לנפגעי המסיון שלי

giloni

New member
לנפגעי המסיון שלי

לפני כשלושה שבועות יצא לשוק האלבום החדש של ה Strawbs. האלבום נקרא Deja Fou והוא אלבום האולפן הראשון של הלהקה מזה 13 שנים, כאשר ההרכב שמנגן באלבום הוא ההרכב שניגן בשני אלבומי ה"פרוג" של הלהקה - Hero&Heroine u ו Ghosts, שניהם מ 1974. במלים אחרות, הרכב שלא ניגן יחד 30 שנה, נכנס לאולפן ההקלטות כדי לייצר משהו חדש לחלוטין. בלי גרסאות כיסוי ובלי טייפים נכחדים מן העבר - חדש לגמרי. האמת שהאלבום מצוי בידי כבר מסוף חודש יולי. רכשתי אותו בעת ההופעה שלהם בלונדון והענקתי לו כמה וכמה שמיעות עד שהחלטתי לכתוב עליו כמה מלים. מיותר לערוך כאן סקירה של כל שירי האלבום, גם בשל העובדה שאני אינני כותב ביקורות על אלבומים אלא סקירות בלבד ובעיקר בשל כך שאף אחד עדיין לא שמע את האלבום בארץ כך שאין טעם לבלבל את המוח על השירים אלא לתת תמונה כוללת על אופיו של האלבום. כפי שכבר כתבתי, כל השירים חדשים אבל הרוח של האלבום נטועה בהחלט עמוק בשנות השבעים. הצליל שאפיין את הלהקה בשנות הזוהר שלה משומר על-ידי דייב קאזינס (שכתב את רוב החומר) והן על-ידי דייב לאמברט הגיטריסט וצ'אס קרונק הבאסיסט (שמופיעים בימים אלה ממש כAcoustic Strawbs באנגליה ובארה"ב). יש באלבום יצירות פרוגרסיביות ברוח Ghosts או Down by the sea עם שינויי מקצבים וריבוי שכבות לאוהבי הז'אנר וכזה הוא שיר הפתיחה Under a Cloudless sky שממש מזכיר במבנה שלו את יצירת הפתיחה של Ghosts; יש באלבום בלאדות נפלאות, עדינות ומלודיות עם רביעיית מיתרים, שמבטאות את היצירתיות הנפלאה של דייב קאזינס וכזה הוא השיר הנהדר If שאמור להיות להיט בעולם נורמאלי... יש קטעי רוק סוחפים של דייב לאמברט, כמו השיר Cold Steel שאותו מלווה קאזינס בבאנג'ו חשמלי נפלא או בשיר החזק When the lights came on; יש שם מקצבים לאטיניים (On a night like this) ומזרחיים-שלא לומר ערביים (NRG) ובלדות פולק-רוק מהמשובחות כמו הקטע Face down the well. הסאונד של האלבום היה יכול להיות יותר מוצלח, במיוחד לאור העובדה שהסאונד של אלבומיהם הקודמים משנות ה 2000 היה מעולה (במיוחד ראוי לציון הסאונד הנפלא באלבום המשותף של קאזינס וויקמן). גם המעורבות של ג'ון האוקן, הקלידן הנהדר שכולנו אהבנו לשמוע בשנות השבעים - בסטרובס וברנסאנס - כמעט ולא בא לידי ביטוי באלבום והדבר מאד חסר בשירים היותר "פרוגיים" שמשוועים למלוטרון מצווח ברקע ומסתפקים בסמפלרים די מינוריים. אבל הסך הכל, עבור אוהב סטרובס מצוי, הוא מרשים ביותר. מחמם את הלב לראות שהחברה לא מסתפקים ברכיבה על גל הנוסטלגיה שעידן האינטרנט סידר להם אלא גם יוצרים ומעיזים - אפילו אם מדובר באותו צליל. מבחינת חובבי הלהקות הותיקות, שימור הצליל הישן או החזרה אליו זה יתרון. עבור חובבי מוסיקה שמחפשים את החידוש ייתכן שאין כאן בשורה מי-יודע-מה, אבל להם יש בודאי הרבה מאד חומר לשמוע ולכתוב עליו. המעט שיש לנו הקשישים שחיים את האגדה הוא לכתוב כאן - בפורום הנפלא הזה. מי שמעוניין לרכוש את האלבום, יעשה זאת דרך הרשת ויופתע למצוא מקומות שבהם הוא נמכר במחירים די סבירים. לא לקנות באנגליה ולא באתרים אנגליים. 12 פאונד לדיסק זה שוד לאור יום. קנו בחנויות מקוונות אחרות. יקי

MajorWinters

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ונצל"ש../images/Emo19.gif

יקי, עם כל הכבוד לדייב קאזינס, השיר שהכי הרשים אותי ב"קבר עולם חדש", הוא Heavy Disguise שבו קרדיט מלא ובלעדי לJohn Ford... מה איתו היום? יש לך מושג? וככה, אם אתה יודע כמה פרטים, ויש לך מעט זמן פנוי, אשמח לדעת עליו מספר פרטים, כי AMG לא אומר עליו הרבה (מסתבר שהוא עשה קאבר לג'נסיס אגב)... אם יש לך סבלנות, אודה לך מאוד

giloni

New member
בשמחה רבה

Little Johny Ford עבר קריירה מעניינת. אחרי Burstin at the seams הוא פרש יחד עם המתופף ריק האדסון (איתו הוא גם הגיע אל הסטרובס מלהקת Velvet Opera) והקים צמד שנשא - כמה מפתיע- את השם האדסון-פורד. יחד הם הוציאו 4 אלבומים חביבים ביותר של פרו-רוג פופי ורך, עם המון השפעות האריסוניות במלודיות ובעיבודים. בסוף שנות השבעים, כאשר הנסיון שלהם להקים הרכב פאנק בשם Monks לא ממש צלח, עזב ג'ון את אנגליה והיגר לאמריקה, לניו ג'רסי, שם נישא ושם הוא חיי עד היום - עם גיחות לאנגליה כדי להשתתף בהופעות התכופות של הלהקה המתחדשת. יצא לי לראות אותו בהופעה, שם הוא קיבל מקאזינס את הזכות לשיר לא רק את Part of the union שאותו הוא כתב בצוותא עם האדסון, אלא גם את השיר הנהדר Witchwood שבמקור שר קאזינס אבל פורד ביצע את זה נהדר. מעבר לכל אלה, אני סבור שמדובר באחד מנגני הבאס המוכשרים ששמעתי. ג'ון פורד הוציא גם כמה אלבומי סולו אותם הוא מוכר כקבצי MP3 באתר שלו ושם גם תוכל למצוא עוד אינפורמציה עליו אם תחפוץ. מקווה שהוספתי יקי

ג'ון פורד

זה לא גם השם של הבחור הזה מהספר "Brave new world" של אלדוס האקסלי, שהשם Grave new world מבוסס מין הסתם עליו (אני מניח)..

Alife

New member
לא.

היה שם ג'ון מהשמורה, אאל"ט. ובנוגע לפורד, מדובר בהנרי פורד. (אבל אני לא באמת זוכרת.)

פישקין

New member
תודה יקי

אולי אני אזמין אותו בקרוב. יש לי שאלה קטנה:מאיפה בי זול להזמין את Baroque & Roll המצוין?

giloni

New member
אני מציע

שתכנס לאתרי השוואת מחירים כמו Epinions או Ebey ותשווה. אני קניתי מחברת ההפקות שלהם, Witchwood אבל נראה לי שהיום אפשר למצוא יותר זול אפילו באמאזון או Cd Univers. יקי

Abbe Faria

New member
לגבי אתרים אנגליים

והמיסיון שלי... רציתי לבדוק האם זה באמת 12 פאונד... אמאזון יו קיי תורם את האלבום הזה ב8 וחצי פאונד (בלבד?) אמאזון דויצ'לנד אגב, מוכר את זה ב10 יורו (אפילו פחות מהבריטים)

giloni

New member
ב Witchwood records

זה עולה 13 פאונד !!! מאחר ומדובר באלבום מופתי, שווה להתאמץ ולהשיג אותו מהמקומות הזולים יותר. 10 יורו זה כמעט חצי מחיר - לקנות ומהר!! יקי

למעלה