לנור - חוו"ד שלי

Noaal

New member
לנור - חוו"ד שלי

גילוי נאות - הייתי מוזמנת מטעם תפוז לאירוע היח"צ של לנור. קיבלתי שלושה בקבוקי מרכך לניסוי ושתי מגבות גם אני הייתי באירוע "האינטימי" (50 נשים וגברים. אין ספק כי התוספת הגברים באירועים כאלה הייתה מרעננת) של חברת לנור. היה ברור כי האירוע היה מושקע ביותר מצד המארגנים. ארוחת אחר צהריים קלה, "פינות יצירה" שכללו: הכנת זרי פרחים, צילום וידאו שאח"כ הודפס כספרון וקיר חיבוק. הרול אפים של לנור וציורי הפרחים היו בכל מקום, אבל גם לא יותר מדי בולטים או משתלטים על האיזור. אחרי כשעה של מינגלינג, אוכל ויצירה, הוכנסו לאולם גדול להרצאה על ריחות מארמותולוגית (שזה שלב אחד לפני מומחית בישום). יש כאלה שאולי יצאו עם ידע חדש לגביהם, אני יצאתי עם מיגרנה מרוב ריחות חזקים שהזכירו לי תרסיס של השירותים. אח"כ עלתה נעמה, דוברת פרוקטר וגמבל ישראל. כן, אני יכולה להבין את הרתיעה מקונצרן. יש עליהם ביקורת מאוד שלילית בתחום הניסויים בבעלי חיים. לפני כ-10 שנים הם אפילו תועדו עושים את הניסויים הללו. שאלת הניסויים עלתה גם עלתה. התשובה של נעמה הייתה, כי הם אכן ביצעו ניסויים, אבל הפסיקו אותם בשנת 2001, תוך שהם מפתחים אלטרנטיבות לניסויים (והם חולקים את הידע עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר אחרים בעולם). מסתבר שבשנת 2007, החלו ברגולציה שאינה מאפשרת כניסה ומכירה של מוצרים שנוסו על בע"ח. מסתבר שאין פיקוח וכל חברה, בין אם היא עושה ניסויים או לא, יכולה לשים את הסימן של הארנב על המוצרים שלה. פינת התכל'ס -
את לנור המשפחה שלי ואני מכירים מארה"ב, כך שמבחינתי החשיפה הגדולה הייתה שהם התחילו להביא את המוצרים לארץ.
המוצר מבטיח ריח מתמשך ע"י מיקרו קפסולות בישום אשר מתפוצצות כתוצאה מחיכוך (ולכן קמפיין החיבוק) - תוצאה בפועל: אכן יש "חידוש" ריח אחרי לבישת הבגד, לא בהכרח כתוצאה מחיבוק.
הבקבוק - מדובר בבקבוק של 1 ליטר של מרכך מרוכז אשר שווה לבקבוק מרכך של 4 ליטר. הרבה יותר נוח לסחיבה מהסופר והרבה יותר ידידותי לסביבה. המוצר אמור לצאת לשוק בימים הקרובים ובמחיר היכרות. נ.ב למי שהסקירה הזו ניראת צוננת, זה לא סתם ולא בגלל המוצר.

1winnie

New member
התכלס הוא שהם עשו ניסויים בבעלי חיים!

ולכן מבחינתי זה מוצר אסור!! ולעולם לא אקנה אותו. עצם העובדה שהם עונים בתירוצים רק מעצימה את העניין, ומרגיזה עוד יותר. זה אפילו יותר מטיפשי מצידם לאמר שכל אחד יכול לשים את התווית שלא עשו ניסויים בבעלי חיים. זה ממש לא נכון! אם זה היה נכון - אז איפה התווית שלהם?? אין להם כי לא מגיע להם! אז בלי תירוצים, ובלי תשובות טיפשיות מצידם שזה רק מראה שהם חושבים שאנחנו טיפשים הם עשו ניסויים בבעלי חיים, והדבר הכי נכון, לפחות מבחינתי, זה לא לקנות את המוצר שלהם.

Noaal

New member
זכותך.

לא הרגשתי שהם ענו בתירוצים אלא ענו לעניין. הדוברת לא התחמקה מהשאלה על הניסויים בבעלי חיים. זכותם לא לשים תוית למוצרים שלהם. אגב, גם ללוריאל אין סימן של ארנב על המוצרים שלהם, והתשובה שקיבלתי לפני כשנתיים מהם הייתה שהם עצמם לא מבצעים ניסויים בבע"ח, אך היות והם עובדים עם כל כך הרבה ספקים וחומרי גלם, שיתכן שמישהו מהם כן עשה או עושה ניסויים בבעלי חיים, הם מעדיפים שלא להטעות את הצרכנים שלהם ופשוט לא לשים סימן של ארנב. וסתם בשביל השעשוע, יש עכשיו לוגו חדש בצפ"א וחלק מאירופה - leaping bunny. הם מחלקים את הלוגו בהתאם לסטנדרטים שהם קבעו: http://www.leapingbunny.org/faq.php מה שדי מחזק את הדברים של הדוברת, אין חקיקה או רגולציה בעניין. כל אחד יכול לקבוע את הסטנדרטים שלו ולחלק לוגויים. ושחלילה לא ישתמע שאני בעד ניסויים בבע"ח לצורכי קוסמטיקה, נוזלי ניקוי וכו'.

1winnie

New member
ובארה"ב היה חרם ענק על לוריאל

בדיוק מהסיבה הזאת - שהם עשו ניסויים בבעלי חיים! ובסוף הם נכנעו והפסיקו את הניסויים, והיום ברוב המוצרים שלהם יש תווית. אני יודעת את זה בוודאות, כי בלי זה לא הייתי קונה את המוצרים שלהם. ואגב - החרם נמשך עוד כמה שנים טובות לאחר שהם הפסיקו את הניסויים בבעלי חיים, כי "הענישו" אותם להגיד שאפשר לשים סתם תווית זה תירוץ ודרך להתחמק וזה לא נכון. הדוברת יודעת לענות או יותר נכון - להמציא תירוצים. מבחינתי זה רק מחזק את האנטי נגד המוצרים שלהם. יש חוקים, ומי שעומד בהם מקבל תוווית, מי שלא - לא מקבל. אני בוודאי לא אוהבת שחברות "עובדות" עלי, רק כדי למכור מוצרים.

Noaal

New member
לא מנסה לשכנע אותך לקנות את המוצר

ממש לא מעניין אותי אם תקני אותו או לא, אבל בשביל הדיון פתחתי את התיק איפור שלי: רוב המוצרים שאני משתמשת בהם הם MAC שכידוע שייכים לאסתי לאודר שידועה כחברה שאינה עושה ניסויים. נחשי מה? אין שום איזכור של ארנב, שפן או פיל. כלום. הסתכלתי על הצללית של לנקום שיש לי (שייכים ללוריאל) ונחשי מה? גם עליה אין שום סימן. משם עברתי למקלחת: סבון פנים של ללין - מצוייר ארנב שונה לגמרי מהמקובל עם קו עליו. שמפו של נקה 7 - סמל של ארנב (אבל לא המקובל) וכיתוב מתחת לא נוסה על בע"ח. זה, יחד עם הקישור שהבאתי לך קודם, רק מחזק את ההשערה שלי שיש משהו בדבריה של הדוברת, וזה לא משנה איזו חברה היא מייצגת, כל אחד יכול לשים איזה סימון שהוא רוצה. את יכולה לקבל אותם ואת יכולה שלא. רק תעשי טובה לעצמך, ואל תסתמכי ב-100% על החוברות שמונפקות ע"י ארגונים כאלה ואחרים (ממליצה לך לעשות הצלבות של כמה מקורות ולא בהכרח מהארץ) או על סימונים שאין מאחוריהם פיקוח מסודר.

1winnie

New member
זה רק אומר שיש עוד חברות שצריך להיזהר..

עם המוצרים שלהם. אין דבר כזה "חברה שידועה שאינה עושה ניסויים". אם זה נכון - תהיה תווית. אני לא יודעת בקשר לארופה, אבל תאמיני לי שבארה"ב (וזה מידע אישי) יש מודעות גדולה לעניין, כי חרם הצרכנים שם עושה את תפקידו. ואין שם שום משחקים - למי שלא עושה ניסויים - יש תווית. אצלי יש עיקרון, והדבר הזה מאד חשוב לי. ובלי תווית אני לא קונה.

Noaal

New member
עצוב לי לבשר לך, אך את טועה

כל האיפור שלי של MAC הוא מארה"ב. אין תוית ואסתי לאודר לא עושה ניסויים בבע"ח. אגב, הסתכלת בלינק ששמתי לך? הסתכלת באתר? שכן אם כן, היית רואה שבאתר שלהם יש גם חלוקה לחברות שאולי שייכות לחברה גדולה שאינה עומדת בתקן של אותו leaping bunny, ועדיין הם קיבלו אישור. וגם חברות כמו לוריאל אינה מופיעה שם (או במדריך של האגודה נגד ניסויים) וגם אסתי לאודר לא מופיעה שם, אבל כן מופיעה בחוברת של האוגדה נגד ניסויים וברשימה של PETA. אגב, את מוזמנת לאתר נוסף ובו רשימה של חברות שכן עושות ניסויים וחברות שלא עושות ניסויים, כאשר שיטת המיפוי הניגוד שלהם דומה אך שונה מזו של הleaping bunny. הרשימה יחסית מעודכנת למצב השוק: http://search.caringconsumer.com/ את מבינה את הכיוון שלי? אין אמת מוחלטת.

1winnie

New member
בזה את צודקת, אבל אין לי ברירה אחרת..

אלא להסתמך על תווית. משום שכאשר יש תווית - יש וודאות שלא נעשו ניסויים בבעלי חיים. ויש וודאות - משום שאחרת החברה צפויה לתביעות ענק, דברים שנעשים בארה"ב כל הזמן. ומבחינתי - כאשר אני קונה, אני רוצה לראות את התווית, ואם אין אני לא אקנה. הרי אני לא אלך עם רשימות ולא אעשה מחקר על כל חברה. יש מספיק מתחרים טובים שיש להם תווית. וכנ"ל לגבי החברה של מרכך כביסה, שאגב - אותי אישית מרגיזות התשובות הכל כך לא מהימנות של הדוברת. נפתחו כמעט בכל פורומי האוכל שירשור על המוצר הזה, ובכל אחד מהם היה תירוץ אחר שלה. זה עושה את זה עוד יותר לא אמין....

1winnie

New member
הלינק הוא של אותה קבוצה שנותנת...

תווית אחרת, כך שלסמוך עליה - זה בערך לסמוך על אותה חברה שטוענת שלא עשתה ניסויים בבעלי חיים אבל אין לה הוכחה לזה. יש סטנדרט קבוע, לפחות בארה"ב - וצריך לעמוד בתקנים. העובדה שיוצאים כל מיני תוויות אחרות - זה בגלל חברות שלא מקבלות את התווית הסטנדרטית ורוצות לעקוף את זה. אז לקבל הסבר מהם זה בוודאי לא משכנע לקבל הסבר מגורם חיצוני - שבודק אם חברה עומדת בסטנדרטים שנקבעו (ולא חשוב באיזה נושא) - זה אמין, אבל לא מגורם משפיע. אז אני מעדיפה להסתמך על התווית הרגילה, ולמי שאין אותה - מבחינתי זה אומר לא לקנות את המוצרים שלה.

Noaal

New member
נלחץ לי באמצע - הלינק השני הוא של חברה

שמפרסמת את הרשימות של PETA (בדומה אגודה נגד ניסויים, רק הרבה יותר מעודכנת). העובדה שיש כל כך הרבה רשימות, רק מוכיחה שאין רגולציה לעניין. באשר למה הדוברת אמרה או לא אמרה, זוכרת את המשחק סוד כמוס? ככל שזה עובר הרבה אנשים, הנאמר מתעוות (במיוחד שיש חלק שלא ממש הקשיבו, אלא מסתמכות על מה שאחרות שמעו).

Noaal

New member
אסתי לאודר לא שייכת ללוריאל

ואם תסתכלי בקישור השני ששמתי http://search.caringconsumer.com/ זה אתר הצרכנות של PETA ואסתי לאודר מופיעה שם. ובניגוד לרשימה של האגודה נגד ניסויים, הרשימה שלהם מעודכנת עם המון חברות.

boufonnette

New member
לא מתכוונת להרגיז עוד יותר, אבל -

איך את יודעת שהם עשו ניסויים בבעלי חיים? אפשר קישור או משהו?

1winnie

New member
בלי קשר לדברי החברה...

הנקודה היא שאני לא יודעת שהם לא עשו. ומבחינתי כל עוד אין להם תווית, זה אומר שיש סיבה שאין להם... והיות שזה נושא חשוב לי, אני אקנה רק מוצרים שיש עליהם תווית. החברה, בלי קשר, לא מכחישה שהם עשו בעבר, אבל כל שאר הדברים של הדוברת, הם פשוט קשקוש (וסליחה על הבוטות). היא פשוט מנסה להתחמק בכל מיני תירוצים, והסברים טיפשיים, שהם רק מרגיזים עוד יותר. לאמר שזה רק ביוקרטיה, או שאין בעיה להשיג תווית (גם לחברות שעשו ניסויים) - זה להתחמק, ולהטעות, ולרמות.

פברואר2

New member
קניתי...את הכחול בחצי חינם

או שלא התחבקתי כראוי
או שהייתי ממש פולניה טובה והתקמצנתי על כמות או ש"כגודל הציפיות..." ננסה עוד סיבוב נדיב עם המרכך אגב המחיר היה 19.99 (הייתי חייבת לדייק
)

למעלה