ערכים קצת שונים... לא באופן גורף, אבל בגדול...

בעיניי

זו ראייה מאוד צרה.
אני מסכימה שיש משקל לעניין הזה של "איבוד הריגוש" וכל מה שדיברת על זה שאנשים מעריכים פחות את בני הזוג שלהם. אבל -
אני מאמינה שאם נבדוק סיבות לבגידות וגירושים נמצא מגוון סיבות - כמו חוסר בתשומת לב, אנשים שמיהרו להתחתן, אובדן תשוקה ומשיכה, חילוקי דעות כלככליים, ובעיקר בעיקר - הקושי לתקשר עם בן הזוג.

לגבי עניין הערים - מעניין לבדוק את זה. ייתכן ואתם צודקים.
בכל אופן תסכימו איתי שהיום כאשר מתחתנים ומבטיחים את כל ההבטחות הזוגיות האלה, הרבה פחות ברור איך זה יגמר.

Anna Vasserman

New member
בתור גרושה - אין לי ברירה אלא להסכים איתך...

ביום החתונה לרגע לא חשבתי שאתגרש בבוא היום...

למעלה