לניו די באניו

Sarika

New member
קורי סיאס בואן ב'ינידו |4u|

לניו=בול עץ, באניו=אמבטיה לאניו די באניו=טפש/גולם

ומה זה נראה אותכם? מי יודע?

לה וייג'יס קון ליבייינס נדמה לי שזה מן פתגם שאומר "הזקנה עם סבלנות" אבל אני לא בטוח שליביינס זה סבלנות כי גם פאסיינסה זה סבלנות

Sarika

New member
ליב'ייאנס=קלות

לה ב'יז'יס קון ליב'ייאנס = הזיקנה עם קלות

א מ י ג ה

New member
קורי ברוך הבא- בדרך כלל לאדם טרחן

"מאחלים" וייז'ס ליב'יאנה, שבזקנה יהיה פחות טרחן(נודניק), שהזקנה תעבור לו בקלילות.

לניו

לניו(LENIO) זה עץ להסקה בהשאלה הוא כינוי לטיפש ו או לקשה הבנה. משמעות האמירה לניו דה באניו אני לא ממש יודע אבל אני מניח שמהנ"ל אפשר להקיש.

אסטרלו

New member
סיגורו, פארה קיינטאר לאס אגואס

אי אל חאמאם סה קרה מונצ'וס לניוס. גם בעברית לקשה הבנה קוראים בול עץ

נועםבת11

New member
אני זוכרת שהלניו היה בא תמיד עם

קבסה די לניו.. את המשפט הזה שמעתי בילדות מהסבים ומהורי..

א מ י ג ה

New member
טריאנדפילו אמי פעם הסבירה לנו

שעץ זה ארב'ולה, והלניו זו הטבעת בתוך הגזע שהיא חומר קשה יותר, לכן כינו את קשי ההבנה וה"סתומים" לניוס.

קרידה אמיגה

ארב'ולה זה אכן עץ. בעברית לא מבדילים בין עץ חי וירוק לבין עץ יבש המשמש לצרכים שונים. אולי יש הבדל במושג אילן. בלאדינו לניו זה בול עץ יבש מכאן הדימוי ל"ראש קשה, טיפש" וכדומה.

אנחנו אומרים "לונסו ויסטידו"

דוב מלובש על מישהו בוב'ו -טיפש אסטה פארסה א לונסו ויסטידו

דב מרקד

לונסו ויסטידו הוא הדב המרקד - מחזה נפוץ בארצות המזרח וגם בטורקיה , בחוצות העיר צוענים מובילים דב קשור ברתמה הרוקד להנאת העוברים ושבים - זה הרבה יותר מכינוי גנאי לטיפש, למעשה זה כינוי גנאי לטיפש המתיימר לנהוג בחינניות או ביופי הנשגב מבינתו.

בקשר לבאניו

תמצא הרבה אמרות הקשורות לבאניו, מכיון שיש סביבו הווי שלם: 1.לניו דה באניו - האם יצא לכם לראות את קבקבי העץ של בית המרחץ - זו פרשנות נוספת 2. "יבדור דה בוגיטוס" - שליח של צרור בגדים - כינוי לעג לילד או נער אותו היו שולחים עם צרורות הבגדים הנקיים לפני העלמה הבאה להיטהר בבית המרחץ.

אסטרלו

New member
ויש גם: ג'וחה סה פואה אל באניו

אי קונטו און אניו - שזה אחד נודניק שפעם עשה משהו ומספר עליו בלי הפסקה.

SuzieRS

New member
סי ג'וחה ב'יאנה... בוקר טוב ../images/Emo42.gif

(סי ג'וחה אנטרה אקי) דיזה קי איס באנייו,אי סי דיסבראגה. -סי ג'וחה אנטרה לי פאריסי קי איס באנייו,סי דיסבראגה. תאורים וגרסאות למקום מבולגן.

למעלה