לנפגעי הביטוח הלאומי

אמא יעל

New member
בדיוק נכנסתי עכשיו לפורום בגלל זה

מכה על חטא, דחיתי את המכתב לעופר כי טיפלתי בנושאים אחרים דחופים לא פחות, ומספר הטלפון שלו נעלם לי בין כל הניירת. חבל שלא ידעתי שהוא קצר כל כך בזמן. כמה ימים לא הספקתי להיכנס לפורום והנה - אופס. מאחלת הצלחה לפנייה! ואתם בביטוח לאומי שקוראים זאת: יום כיפור הגיע. אני מאחלת לכם שבשנה הבאה תראו רגישות להורים ולילדים שבאים אליכם לועדה. הם לא צריכים לסבול כדי לקבל גמלה. זו זכותם. הם סובלים מספיק. מלאו את תפקידכם באנושיות.

doroniz

New member
איזכור ב-YNET

במבזקים ב-YNET מוזכרת הגשת התביעה לבג"ץ.

רוויטלג

New member
בג"צ

אתה כל כך צודק כי קרוב לוודאי שעם המצב הפיננסי של המדינה וסדר העדיפויות בסוף יעגנו בחוק את מה שהביטוח הלאומי עושה כרגע בניגוד לחוק, ואז לא יהיה לנו מה לומר. ואני אחת שבינתיים כן קבלה הכרה, אבל מה האפשרויות שאלה שלא קבלו הכרה בגלל החלטות שרירותיות של הביטוח הלאומי יקבלו בהשלמה את הדין? אני באמת לא יודעת מה אפשר לעשות אבל ההשלכות לא תהיינה טובות לדעתי

דן להב

New member
../images/Emo32.gif לפטר שליש מעובדי הבטל"א

שליש פחות שיתנכלו לנו, אולי רוצים להוריד להם שליש על התנהגות טובה... גמר חתימה טובה דני

תירתיר

New member
דן להב, אתה צודק שחבל על הזמן

זה הולך להיות "תביעת קיטבג"- אמנם אלו שנדחו ללא הצדקה יזכו בגימלה - ומגיע להם, אבל ייתכן מאוד שמי שבתפקוד בינוני ומעלה, ישכח מהגימלה לתמיד. (הילד מתלבש לבד? אז הוא עצמאי...בטח.)

אם זה יקרה - נילחם. מה חדש? ועוד:

להשתמש בקריטריונים של מתלבש/מתרחץ/ואוכל בעצמו ,לקביעת מוגבלות של ילד עם PDD זה כמו לשלול קצבת נכות מאדם בלי רגל כי הוא אוכל/מתרחץ/מתלבש בעצמו. מה הקשר? רק מה, אדם כזה אפשר אולי לחשב אחוזי נכות שונים כי היעדר הרגל הוא דבר פיזי שמשפיע בתחומים הרבה יותר ממוקדים שאפשר להגדירם ואולי אפילו למדוד אותם. ואילו הPDD לא סתם נקרא pervasive כי זה אכן חולש על כל תחומי חייו של הילד (ושל משפחתו) .

vered73

New member
את לגמרי צודקת. הנה דוגמא:

כאשר אדם תשוש נפש, לא משנה מה תפקוד הADL שלו הוא אוטומטית מוכר כסיעודי על ידי משרד הבריאות וזכאי לקבל סיוע באשפוז במוסד כפועל יוצא מכך. לכן, אני לא מבינה מדוע הילדים שלנו, שגם הם פגועים נוירולוגית, נמדדים באותו אופן כמו נכויות רגילות. הרי ברור שגם ילד בתפקוד ירוד אפשר ללמד כמה דברים בסיסיים וזה עדיין לא אומר שהוא לא ירוץ לפני משאית דוהרת כשיזדמן לו מרחב. או שירוץ למים בים גם אם אינו יודע לשחות. בעבודה הקודמת שלי ראיתי מתי קופות החולים מכופפות את הכללים. חייבת לאמר שרוב המקרים שראיתי היו של רוע לב לפי הספר. והאמת שעד שלא התידדתי עם העובדות הסוציאליות במשרד הבריאות, באופן אישי חברי, לא הבנתי עד כמה ידיהן כבולות. הכל מגיע מלמעלה. ממנהלי הלשכות האיזוריות. מדיניות שמכתיבים.

דן להב

New member
בוודאי שנילחם אז מה זה אומר שננצח

הרעיון במלחמה הוא לנצח? אולי... לדעתי הניצחון בדרך המשפטית יהיה ניצחון פירוס, חבר'ה לחשוב קצת, אולי בטל"א מוביל אותנו באף כדי שנתבע? אולי הדחיה של האיבחונים באה כדי שנתעצבן ונתבע. הפקידים הם אולי אטומים אבל הם יודעים להוביל מהלכים, הם עושים את זה יום יום, ואנחנו מה, אנחנו הורים שלא בדיוק מתעסקים בפוליטיקה כל היום. לכשיבוא היום ניראה האם הוא היה לתועלת או שיביא למפולת, אני הייתי מהמר על מניות של חברות שאחראיות על סילוק בוץ אחרי המשפט ,כיון שהרבה בוץ הולך להישפך בין הורים לאלו"ט ובין הורים להורים. הכינו כרטיסים מראש. דני

עלידא

New member
עדיין לא מאוחר מדיי...

למחוק את הבגץ - ולהגיע להסדר בתיק הספיציפי. דרך אגב, בשם מי הוגש הבגץ ? האם זה בהסכמת אלוט ?

דני, לא אמרתי שהבג"ץ חכם, רק

שאם זה יקרה, אז נילחם - וזה לא חדש. מסכימה איתך שזה בג"ץ מסוכן מבחינתנו. אם הוא לא כולל מלחמה על ההכרה שPDD זה pervasive וש(לכן)מבחינת ביטוח לאומי זה תמיד 100% , אז אכן עלולה להיות מפולת.

גאמי

New member
למען יקרה!

בכל פעילות שלא תעשה, אנא קחי אותי בחשבון. אנחנו נגיע להלחם ביחד.

alra

New member
הלכתי לערור עם עו"ד

זכיתי, אבל זה עלה לי כ- 24000 ש"ח מכספי ילדי. אני אישית בעד תביעה יצוגית נגד ב"ל. התעללות, בורות, חוסר טקט, רשלנות

איריס56

New member
PDD

היי, לצערי נודע לי עליכם רק עכשיו. לבני הבכור ניתנת גימלה של ילד PDD (יש לי שני ילדים עם PDD). כשביקשתי להכיר בו כילד PDD מגיל 90 יום נתקלתי בסירוב מוחלט ולכן היגשתי תביעה שאמורה להיות נידונה בבית המשםט לעניני עבודה בתחילת חודש נובמבר שנה זו. יש באתר מקום מיוחד את מספר הערר שזו בו הורים לילדים אוטיסטים פסק הדין המנחה לעניין קבלת גמלה רטרואקטיבית - עב"ל 1212/04, ע.א. (קטין) ואח' נ' המוסד לביטוח לאומי, עבודה ארצי, כרך לג (9) 52 שעשוי לעזור לכם. באתר מקום מיוחד גם מפרסמים אותו. אם תוגש תביעה מרוכזת נא הודיעו לי - אשמח להגיש עזרה או להגיש תביעה נגד הנבלות. גמר חתימה טובה, איריס

סלע222

New member
דחוף - מי מוכן להתראיין בנושא???

בבית לורן מחפשים בנרות משפחה ששללו לה את הגימלה והם בשלב הערעור על מנת להתראיין בטלויזיה. האם יש מישהו שמוכן להרים את הכפפה? מאחר וזה בטח לא פשוט להרבה מאיתנו כולל לנו - הצעתי לבית לורן לפרסם בפורום. צריך לפנות לענת זיידמן בטלפון 670-30-77

למעלה