לנולד מחדש

עינתיתי

New member
לנולד מחדש../images/Emo24.gif

אני נהנת לקרוא את דברי הפורום, אתם כותבים דברים מאוד מעניינים. במיוחד נהניתי מנושא הדתות על היהדות והבודהיזים. לי אישית קורה דבר מוזר, הייתי מאוד קרובה לדת היהודית, שמתי מבטחי באל האמנתי באמונה שלמה שיש אלוהים, האמנתי בתנך, בתורה, למדתי קבלה קצת. בזמן האחרון אמונתי השתנתה קצה לקצה. מעניין אם זה בגלל המדיטציה, הישיבה והתבוננת לתוך עצמי, לא יודעת. רציתי לשאול אותך, כמובן רק אם בא לך לענות. למה אתה מעוניין להיות יום אחד ירוק? מה כוונה בכך? בתודה עינת.

smile2life

New member
מדיטציה ונקודות מבט

בנוסף לערך המוסף של הרוגע (ואולי בגללו) מדיטציה, שנעשית בצורה נכונה, נותנת לנו נקודות מבט אחרות על חיינו - הודות לפסק הזמן שאנו לוקחים, הודות לעצם העובדה שאנו מודעים לרגשות ומחשבות שהדחקנו במשך היום-הימים... לגבי תפיסתך את היהדות זו דעה אובייקטיבסית, שיש לכבד ולהבין, בהחלט יכול להיות שעצם העובדה שהתבוננת לתוך עצמך הובילה אותך לדרך חשיבה אחרת - טובה יותר (מבחינתך). הכי חשוב שתביני כי מדיטציה (כל סוג של מדיטציה) אינה שופטת דרך חיים - אלא עוזרת לסגל כלים כדי להבין ולנתח את דרך חיינו

REBURN

New member
הי גברת הקושיות ../images/Emo35.gif

ראשית אני לא ממש מבין את דרכי הבודהיזם לעומק אני מבין יותר טוב את בודהה- הבודהיזם היא כאילו הנגזרת של בודהה למרות שממש לא כך הדבר למרות הדמיון הרב שאני מציין וקיים בין היהדות לבודהיזם או שאר הדתות עדיין יש הבדל מהותי היהדות מבוססת על אמונה באל אחד ועל כך שאנחנו העם הנבחר משאר העמים (דבר שגורם לנו צרות וגרם להיוולדות של הנצרות והאיסלאם אפשר להרחיב על כך אם את מעוניינת) ז"א הגרעין הראשוני היא אמונה בדבר לא מוחשי זהו הדבר הקשה ביותר לאנשים במאה ה-21 אשר יש הצפה של ידע והתפתחות להאמין בלא מוחשי כביכול כאשר הבודהיזם לא מאמינים באלוהים ישנם חלקים שמאמינים באלילים ולכן הם סוטרים את דרכי בודהה --------------------------------------------------------------------- אני אישית אדם מאוד חשדן ספקן חוקר ושואל כמוך ובכול מקום שאני עובר הדרכות ומשלובות בהם "דרך חיים" אני ספקן והמורה הראשי שלי אמר לי דודו - תספוג רק את מה שאתה מעוניין וכך אני עושה רואה דרך מסויימת רואה את הטוב
שבה אני מאמץ לדרך חיי אין קשר בין מדיטציה לבין האמונה שלך ניתן להתייחס למדיטציה כטכניקה בלבד אבל כאשר משייכים גם את דרך הארץ של מקום זה או אחר זה כבר דבר אחר האמונה הא דבר פנימי אשר נובעת מדברים רבים החינוך של ההורים מילדות החינוך בבתי הספר שבהם למדת והמסגרת שלמדת החינוך הוא החברה הכללית מקום מגורייך והחשוב מכול האמונה הפנימית דרך הבנתך את היקום אפשר להכנס לזה יותר לעמוק אבל לא מדובר כאן במדיטציה יש כאן בריחה למקום אחר אני אישית מושפע מבודהה וממש לא מהבודהיזם ותאמיני לי שמי שיודע היה מבין שזה שונה אני יכול לצטט חלק מדבריו אחרי שתיים שלושה משפטים תביני שאין קשר בין השתיים --------------------------------------------------------------------- טוב טיפונת יותר אישי לגביי החותם שלי
בסוף דברי הם בעלי שתיי משמעויות הראשון הפשוט הוא שאני אוהד מכבי חיפה (דעתי) זוהי קבוצה עם סגנון גורמת לי אושר אני הולך איתה בטוב וברע פשוט מזדהה עם הקבוצה לחלוטין בסגנון בגישה בהרבה דברים אבל עם שמת
לא שמתי |כדורגל| אלה
שמשם ההבנה היותר חשובה לדברי לפני מספר שנים הייתי חי במושב מאוד שקט הייתי מתעורר בבוקר עם ציוץ הציפורים לפעמים עם הזריחה בבוקר(ה-
שלי הייתה מעירה אותי) השקט השלווה היו בסיס מעולה לחיי
מרחבים פתוחים של
הייתי מגדל עצי פרי היה גם דשא וחצר גדולה חיי את חיי בהרמוניה עם הטבע ועם הבריות(חברה שלי לשעבר שהיחסים בינינו היו הרמונים) ולכן השפיעו על כול חי הייתי מאוד מרוצה מהכול מחייך
גם לרע
כול חיי הטבע הם הדבר המדהים ביותר מבחינתי שם אני מרגיש שנמצא
שם אני רואה את יעודי בעתיד לא מחפש בית גדול דירה קטנה במקום מאוד שקט מאוד ירוק כך אני אוהב ומתחבר היום אני גר בעיר ולא מתחבר ולכן שאיפותיי לחזור להיות איש ירוק
כפל משמעות מקווה שהסברתי את דברי
אני מוכן לנסות להסביר לך עוד על הדת למרות שאני לא חסיד של הבודהיזם אלה אל דרכיו של בודהה מאוד מאתגרים אותי דיונים שכאלו
(אך גם את דבריי קחי בע"מ )שבסופם אני רוכש ערך נוסף

עינתיתי

New member
זכרת נכון - קושיות

נתחיל בתודה על תשובתך הרחבה והברורה. האמונה קצת שייכת למדיטציה כיון כאשר אתה יושב דברים מתבהרים לך יותר, פתאום יש בך יותר חמלה יותר כאב. אתה רואה אנשים ומרגיש את סבלם. לכן יש קצת קשר למדיטציה. זה נכון שגם החברה, החינוך ושאר הדברים שציינת משפיעים, אבל אני שכפי ששמת לב, יש בי הרבה ספקנות ושאלות בראשי. למרות שגדלתי בבית מסורתי ואמונה רבה בשם. כנראה כפי שציינת יש בריחה למקום אחר, דורש בדיקה מיצדי אז תודה על ההבהרה. אני מאחלת לך יום אחד להיות ירוק -
.

REBURN

New member
לא מוסיף מילים למרות שיש ../images/Emo19.gif

עדיף להפסיק בשלב זה כאן

למעלה