לנוער"""

danielgn3

New member
תשמע

אני לא מבינה למה אתם חושבים שרק לנו צריך להיות אכפת מזה, אנלא מבינה, לאלו מכאן שיש להם ילדים, לא מפריע להם שהראש שלהם תקוע בתוך המחשב\טלוויזיה? ואני לא מדברת על ילדים קטנים... זה באמת צריך לעניין גם אתכם, עניין החינוך. לא אומרים על משהו "זה לא קשור אלי אז לא אכפת לי".

גיאספס

New member
אני קצת צעיר מכדי להתחיל לחשוב על ילדים

אבל מה זה קשור? רק הנוער העובד זו הדרך להוציא אותם מהמחשב? אישית אני לא מעריץ גדול של הנוע"ל, בלשון המעטה, לא מסכים עם הערכים שלהם ולא עם הדרך. אני חושב שאם רוצים להוציא אותם מהבית שיפתחו עוד מתקני ספורט ומגרשים. שעל הדרך יעשו עם הגוף שלהם משהו.

אבל נכון שלא כל הילדים אוהבים לעשות ספורט?

ככה זה בני אדם. אוהבים דברים שונים.. ואם לילדים אין סיבה מספיק טובה לקום מהמחשב, הם לא יקומו.. חוץ מזה- בתנועה כבר יש מלא ילדים. וילדים נהנים מזה, ומתחנכים מזה.. מה אכפת לך? אולי זה לא החינוך שאתה מאמין בו, אבל זה חינוך שיש כאלה שמאמינים בו. אז למה אי אפשר לתמוך בו? הוא לא יכול לתת קצת כסף? רק להגיד שהוא תומך בנו בשביל שיאהבו אותו ואז לשים עלינו זין? ואם זה עוד דרך לצאת מהבית, מה זה מפריע לך?

גיאספס

New member
לא אמרתי שזה מפריע

אבל רק הראתי לך שלכל אחד סדר העדיפויות שונה. זה כל כך מפריע לתנועה שלכם? אז מה הבעיה? אתם בסדר גודל של צבא קטן - תתארגנו יום אחד ולכו תפגינו. אני לא חושב שאמורה להיות לכם בעיה לארגן את כל הקן שלכם בשביל זה..

V I X

New member
אתה צודק

אני אבקש מהאחראי על קשרי קהילה להמשיך את הדיבור עם ראש המועצה או לפחות לדאוג שזה יקרה, ואם המועצה תמשיך בשלה זה רעיון מאוד רלוונטי..

baglemaster

New member
חח.. אני האחראי קשרי קהילה...

טל הרגת אותי... כן, אני אשלח מייל למועצה, בדרך כלל ירון טמיר עונה אליהם, ואשאל מה הסיפור.

V I X

New member
כן-

אז הנה זה כמו דיבור איתך- תעשה את מה שכתבתי! זה לא הולך ככה..

danielgn3

New member
אבל אתה באמת מסכים

עם החוסר תמיכה שאנחנו מקבלים מהמועצה? אנחנו בסך הכל מנסים לחנך ואנחנו מתנדבים ועושים כל מה שאפשר, ומקבלים [סלחו לי על המילה] זין אחד גדול בפרצוף... ואני חושבת שזה בכלל לא לעניין שמשקיעים קודם במדרחוב הזה ורק אז בחינוך [אם בכלל...] אם זה סדר העדיפויות של ראש המועצה אנלא יודעת מה יהיה פה בעוד 20 שנה..

גיאספס

New member
תראי מה כתבתי למיכל

בעיקרון אני לא יודע מה עומד מאחורי הפעולות של ראש המועצה..אולי הוא רואה בזה כדאיות כלכלית? אולי ככה הוא יקבל יותר תקציבים ממשרד הפנים? לא יודע. בגלל זה אני לא אתחיל להשמיץ אותו לצעוק פה לבחירות וכדומה... ובבקשה, בלי דמגוגיה בשקל. משקיעים קודם במדרחוב ורק אז בחינוך? את חושבת שעכשיו כל משאבי המועצה הופנו למדרחוב וקופת המועצה רוקנה בגלל זה? מחלקים תקציב לפרוייקט כזה ומחלקים תקציב לפרוייקט אחר..

danielgn3

New member
דמגוגיה בשקל?

סליחה? עובדה, שראש המועצה משקיע במדרחוב ואנחנו בקן לא מקבלים שקל.. אז אל תגיד לי שמחלקים תקציב לכל פרוייקט...

גיאספס

New member
את מדברת כאילו רק הנוער העובד זה החינוך במושב

במושבה וכאילו שמאז שהתחילו העבודות על המדרחוב שומדבר אחר לא מקבל כסף. קצת פרופורציה.... חוצמזה כתבתי למיכל, אתם לא מרוצים שאתם לא מקבלים תקציב? לכו תפגינו, אתם בגודל של גדוד.

danielgn3

New member
בוא אני אגיד לך את מה שאני חושבת...

הבתי ספר לא מחנכים לערכים. לנו יש שעתיים חינוך בשבוע, זה מספיק לדעתך? ואני לא אומרת ששומדבר אחר לא מקבל כסף. אני אומרת שאנחנו לא מקבלים כסף, וחבל.

baglemaster

New member
סליחה על השאלה, אבל:

מה זאת אומרת לא מסכים עם הדרך? אני רוצה להבהיר דבר אחד, לכל מי שמעוניין להקשיב (כי במועצה לא הקשיבו לנו): דרכה של תנועת הנוער העובד היא החינוך. בזה אנו מאמינים, ואת זה אנו עושים. "ביתינו פתוח לכל נערה ונער"- כל אחד שרוצה יכול להצטרף, בלי שום הגבלה! בנוסף, לכל מי שמפחד משטיפת מוח, אני רוצה לציין שאחת ממטרות התנועה אומרת שאנחנו צריכים להטיל ספק בסובב אותנו, גם אם זה מה שאנחנו עוברים בתנועה. מה הבעיה עם זה?

V I X

New member
מסכים איתך..

הדיעה של התנועה מאוד מזדהה עם צד אחד של הפוליטיקה ואפילו עם מפלגה מסוימת, וטבעי שיהיו מתנגדים (גם אני לא בטוח שאני בכלל מאמין במה שהתנועה מעבירה), אבל מעבר לחינוך של השמאל יש בעיקר חינוך ליחסים בין בני אדם, כאלה שיעבירו לך גם בשיעור חברה בבית ספר בצורה הרבה פחות טובה ונוגעת. זאת גם הסיבה שצריך להשקיע בתנועות הנוער למיניהן, ולא רק במתנ"ס!

baglemaster

New member
תיקון קל:

כאלה שצריכים להעביר לך בבית הספר, אבל לצערי הרב לא עושים את זה...

shavitzadok

New member
האינטרס הוא לא אישי

כמו שאת יודעת... אני לא גרה על גבעה מבודדת. יש מסביבי הרבה בתים (אפילו יותר מדי לטעמם של רבים...) וכמו שאת רוצה שאני אתחשב בך שקשה לך בכבישים גם אני רוצה שתתחשבי בי ושלא תיצרי לי מפגע רעש ליד הבית. ובאמת אני חושבת שמי שרוצה נוחות ופעילות בלילה לא בא לגור במושבה קטנה אלא הולך לגור בעיר.

אבל אם לא מוכנים לתת לנו מקום להיות בו

שלא יתלוננו אחרי זה שאנחנו עושים רעש ברחובות. גם לנו משעמם לפעמים. ותסלחו לי , אבל אנחנו לא הולכים לישון ב9 כבר ממזמן.. ומה לעשות שגנים זה הדבר היחידי שיש לנו..

למעלה