לנסוע לבד או עם ההורים ?

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
לנסוע לבד או עם ההורים ?

כן כן לא צוחק סיפור אמיתי לא לפספס : יום שלישי הקרוב 2000 טיול לליקוי חמה מלא במצריים לפי הסיפור שסופר ברדיו על אמא שמחה לוינגר שחזרה מליקוי החמה המלא במצריים כי לעופר לא היה עם מי לנסוע .... אגב למען גילוי נאות דוקא היה נתי אחד שהסכים בהתלהבות להצטרף אבל עזבו בואו לא נקלקל את הסיפור .

jeshu

New member
אם היא רק הייתה יכולה להפסיק לחשוב על כל מיני דברים לא חשובים כל כך (חם/קר/האוטובוס מקרטע ועוד כל מיני דברים שמקשים) אז הייתי לוקח אותה לאיזה טיול.על טיול לטורקיה בשנות ה-70 היא ויתרה כי הייתה בהריון איתי.גם כן שיקול... את אבא שלי הייתי לוקח אם היה לו עניין.

ליאורט1

New member
עשינו לא מזמן טיול משפחתי(אני אחותי

וההורים) לסין, אני חייב להגיד שזה היה אחד הטיולים היותר טובים שהייתי בהם, ככה שאני בעד.

sela v

New member
לא רואה סיבה

למה לא לנסוע עם ההורים אם הם רוצים בכך. ראיתי כבר בטיולים הורים נודדים אחרי ילדיהם. ממליץ לשלוח בפורום תזכורת נוספת בערב לפני המפגש (כלומר מחר), ואני אפילו אנעץ שזה יופיע בראש העמוד.

Amoureuse

New member
בנ"ז ואוסטרליה הרבה הורים באים לבקר

פגשתי כמה וכמה ישראלים שההורים שלהם הצטרפו לחלק מהטיול. אז לכמה זו היתה הזדמנות לצאת מתנאי התרמילאות אבל אצל האחרים בדיוק להיפך, ההורים רצו לחוות את הטיול של הילדים - אולי לא בהתכלבות ממש אבל כן היטים ובקפקרים, ואפילו טרקים מי שיכול. האמת שאני דיברתי לאחרונה עם דוד שלי, יותר מבוגר אפילו מהורי, שאלתי אותו על טרקים ברומניה אותה הוא מכיר היטב והוא ישר שאל עם מי אני נוסעת ואם אני רוצה לנסוע איתם. אז ההורים שלי ממש לא בראש תרמילאי אבל עם הדודים שלי אני זו שאצטרך להסתגל לתנאים קשים מהרגיל... ודווקא נראה לי מגניב לעשות את זה

sela v

New member
שאלה

האם הטיול שלך האחרון היה טיול התרמילאי הראשון שלך? מה חשבת לפני כן על אכסניות וטיול תרמילאי? כי יש כאלה שממש סולדים מהעניין.

Amoureuse

New member
תשובה

(עכשיו כשאתה שואל את זה אני נזכרת בראיון ההוא שהצעת פעם, עדיין קיימת התוכנית ההיא?) בכל אופן, אפשר לומר שזה היה הראשון. פעם בגיל 18 עשיתי שבוע בנורמנדי חצי תרמילאי, פשוט מהאילוץ שלא יכולתי לשכור רכב וישנתי במקומות זולים, אבל לא באכסניות. ולא היה לזה אופי תרמילאי. מה חשבתי על תרמילאות ואכסניות לפני הטיול הזה? שזה בכלל לא אני. זה לא עניין אותי ולא חשבתי שאני אגיע אליהן אי פעם... מכמה סיבות. תמיד היה לי זמן רק לטיולים קצרים, תמיד נסעתי עם בעלי דאז, אז עשינו טיולים קלאסיים של רכב שכור, לינה בצימרים / מלונות 2-3 כוכבים, טיול מתוכנן יחסית (גם אם לא בפרוטרוט ולא תוכנית מחייבת), ובכלל החיים שלי היו מאד יאפיים אז מה לי ולתרמילאות??? גם את הטיול הגדול שלי בשנה שעברה יהיו כאלו שלא יגדירו כטיול תרמילים - הרי טסתי מקטמנדו לפוקארה, לקחתי ג'יפ ממקלוד גאנז' לאמריצר, לא רוצה לומר כמה טיסות נוף במסוקים עשיתי באוסטרליה (זה נהיה תחביב) וכשבישלתי באכסניות בנ"ז לא קניתי את מותג הבית budget ולא נודלס של 10 סנט... אחרי הטיול הקרוב לאירלנד (יוני) אני אגיד לך אם אני מוכנה להמשיך עם העניין הזה באירופה. נ"ז ואוסטרליה הן גן עדן לתרמילאים, ואני חוששת שאני אגלה שבאירופה זה לא זה, שהאכסניות איכסא (שמעתי סיפורי זוועה), שהמטיילים הם בני 19 שבאים רק בשביל לשתות (גמני אוהבת לשתות! אבל לא רק :). אני מקווה שלא. נ.ב. מחפשת שותפים לאירלנד: day walks ביום, בירה בלילה. מישהו בא?

sitvaniyot

New member
דווקא ליפן טיילתי עם הבן

והוא תמה מאיפה מצאתי לו את כל החורים, כמו לינה במקדש אצל נזירים או למרגלות הר געש, טרק באי הצפוני בין שלגיות גם ללע הר געש ועוד. בתיאילנד עשינו טיול ג'יפים משותף לשבוע עם חברתו ואז הם שהיו בסוף הטיול חזרו ארצה, ואני שההיתי בתחילתו המשכתי במסלול שלי. לטייל עם ההורים, לי זה לא מוזר אלא טבעי. ותיקי הפורום יודעים שאנחנו היינו משפחה מטיילת. מעל גיל 18 יעשה כל אחד מה שבא לו ואיך שבא לו. אם מסתדר עם ההורים למה לא? לא מסתדר? מבחינתי, גם זה בסדר. נראה לי שדיון בשאלה מעיד יותר על טיב היחסים עם ההורים ועל טעמם המשותף או השונה של המטיילים. להת.. בטיול הבא.

sela v

New member
אז ככה

כשהייתי בערך בן 10, טיילנו המשפחה עם הסבתא, והיא כל הזמן רצתה ללכת לישון במקומות היותר זולים. יכול להיות שהיה לי בראש עוד מהטיול הקודם לזה, כל מיני אכסניות מעפנות באיטליה. בכל מקרה משתנים, וכנראה ילדים עם תרעומות מהילדות מפחדים לנסות לראות אם גם בגיל 20 זו הייתה חווית ילדות או שזה באמת כזה נורא. כי אם תשאלו אותי גם אם יהיה לי מיליון בבנק, עדיין לא יהיה לי אכפת לישון באוהל או באכסניה.

sitvaniyot

New member
עוד משהו

לא כל האכסניות נוראיות. יש גם מלונות שלא הייתי מכניסה את החוטם לשם. האכסניות בארץ עברו שידרוג וגם התיקרו. באוסטרליה וניו זילנד הן מעולות- באוסטרליה הייתי רק באחת שברחתי ממנה אחרי לילה, אבל במקומה מצאתי אחת חדשה ונפלאה; בניו זילנד- המחירים עלו בשנה האחרונה, במזרח צריך לכתת רגלים ויש חדשות ומצוינות, באירופה מזמן לא הייתי, אז אינני יודעת. בניו יורק גם 100$ ללילה נקרא להתכלב. אכסניה או מלון זו לא רק שאלה של מחיר, אלא גם של אוירה. וגם נושא זה לא קשור לטיול עם/בלי הורים.

nitsansh

New member
אני נסעתי עם אמא שלי בגיל 20

וזה היה ניסיון שלא יחזור יותר...

למעלה