לנוסע השמיני

נגה..

New member
לנוסע השמיני

אז אם עניינך בספרות המד``ב ולא הפנטזיה אוסיף לך לרשימת הקניות המומלצות לטעמי האישי כמובן.. Venus of Dreams Venus of Shadows writer- Pamela Sargent ולא אין לי מושג אם תורגמו לעברית, מעבר לדעתי שרוב תרגומי המד``ב והפנטזיה גרועים, להוציא אולי את ספריו של טולקין. B-) ושב``ש נעימה....

epitaph

New member
דווקא לדעתי...

התרגום של ספריו של טולקין הוא בין הכי גרועים. כבר עדיף לקרוא את הספר באנגלית.

Boojie

New member
הייתי רוצה להסב את תשומת לבך,

לעובדה שבפורום זה, כמו גם בפורומי מד``ב אחרים ברשת, מסתובבים אנשים שמתרגמים מד``ב ופנטזיה למחייתם (רמז: אני, למשל), ולא יעברו בשקט על הכללה בנוסח ``רוב תרגומי המד``ב והפנטזיה גרועים`` ללא נימוקים ראויים. יש בזה משום השמצה ופגיעה במלאכת ידי ובמלאכתם של עמיתיי. להשמיץ סתם זה קל. ולאור העובדה שהמד``ב בארץ זכה לכמה תרגומי מופת, כמו למשל תרגומיו של עמנואל לוטם לסדרת ``חולית`` ולספרי לארי ניבן, הרי שהאמירה הזו היא השמצה נטו. ובאשר לתרגום טולקין, את מפגינה בורות מסויימת, לאור העובדה שלספרי טולקין יש הרבה יותר מאשר תרגום אחד, ובכלל זה שני התרגומים השנויים מאד במחלוקת של סדרת שר הטבעות (הראשון משל רות לבנית והשני משל עמנואל לוטם). כך שבהתייחסך לתרגומי טולקין, כל עוד לא ציינת על איזה תרגום את מדברת, לא אמרת דבר.

נגה..

New member
מלאכת תרגום

שנעשית בידיים מיומנות מסבה תענוג..וכל אחד וסיבותיו הן, לגבי תרגום ספר כזה או אחר... לא משמיצה ח``וח ואם פגעתי במשלח ידך, איתך הסליחה, זו כלל לא הייתה הכוונה. והתרגום של טולקין בו דובר נעשה ע``י רות לבנית העדפתי האישית (המצויינת בהודעה קודמת) היא קריאה בשפת מקורית אז שתהיה לך המשך ש``ש נעימה :cool:

מה לגבי התרגום של אנשי צוות אויר...

...שישבו בשבי המצרי במלחמת יום כיפור ותרגמו את הספר מאנגלית?

epitaph

New member
הם לא תרגמו במקרה....

את ההוביט (בעטיפה שחורה, אם זכרוני אינו מטעני) ולא את שר הטבעות:)

Boojie

New member
אז ככה.

``שערי אנוביס`` של טים פאוורס, שיצא כבר. הספר השלישי בסדרת הטלפתים של בבילון 5, שעוד לא יצא. ועכשיו אני עובדת על הספר הרביעי (והמדהים) (והארוך) בסדרת היפריון.

נגה..

New member
ללא מאמץ

כלשהו בנושא..חן חן על התשובה. בעיני, מעבר לעלילת הסיפור יש בשני ספרים אלה הרבה מהמציאות העכשווית. ואולי כדי לסבר את עיניך, לפני כשנתיים הופסק ניסוי במדבר אריזונה (אינני זוכרת כרגע ע``י מי נערך) מטרתו העיקרית הייתה לבדוק, כייצד בני האדם, הצומח וכו`, חיים בבועה מלאכותית מתוך רצון ליצירת אפשרות של חיים מחוץ לכוכב שנקרא ``כדור הארץ`` הניסוי הופסק...נחש למה B-) וזהו רק חלק מהרקע לעלילה. מאחר וכתבת משהו על אהדתך לספרים-סיפורים שיש להם אחיזה מדעית-רציונלית ואינך מתלהב מזנבות ולחשי הדרקונים למיניהם, נזכרתי בטרילוגיה זו. צ`או נגה.

נגה..

New member
תוספת קטנה

ציינתי שזו טרילוגייה, אז הספר השלישי פורסם רק השנה לפני חודש ליתר דיוק ושמו- Child of Venus`` by Pamela Sargent`` עפ``י הפירסומים באמזון יש קושי בהשגת השניים הראשונים :) נגה.

חזרתי רק עכשיו לפורום אחרי 6 ימים

לכן מצטער אם חשבת שלא רציתי להגיב. אכן, אנסה להשיג. :) תודה

נגה..

New member
ראיתי ש....... ;-)

שהלכת להת..... אההמממ ו- u are most welcome שב``ש :) צ`או, נגה.

למעלה