לנילי.

לנילי.

ספיישל בשבילך, אך לא רק - ש' שכובה. גם בדגמא זו ניתן לראות סקאלה מעניינת שיש בה ניגודים משמעותיים. מה דעתכם ?

ויש גם בריח נמוךבזוית קהה ולחץ צדדי

במקומות אחרים בכתב הבריח חסר ובמקומו יש שבירה חזקה יותר בקודקוד ותפנית חדה יותר כלפי מטה, וממילא יש גם פערים ברוחב של האיזור העלי. פירוט ישלח בסוף.

אגב, קראתי משהו מעניין על גלי עטרי

קראתי במקום כלשהו שהיא מצטערת על השתתפותה בסרט דיזנגוף 99, השתתפות שכללה גם עירום. עכשיו מי שירצה יוכל לנסות ולחפש בכתב היד אלמנטים שהקלו על אדם לקבל החלטה שכזו. ניתן לחפש מניעים אפשריים כגון: ( פרסום ? כסף ? ). ניתן גם לבחון איך זה מתיישב אם בכלל עם עקרונות או שאין קשר. ניתן גם לראות, באמצעות הבריח את הצער והחרטה על השתתפות שכזו. חרטה על מה ? על האמצעי הלא מכובד/מהוגן שנבחר לשם פרסום/כסף ? או חרטה בשל ההכרה שזה הזיק לתדמית ולקריירה בהווה ? מה שברור, וזה חד משמעי, שהזמר שהכי אהוב עלי זה עמיר בן עיון ( איון ? ). תראו איזה משפט יפה: "חולם שפרי אהבתינו עוד יקרא לך אמא".

nili6

New member
לאודי,-

אתה באמת חושב שהבריח כאן יכול ללמד על תגובה ספציפית למשהו שהתרחש פעם? (אא"כ מסתכלים על כך באורח עקרוני).

לא עד כדי כך ספציפית, אבל כן.

תופעה כלשהי בכתב, לאו דוקא בריח יכולה לשקף דפוס התנהגות מסוים שאופייני לאותו מרכיב. למשל, אם תראי מישהו מגדיל פה ושם, ונניח שתקבעי שהוא רגיש לבקורת ולא יודע להתמודד אתה. את יכולה להעריך שאם משה צימר יעיר לו על ביצועיו הוא יתווכח ולא יקבל זאת, ובדיעבד אם תשמעי על אותו וויכוח יש ביכולתך לקשור זאת לאלמנט שזוהה בכתב. הבריח יכול לפעול על תקן של "המסביר הלאומי" שמנסה בדיעבד לספק הסבר והצדקה לגבי דבר מה שלא נרא טוב, למשל מבחינה אתית. ההפנמה שבבריח יכולה לשקף תהליכי הערכה מחדש של דרכו לאור בגרות, הכרה בטעויות שנעשו והפקת לקחים, חרטה והלקאה עצמית על חטא. או כהעמדת פנים של מי שמבקש לשכנע אותנו שהוא השתנה, למד מהטעויות וכיום הוא אזרח שמקפיד הרבה יותר בשמירת החוק. הצער והחרטה לא הובעו כלפי סתם ענין שגרתי, אלא כלפי אירוע בעברה שבהחלט עלול להיתפס באור מסוים, וככל שאותו אור מסוים עומד בסתירה לדימוי רצוי, או למה שטופח כיום, כך אותו מיטען עלול להסב מצוקה מסוימת ונוצרה דרישה נניח לגמד מאותו אפיזודה, שכן להעלים את העבר המוכר הזה - לא ניתן.

nili6

New member
ה-ש' הראשונה נראית כאילו תיכף יהיה

לה גם בריח... היא גם יכולה להיקרא כ- פ' מקופחת... ואגב ספיישל זה ספיישל, אין דבר כזה: "לא רק". (ספיישל בשבילך , אך לא רק"). (מן סתירה פנימית שכזו).

מילה1

New member
מצטערת לדחוף את האף לספיישל של

מישהו אחר, אבל יש כאן תופעות מסקרנות. כרגיל, מפריע לי שקשה לאבחן בסריקה את הלחץ והקו- אודי תוכל ליידע אותי בעניין הזה? כללית, הכותב נראה לי אדם מאד חומרני-מעשי, פרקטי ויצרי, אבל חשוב לי לדעת איך הלחץ והקו (עובי, דפנות)

מילה1

New member
בחתימה של שושי (שוקה) גם כן

יש גם כן ש' שכובה-נופלת, ומיד אחריה ש זויתית גבוהה וחדה- מה דעתכם על זה?

אמת, יש וריאציות ש' אחדות

מה שיכול לרמוז על כך שרק מקצתה חשופה בפנינו, מן הסתם מקצתה 'השכובה': הרגישה, אנושית ושירותית שמכירה טובה ותודה. ייתכן שאת 'מקצתה' הדעתנית היא שומרת למסגרות ונסיבות אחרות.

יש גם בריחים מעניינים מהסוגים שטרם

עובדו סופית, בהקשרים של ח'. מחר יש לי קצת יותר זמן אז אנסה להשלים זאת.

נילי, את כנראה צודקת והוא אכן מקצר

את הציר היצרי חומרני שזניח מבחינתו ואילו עיבויי הקו והדיו משולים למאמציו הכמעט נואשים להשתחרר ממעגלי הגיון ועבודה כפיתיים. אשלח לך פירוט.

מילה1

New member
האמנם היצרי זניח?

נראה לי שזה פשוט מודחק ובלום אי שם בפנים (וראייה לכך הקו העבה ועמוס הדיו). האם ייתכן שבעתיד זה יתפרץ בצורה לא מבוקרת, או שזה ישקע וידעך? מה דעתכם?

בסדרי העדיפויות הנוכחיים שלפנינו

זה בעדיפות משנית. זה אכן מודחק ובלום ולכן מקבע מעגלי חיים בהקשרים אחרים סביב עבודה, עד כדי שחיקה ( עומס בלתי מרפה ). בולטים לי לעין המחנק והדיכוי, אם כי יש להניח שהוא לא רואה את זה כך, אלא כבחירה שלו. מאמציו להשתחרר מכך רק מנציחים זאת וייתכן שאי שם בעתיד, כאשר הוא לא יוכל לעמוד בעומס הכבד זה יתפרץ בצורת התמוטטות כלשהי. עומס כזה גם גורם לקחת דברים בצורה מאד מאד קשה ולדגור על מה שהיה ולמה היה, מחשבות שלא מרפות. יש לו תופעה חוטית מעניינת, תיכף אנסה לסרוק זאת.

תראו במלה "האקדמי" האות ה'

נמוכה מאד ובעלת חוטיות עמוסת לחץ וכבידות. זו דרגה מוגזמת של הפנמה והתנכרות לחיים, חוויות והנאות סביבו מצד אדם מדוכא בחיוניות וחדוות החיים, ואין לו מנוס אלא להתעסק בלי סוף בפרטים וחקרנות. הריטוט מורה שגם הדברים הכי פעוטים מפריעים לו והגובה הנמוך מראה שהוא שותף זוטר במיוחד לצד החברתי ועמוס רגשי נחיתות, ואין לאיש ענין אמיתי להזמין, לשתף אותו/לצאת אתו.

למעלה