לנצח את הסרטן..............

גל ים..

New member
לנצח את הסרטן..............

שנתיים עברו מהיום בו גיליתי את המחלה ..לפעמים נדמה לי שחלפו עברו להם מאה שנה...לפעמים כששואלים אותי אז מה שלומך ואיך את מרגישה? ומי החברים שלך הכי קרובים? אני אומרת בלי היסוס שמות משונים ומצחיקים.. אנשים מרימים גבה ואומרים היי את בסדר? יש לך חום או אולי את חולה?? מי כל השמות המצחיקים האלו ואני מחייכת לי מעט מסמיקה.. לפעמים צוחקת ולפעמים ממש נבוכה.. כן אנשים עם שמות מצחיקים שכל אחד בפני עצמו עולם מופלא ומדהים..חלקם כבר איתי שנתיים ימים וחלקם עפו התעופפו עם הימים החודשים... עדיין מחייכת כשנזכרת בשמך המשונה ולפעמים כשהשעות הקטנות של הבוקר מגיחות מציצות.. נזכרת איך ישבנו ושוחחנו על אלף ואחת בעיות וצחקנו מאין סוף בדיחות.. מדפדפת במאות דפים ועוד עשרות שירים וסיפורים שנכתבו דווקא כאן במקום הכי מטורף והכי משוגע שכן חושבת שהוא כמו סרטן הלב והנשמה.. יש לו מליון זרועות ואלפי סניפים...יש לו אלפי פרצופים וקשה מאוד אותו להרדים...קשה להלחם בו בכל דקה ושנייה..ולפעמים נדמה שזהו הוא נעלם ולא אשמע ממנו גם לא בשעה הבאה.. אך כשהערב יורד ואתה לבד עם המון מחשבות ..הילדים כבר במיטה ואין לך הרבה מה לעשות ...ולפעמים הבעל או האישה איכפת להם מה קורה בצ´צ´נייה הרחוקה..ומה משכורתו של חיים יבין או מה יעלה בגורל המדינה.. אז בשקט בשקט מבלי שאיש ישמע ..אתה שוב הולך אל אותה חיה רעה מוזרה...ויודע שרק היא מצליחה לגרום לך שוב פעם לעשן סיגרייה מרגיזה...והיא גם גורמת לך שוב פעם לכאב עמוק בנשמה.. ואתה שואל את עצמך למה לכל הרוחות אני הולך אל אותה המחלה הארורה? למה אני לא נלחם בה?? למה אני לא זורק אותה לפח האשפה?? למה אני שוב ושוב חוזר אלייה כמו נעל בית ישנה ונעימה?? האם אני מזוכיסט ?? או אולי אני אדיוט או סתם משוגע? אבל אם תשאל אותם כל אחד ואחת מאותם שמות מצחיקים ומוזרים ...למה הם חוזרים לכאן גם הם לא ידעו להסביר נכונה את הדברים... גם הם לא יבינו איך ולמה הם מדליקים עוד סיגריה ומתרגזים מעוד שם מצחיק שהופיע על המסך המשוגע? לנצח אמרתי והזלתי דמעה.. אי אפשר לנצח במלחמה הזו הנוראה..כי זה איתך בפנים בתוך הלב בתוך הורידים בתוך הנשמה... בלעדיה לפעמים אתה מרגיש כה עצוב בודד ורק מחשבה אחת עומדת במוחך ... בלעדייה אני גם ככה מת בעוד דקה או שנייה.. לא יודעת אם לקרוא לזה מכורים למחשב..או מכורים למדייה..או מכורים לכתיבה...אך בהחלט היום בלעדיי המדייה או המחשב אנו חשים פשוט עצוב בלב.. אז נכון שיש הרבה שמות מוזרים ומצחיקים.. אך מאחורי כל אחד מהם תמצא שהם כמוך אנשים רגילים ...מצחיקים עצובים שמחים...בדיוק כמוך כן אתה שבא להציק או סתם להרגיז באלף אלפי מילים... אז אל תשכח שאני אדם רגיל פשוט כמוך רק עם שם שאולי מצחיק אותך בפנים.. גל

sahr12

New member
בקר אור גל...

זו צוואתה של דסי ז"ל...שהייתה חולה במחלה הארורה...אבל האמיתית.. וכך היא כתבה..לכל אדם יש עיגול בלב, עיגול שמחה. לפעמים העיגול קטן, אך הוא יכול לגדול ולגדול, כאשר העיגול גדול הוא שולח עיגולים קטנים למקומות נסתרים בגוף, שלפעמים כואבים! יש אנשים שעיגול השמחה שלהם קטן ולנו יש תפקיד - לעזור לו לגדול! ודאי שואלים אתם "איך?" כל אחד מאיתנו חושב על דרך: אפשר להביא לו סוכריה, לתת לו פרח, לשיר לו שיר, לצייר לו ציור, או אפילו לומר לו: "בוקר טוב, מה שלומך הבוקר?" והכי חשוב - לעשות את זה בכיף, בשמחה, מכל הלב! שתזכו לעשות תמיד הרבה עיגולי שמחה לאחרים, ובזכות שתגדילו עיגולי שמחה לאחרים, גם שלכם יגדל. שנהיה רק בריאים..ומחייכים.

גל ים..

New member
בוקר מקסים סער..

דברים אלו נכתבו בעקבות הרבה דברים שקרו לי בימים האחרונים ובכלל במדייה פה.....זו היתה הרגשתי ואלו היו מחשבותיי כשכתבתי את הדברים הללו... אכן מחלה ארורה גם הסרטן וגם המדייה לפעמים...אבל בזכותה הכרתי הרבה אנשים נפלאים ובכך אין ספק בכלל.. בוקר טוב נשמה יקרה גל

בחירה אומללה

האמת היא, שאני לא מכיר אותך. אולי אף פעם לא אכיר. אבל יש משהו מאוד מאוד צורם, בעצם בחירת הכותרת שלך. את צריכה להבין שההתמכרות למחשב, חמורה ככל שתהיה, אינה סרטן. זה לא דומה, זה אפילו לא קרוב. למקרה שאת לא יודעת מה ההבדל, בואי ואעשה לך הכרות, מדגמית, ולא ממש מייצגת: כשאת מתמכרת למחשב, השיער שלך לא נושר. את לא עוברת ימים של הקרנות וטיפול כימותרפי. את לא סובלת כאבי תופת בכל הגוף, במשך שעות שלמות. העור שלך לא ניכווה בגלל ההקרנות. את לא מאבדת את התיאבון באופן קיצוני. את מצליחה להירדם כשאת רוצה. לא עוברים בך סיוטים על מה יקרה אם חס וחלילה לא תצליחי להחלים, ומי יטפל אז בילדים שלך. את לא ממתינה מצומררת לתוצאות של בדיקות. את מחייכת. את צוחקת. את מאושרת. אז עם כל הכבוד, אנא ממך, הכותרת לא מתאימה, ממש לא. אני מתנצל אם הייתי תוקפני מידי, אין לי שום כוונה לפגוע, ואם פגעתי אני מיד מתנצל, ברצינות, אבל בגלל שזה כל כך קרוב אלי, כל כך נוגע בי, לא יכולתי להתאפק.

גם אני חושבת כמוך סופר סתם..

בואי תראי את אמא שלי שחולת סרטן אמיתית, איך היא נלחמת יום יום על חייה, הלואי והיה אפשר לנתק את המחלה כמו שאפשר לנתק ולהתנתק מהמחשב!! אני מאוד מצטערת גם בעיניי ההשואה הזו נוראית!

ולפי דעתי.........

אני לא יודעת איך בכלל אפשר להעיז ולדבר על מחלת הסרטן כאל משהו וירטואלי.... מחלת הסרטן היא משהו רציני ועם כל הכבוד... לפעמים אנשים כותבים משהו "מדליק" בכותרת על מנת שיקראו אותם אבל פה זה היה מוגזם כמי שמחלת הסרטן לא פסחה של משפחתה אני חייבת לציין שהכותרת הזאת בכלל לא במקומה. סופר סתם אני מסכימה עם כל מילה שלך לעשות כזה דבר ...בעיניי זאת חוצפה. יש גבול למה שאנשים יכולים לכתוב ב"השאלה" אני חושבת שמגיעה פה התנצלות. עם כל הכבוד לזה שתוכן הכתבה נחמד.....הכותרת הרסה את הכל.

גל ים..

New member
אז לפני הכל תודה על התגובות...

סרטן זו אכן מחלה חשוכת מרפא אבל יש גם שמצליחים לשרוד ולהלחם בה...וגם לנצח אותה !!! סרטן זו מטאפורה...בדיוק כמו שהייתי לוקחת מאפרה ומשליכה אותה על נושא אחר..עובדה אחת היא שאני לא מעשנת ובכל זאת כתבתי על נושא העישון ...אכן לקחתי נושא צורם מאוד וכואב וגם מכאיב על מנת להסביר במילים לא קלות ולא רכות בכלל מה זה וירטואליה ומדייה...לא היה פה שום גימיק...גם לא היה פה שום נסיון להעליב את החולים במחלה הרעה הזאת..זו היתה בסך הכל מטאפורה בפרוזה שבאה מהלב...מרגישה את המדייה הזו כמו סרטן בנשמה ..סרטן שפושט בעצמות שלנו ...זה הגיע כדבר חביב ונחמד..זה הופיע בחיי כסקרנות גרידה בדיוק כמו שאנשים מחליטים לעשן רק סיגריה אחת..והתוצאה היא הרסנית...אין ספק שבעוד שנים לא רבות יוכיחו מדענים ויודעי עניין שהמדייה הזאת אינה פחות הרסנית וקשה בדיוק כמו הסרטן..רק שכאן עדיין יש מרפא אך הצלקות שהיא משאירה בגופך לפעמים גם השנים לא יצליחו למחוק.. בוא נלך רק לכתבות גדולות וענקיות כמו שאתמול נכתבו בסגנון של מעריב על הצ´ט ועונשו...בוא נלך לאותם אנשים שנפגעו במדייה הזאת ונישאל אותם מה הם חשים כלפיה?? חבר שלי נפגע ...אני נפגעתי ...אנשים רבים רומו והונו בעולם המדייה הצ´ט והוירטואליה..אז זו היתה תחושתי וזו היתה הבעת הכאב שלי.. אם מישהו נפגע מהמילה סרטן כמילה או בגלל שיש לו קשר למחלה של אחד ממשפחתו אז בואו וקצת אחדד את דבריי..סבתי נפטרה מסרטן וראיתי את הכאב שלה גם כילדה והיום מרגישה בזה כאישה ... היא חסרה לי מאוד ומי ייתן ובאמת נמצא מזור למחלה הארורה הזאת וגם מזור לפציעה שלנו במדייה.. גל

נגה...

New member
עצוב לקרוא

שזהו הקנ"מ להבעת הכאב שלך שזו היא ההעברה וההשלכה (המטאפורית כהגדרתך) שאת עושה ועד להיכן יכולה האובססיביות הפרטית שלך להגיע באמת עצוב.... נגה.

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifלך סופר סתם.....

ולך גל , מטאפורה יותר טיפשית מזאת לא יכולת למצוא .....

giulietta

New member
קטע מדהים

בחוסר הרגישות שבו ובדמיון המעוות. לבי לבי עלייך.

גל ים..

New member
יש לציין רק דבר אחד..

שאינכם מסוגלים לקבל שום דבר מלבד את הקליקה שלכם.. לעולם לא תפרצו את המחשבה שלכם קדימה..לעולם לא תפרצו את המעגל ותכניסו אליכם גם את האדם שחושב אחרת מכם ...מרגיש אחרת מכם ..וגם לפעמים עושה משהו שונה מכם.. כולכם עד האחרון שהגיב לא חשב לרגע אחד על המילים שנכתבו במאמר..אף אחד מכם לא הביע מילה אחת על מה שכתבתי ועל תחושותיי.. כולכם נדבקתם לכותרת מבלי להבחין בכלל באותיות האחרות המרצדות מול עינכם.. אין ספק שמגיע לכל אחד ואחת מכם את הציון אפס בטביעת עין חדה.. אין ספק שמגיע לכל אחד ואחת מכם שהגיבה או הגיב את הציון האחד עשר בקליקה אחת מחושבת וקרה.. לא ציפיתי לתגובות אוהדות חמות או אחרות על הכתיבה העינינית ...כיוון שרבים מכם הולכים כסומא באפילה..גם אם יניחו לפניכם את הכפית בפה כדי להוכיח ולהסביר לא תיראו מעבר לקצה אפכם דבר וחצי דבר.. בלשון הספרותית אין ספק זה נקרא ריבוע או אדם מרובע.. ציפיתי קצת יותר מאנשים שאכן לא פעם פיארו פה יצירות ראויות לשמם.. זכות כל אדם להביע דעתו ואת מחשבתו בכל צורה שנראית לו כיוון שכך הוא בורך משמיים...לא כל האצבעות שוות...לא כל האנשים שווים ..ולא כל המחשבות צריכות להיות זהות.. נתפסתם לנושא הסרטן כאדם שאוחז בשור בקרניו ולא מוכן לעזוב אותו מחשש שמא השור ינגח בו ..אך האם כל שור נוגח והורג? האם לא ניתן להרגיע גם את הבהמה החזקה הזו ולהביא אותה לרגיעה?? הביטו סביבכם קצת מעבר לאפכם הקטן גדול המנומש או לא ...לא כולנו נולדנו שווים ולא לכולם יש אותה השקפת עולם.. צאו קצת מהריבוע ותיראו שיש גם מלבן עיגול אליפסה.. גל

יו גל...

הפעם אני נאלץ להסכים איתך... פעם, לא מזמן, אמרה לי כאן מישהי "האינטרנט הוא הסרטן של המאה ה-21" והכוונה שלה היתה ההשפעה ההרסנית שיש לאינטרנט על חיי המשפחה. אז אני מניח ש"אחטוף" על מה שאני כותב פה וברור לי לפחות שגל לא התכוונה שהסבל שנגרם לאדם חולה סרטן ומשפחתו הוא שווה ערך ל"סבל" כלשהו שאנו עוברים בעולם הוירטואלי, אלא שכמו שלסרטן יש השפעות הרסניות על הגוף שלנו, כך יש לעולם הזה השפעות הרסניות על החיים שלנו. זוהי מהות המטאפורה.

פנטום.....

את ההשפעה הזאת אפשר לחסל , אפשר לנתק ולהתנתק... מי ינתק איש , אישה , ילד או ילדה מהסרטן ?.... ומי שמשווה את מחלת הסרטן , להתמכרות שלו לוירטואליה שכאן , יש לו בעיה של נרקומן , לא של סרטן . כמו שתאשים את הסמים שהם כסרטן בגוף האדם , ולא את האדם שהביא על עצמו את ההתמכרות לסם ... לא שמעתי שאנשים חיים התמכרו לסרטן מרצונם החופשי......

למעלה