לנילי

לנילי

רק עכשיו הבחנתי בשאלה שהפנית אלי בדיון על הפוזה, רק שאני לא בטוח שהבנתי את שאלתך. אם תפרטי קצת יותר, ואדע לענות, אשתדל לעשות זאת.

nili6

New member
היי שייקה.

היי שייקה. כמו שאני מבינה את זה, פוזה מעצם הגדרתה היא מצב שאינו אותנטי. לכן לא ככ הבנתי את האבחנה בין פוזה אותנטית לפוזה שאינה אותנטית. תודה, נילי.

זה עניין של הגדרה

to pose זה להציג, גם לדגמן, ומצד שני להתחזות. אסטרל טען שיש הבדל בין "שואו אופ" כלומר להציג, לבין פוזה במובן של התחזות, בכך שהראשון רוצה תשומת לב אבל אינו מנסה להציג את עצמו אחרת כפי שהוא. בעצם הלכתי עם הטיעון שלו, כי גם בכתב ניתן להבדיל בין הנסיון להתבלט ולמשוך תשומת לב (שבא לידי ביטוי בקטגורית המימדים - הגדלות מסוגים שונים) לבין ההתחזות, הנסיון להיות מה שאתה לא - שבא לידי ביטוי בצורת האות, לפי מידת הפשטות או המלאכותיות והסיבוך שלה. מה שהראתי ששני הדברים קיימים בכתב ידו של אסטרל, כך שגרפולוגית - רק גרפולוגית - הטיעון שלו אינו משכנע.

ועוד הערה על אותנטיות

מה שכתבתי נכון במישור הפרוזאי של הדברים, אבל אם מדברים על אותנטיות במובן הפילוסופי יותר, נדמה לי ש"שואו אופ" פוגם באותנטיות, ודאי כשהוא מתבטא בכתב בצורה אינטנסיבית, מה שמעיד על מידת האנרגיה הנפשית שהכותב משקיע בכך, וממילא על כך שמדובר כאן בצורך עמוק, ולא רק ב"סתם כיף", טענה המסתברת כראציונליזציה.

nili6

New member
היי

האבחנה בין אני אותנטי למזוייף ברורה לי היטב כמו גם הדיון כולו הקושי שלי היה (ועודנו) רק עם ההגדרות- פוזה אותנטית ופוזה לא אותנטית. בכל מקרה תודה:)

למעלה