לני מי?

N6W LBJ

New member
לני מי?

זה השחקן כדורסל שהיה נחשב כהבטחה הכי גדולה בתיכונים והיה נחשב למספר 1 ביבשת
עד שהופיע לברון ג׳יימס ובמשחק ישיר בניהם במגרשו של לני קוק לברון קלע סל ניצחון וטוענים שמאז החלה ההידרדרות של קוק.

http://sports.walla.co.il/?w=/175/2743643

סיפור מעניין בהחלט, קטעים מהכתבה:

באחד המהלכים הראשונים במשחק, לני קוק כדרר את הכדור בין הרגליים מספר פעמים, ותפר ג'אמפ אופייני על הראש של לברון. הקהל השתולל. ואז הגיע דאנק, ואז עוד אחד, ובאותה נקודה בקרב הישיר בין שני הנערים שלבשו גופיה עם המספר 23 על הגב, לני קוק היה נראה כמו השחקן הטוב יותר. "זה היה המשחק הכי מדובר של השנה", אמר לפני כמה שנים קוק למגזין 'סלאם'. "כל אחד שהיה משהו נמצא באולם ביום ההוא. בכל פעם שלברון עשה מהלך וקלע, הקהל היה בטירוף. בכל פעם שאני עשיתי מהלך וקלעתי, הקהל גם היה בטירוף".
לברון נכנס לעניינים במחצית השניה, לקח את המשחק על עצמו, ובפיגור נקודה, 6.2 שניות לבאזר, קיבל את הכדור מתחת לסל שלו ורץ אל עבר קו מחצית המגרש. הזריקה הכי חשובה בקריירה של לני קוק אפילו לא נזרקה על ידיו: היא נזרקה על ידי היריב הגדול ביותר שלו, הרבה מאחורי קו השלוש, ונכנסה, כמובן שנכנסה. הקבוצה של לברון ניצחה 82:84. בדו-קרב האישי קינג ג'יימס ניצח גם כן - 9:25. אחד מיוצרי הסרט הדוקומנטרי שעקב אחר קוק עוד מהימים ההם כינה את הסל ההוא "הרגע שסימן את ההתחלה של לברון ואת הנפילה של לני קוק". הסוכן המפורסם ומארגן הטורניר סאני וקארו אמר לניו יורק טיימס: "לברון ניצח את לני במגרש שלו. אפשר להגיד שזו רק זריקה אחת, רק משחק אחד, אבל לני מעולם לא התאושש".

rapgamer4ever

New member
אני לא אוהב דרמטיות מזויפת

הסיפור מעניין אבל הכתבה לוקה בדרמטיות הזאת. בעיקר החלק על המשחק מול לברון. מתואר איזה דו קרב מהסרטים כשבפועל קוק קלע 9 נקודות בלבד. חוץ מזה שסל הניצחון של לברון רחוק מלהיות הסיבה שקוק אפילו לא נבחר בדראפט או כמו שנאמר "מעולם לא התאושש". אפשר לחשוב...

Executioner

New member
את הלברון אפ כבר יש לך

איזה שטויות, יש מאות אם לא אלפי סיפורים כאלה. על נערים שעושים את כל הבחירות הלא נכונות והיו עילויים בספורט כזה או אחר.
איך הסל של לברון השפיע על הפציעה שלו, או על העובדה שיש לו ילד, או על זה שהוא עבר על החוקים

rapgamer4ever

New member
כתבה ברמה נמוכה מאוד

חצי מהשמות שהם הזכירו חתמו על חוזי רוקי (כך שהמשכורת שלהם נקבעת מראש ע"י הליגה ולא ע"י משא ומתן של הקבוצה מול סוכן).
אנדריי בלאץ' הוא waiver ששוחרר מהוויזארדס בסעיף אמנסטי, המשכורת המדווחת בכתבה היא אפילו לא המשכורת האמיתית שלו אלא רק החלק שברוקלין משלמת מתוך סך המשכורת.
גם את ריי אלן לא הייתי מגדיר אנדרפייד, הוא ידע מצוין שהוא יכול להשיג יותר כסף אבל חתם במיאמי כדי לקחת אליפויות בתור וטרן.

לא חוכמה למצוא שחקנים שמרווחים 1-2 מליון דולר ותורמים יותר מזה.

לדעתי השחקנים הכי אנדרפייד הם רכזים. הרבה פעמים הם השחקנים הכי טובים בקבוצה אבל לא משתכרים בהתאם כי יש אינפלציה של רכזים טובים בליגה. בכל זאת יש כמה יוצאי דופן גם במציאות הזאת:
- סטפן קרי- מרוויח השנה 9.8 מליון דולר שזה המשכורת הרביעית בגובהה הקבוצה. שווה מקסימום בקלות.
- טוני פארקר- מרוויח 12.5 מליון דולר, שווה מקסימום בקלות.
- קייל לאורי- מרוויח 6.2 מליון דולר (מסיים חוזה ויקבל כמעט כפול).
- דראגיץ' מקבל 7.5 מליון לשנה, שווה בכיף 12
- מייק קונלי מקבל 7.9 מליון בלבד השנה

יש כמה שחקנים אנדרפייד גם בעמדות אחרות אבל הרבה פחות. אולי לא היית מגדיר אותם אנדרפייד אבל הם מקבלים פחות כסף משווי השוק שלהם- מונטה אליס מקבל 8.3 מליון, מילסאפ 9.5 מליון, דרוזן 9.5 מליון, ווסלי מת'יוז 6.8 מליון, ג'מאל קרופורד 5.2 מליון. המשותף לרובם הוא שערך השוק שלהם עלה ספציפית השנה ולכן החוזים שלהם הפכו מחוזים רגילים לחוזים טובים מאוד. בכל אופן לאף אחד מהם לא מגיע משהו בסדר גודל של 50% יותר כמו הרכזים.

זה סתם אתר חרטא, המטרה שלי הייתה ליצור דיון

בעניין

Lechoke Lames

New member
בכושר הנוכחי כנראה שלא

אבל אף אחד מהרכזים שציינת לא מסוגל לתת טריפל דאבל במשחק פלייאוף; רובם (להוציא קונלי) שומרים פחות טובים, ואף אחד מהם (או לצורך העניין אף אחד בליגה) לא ימשיך לשחק חצי משחק עם קרע ב-ACL. רונדו פשוט צריך קבוצה יותר טובה מסביבו, הוא בוודאי לא שווה הרבה בקבוצה ללא מוטיבציה שעושה טאנקינג. הסלטיקס של השנה גורמים לשכוח למה הוא מסוגל, אבל אני מאמין שזה ישתנה בקרוב. מקווה בשבילו שיימצא קבוצה חדשה.

rapgamer4ever

New member
הם לא יכולים לתת TD אבל הם שחקנים יותר טובים

קרי ופארקר טובים מרונדו בבירור. שאר הרכזים שציינתי מרוויחים משמעותית פחות מרונדו, אם הם היו מרוויחים כמוהו הם ממש לא היו אנדרפייד.

כמה רונדו שווה לדעתך? קח בחשבון שהרכזים היחידים בליגה שמרוויחים יותר ממנו הם כריס פול, דרון וויליאמס (אוברפייד רציני), דרק רוז (סיפור עצוב) וראסל ווסטברוק (2 מליון יותר מרונדו).

Lechoke Lames

New member
לא לדעתי

בעונה הרגילה כן, פארקר ופול עדיפים, אבל בפלייאוף אני לוקח את רונדו (לא זה של השנה שחזר מפציעה לקבוצה שעושה טאנקינג, אלא זה של הסדרה האחרונה נגד מיאמי).

ההשוואה מבחינת שכר בעייתית, כי צריך להשוות שחקנים באותו שלב בקריירה שלהם. כשווסטברוק יגיע לעונה השמינית שלו (כמו רונדו היום), השכר שלו יהיה כמעט 16 מיליון לעונה. פול בעונה המקבילה עמד על כמעט 18 ורוז קצת יותר מזה (נתעלם כרגע מהפציעות שלו). הם שחקנים מצויינים, אבל אין מצב שכשכולם בריאים (כולל רונדו) השלושה האלה שווים 40-50 אחוז יותר מרונדו. אולי 2 מיליון יותר, וגם זה בספק.

rapgamer4ever

New member
אולי זו העדפה אישית שלך

אבל 90% מהאנשים שעוקבים אחרי NBA לא יסכימו איתך שרונדו עדיף על פני פול או פארקר. המנג'רים ב-NBA לא הסכימו איתך שרונדו עדיף על פני פול או פארקר, לכן אף אחד לא הציע לו חוזה מקסימום.

אני לא חושב שהשוואת השכר-בהתאם-לותק שלך רלוונטית. ווסטברוק ופול חתומים על חוזה מקסימום כמדומני, או שהם מוצדקים או שלא. בכל אופן רונדו לדעתי לא שווה חוזה מקסימום, חוץ מהפציעה שהוא חווה (ובינתיים לא חזר ממנה היטב) יש סימני שאלה סביב האופי שלו וסביב היכולת שלו לייצר נקודות.

אני אחזור לשאלה ששאלתי אותך מלכתחילה- כמה לדעתך רונדו שווה? חוזה מקסימום?

רונדו הוא סוג של אנומליה

הרמה שלו בפלייאוף בין 2009 ל-2012 היא של MVP. אבל איכשהו הוא לא מצליח לתת תפוקה כזאת בעונה הסדירה למרות שהיית מצפה שמול תחרות חלשה יותר הוא יגדיל לעשות. משהו מנטלי כנראה.

השם התמוה העיקרי הוא פארקר

הוא חתם על 12.5 כשכבר היה לו FMVP, זה אומר הרבה על ההחלטה של השחקן. הוא יכול היה להרוויח מקס, לא רק שווה מקס.
סטפן קארי אם אינני טועה היה בגדר הימור בעת החתימה - לא היה ברור שהוא בכלל מסוגל לשחק עונה שלמה (או אפילו פחות מזה, ובלבד שישגיע כשיר לפלייאוף). לאורי חתם אחרי שהעיפו אותו מיוסטון בלי הישגים ובבושת פנים. דראגיץ' כנ"ל. קונלי אני לא יודע.

מה שבטוח, העובדה שיש המון רכזים מן הסתם תוריד את המחיר.
תראה כמה מרוויחים שחקני ספסל גבוהים - טאג' מרוויח 5 לעונה נדמה לי, אולי אפילו יותר. אשיק מרוויח 8.3 (עזוב את מבנה החוזה ההזוי שלו).

הנחת ביתיות

רצה עוד FMVP... גם דאנקן חתם על 10 מיליון לעונה כשיכול היה לעשות מעשה קובי ולקבל 20+ מיליון, ואף אחד לא היה ממצמץ.

אגב, דירק גם אמר שהוא לא מתכוון לחתום על "חוזה קובי" כדי לאפשר לקבוצה לבנות לעוד סיבוב.

אגב חוזה קובי

אז איך לעזאזל הלייקרס מתכוונים להביא כל מיני שחקני על ?
אני לא מבין כלום בנושאים האלו אשמח אם מישהו יבהיר לי בדיוק

השוואה לא רצינית

דאנקן חתם על 10 לעונה בגיל 36 אחרי שהרוויח מקס כל החיים.
אצל פארקר זה כבר חוזה שלישי אם אינני טועה, והוא אפילו לא קרוב למקס וכנראה שלעולם לא ירוויח מקס.

השוואה רצינית לאללה

במובן ששניהם שחקנים של סאן אנטוניו תחת ההנהלה הנוכחית והמאמן הנוכחי - זאת הייתה המשמעות של "ביתיות" בכותרת שלי - יש תקדים בספרס לשחקן שלוקח הנחה משמעותית לקבוצה הזאת... וטימי הוא אלוהים בסאן אנטוניו, זה שהוא לקח הנחה זה דבר עצום. (ואגב גם על החוזה הקודם שלו הוא לקח הנחה מהמקס').

פארקר יכול היה לקבל בתחילת החוזה הנוכחי שלו מקס' בלי ספק.

למעלה