לניב העקרב...

לניב העקרב...

אנחנו כמובן לא מכירים, אבל קראתי את מכתבך ויש לי כמה דברים להעלות... א. במסעדות - השיטה שלי היא תמיד להזמין מנה עם מישהו אחר. ככה מראש את אוכלת חצי מנה, ובכל מקרה לא יהיה לך נעים לאכול יותר כי את אוכלת אוכל של מישהו אחר... אצלי לפחות זה עובד... ב. בעינייני דיאטה בכלל: ספורט זה חשוב, אבל לדעתי הרבה יותר קשה להתחיל לעשות ספורט מאשר פשוט לאכול פחות. אם זה אפשרי מבחינתך, תקחי מאיפשהו ספר על תזונה, שמפורט בו כל ההרכבים התזונתיים של המזונות, תקני מאזניים קטנים, לשקילות מדויקות של אוכל, ופשוט תספרי קלוריות! ג. כדי לשמור על משקל מאוזן, את צריכה לצרוך 33 קלוריות לכל ק``ג משקל... לפי 97 ק``ג זה אומר שהגוף של צריך 3201 קלוריות ביום... זאת אומרת שאפילו עם דיאטה לא רצינית, של 2000 קלוריות ביום את יכולה להוריד משקל יופי... ד. והכי חשוב - לאכול מסודר! (וכן לאכול דברים דיאטיים, עם כמה שפחות שומן) נ.ב. הכל מנסיון חמודה, הכל מנסיון... אני לא סתם מחרטט... אז יאללה קדימה לעבודה! אם אני יכול, תאמיני לי שכל אחד יכול!

הי, קודם כל תודה

רעיון נחמד, לגבי המסעדה. לגבי דיאטה, יש לי כבר.. זה בסדר וגם עשיתי פעם.. אני רק מפחדת מהאחרי זה.. שמסיימים דיאטה, צריך לשמור.. אז אני מחפשת את האיזון, לא לחיות על דיאטה אלא לחיות נכון.. חושבת כבר הלאה למרות שאני בהתחלה, כי אני לא רוצה לעשות דיאטה ולחזור אחרי עבודה קשה למצב ההתחלתי. ואני חיה על 1500 ליום.. ותתפלא, יורדת לאט לאט במשקל. בי בינתיים, אשמח לשמוע ממך.

יפה... ו...

בתור אחד שנשארו לו 6 קילו להוריד(אחרי שהוריד 30) אני יכול להגיד שאני גם חושב על זה... ומה שחשבתי לעשות זה פשוט לספור קלוריות גם אחרי שאני אסיים את הדיאטה... אבל במקום 1300 עכשיו, אני פשוט אספור 2500 שזה בערך מה שאני אצטרך... ככה עם הזמן אני אתרגל לכמות האוכל שמתאימה ל2500 קלוריות, ומההרגל זה כבר מה שאני יאכל... (הכל בתקווה)... נ.ב. לרדת לאט זה הכי טוב...

שאלות

שאלות

כמה לי אליך: איך ירדת ? רק דיאטה או גם ספורט? מאיפה הנתון הזה של 33 קלוריות ליום? כמה הנתון הזה אמין? זהו

תשובות

אחי, אז ככה: א. זה הכל בראש... ספרתי קלוריות, זה כן, אבל העיקר זה העבודה המנטלית. אני פשוט ניצלתי תקופה קצרה של אושר בשביל להתחיל בזה... ב. עשיתי גם ספורט, אבל לא בכמות כזו שאפשר להגיד שהיה לזה חלק מאד משמעותי בירידה. היה לזה חלק, אבל לא גדול. מה גם שמאז שהתחיל להיות קר, אין לי כל כך כוח לרוץ בקור המקפיא... ג. הנתון הזה הוא מכמה ספרים על תזונה ומאיזה חוברת של שומרי משקל. כמה הוא אמין? בוא נגיד ככה, בספרים הנתונים קצת שונים מספר לספר, וזה גם שונה מנשים לגברים. בתכל`ס, נשים צריכות בסביבות 33-35 קלוריות לק``ג, וגברים 35-40, תלוי איפה אתה קורא...

צודק.. תודה..

אה, וכל הכבוד לך, אני כל כך גאה בך.. וגם קצת מקנאה.. סתם לשם עניין כמה זמן לקח לך? טוב, תודה.. ושמור על קשר בי

למעלה