לנובו סאקס

ntgma

New member
לנובו סאקס

תשמעו, אני חייב להגיד לכם, פעם הייתי קורא כאן הרבה בפורום הזה וגיבשתי לי כל מיני דעות לגבי מה טוב ומה לא טוב בניידים. תמיד היה פה, ולא רק פה, גם בשוק, איזה הלך רוח כזה לגבי לנובו, שהיה קונצנזוס לגבי הט'ינקפאד שהם הניידים הכי עמידים והכי אמינים וכל זה. אז אני חייב להגיד לכם - שלא ! מזה כחצי שנה אני עובד במחלקת מיחשוב של חברה אמריקאית מאוד גדולה שנמצאת בארץ. במקום שאני עובד בו יש כאלפיים מחשבים, כמעט מחצית מהם לאפטופים. כל המוצרים בחברה הזו היו תמיד IBM ונכון לעכשיו הם מוחלפים כולם בהדרגתיות ללנובו. כחלק מהעבודה שלי אני מספק תמיכה טכנית, ברמת חומרה וכיו"ב גם למשתמשים של לאפטופים. אצלנו כל הלפטופים בחברה הם או מסדרה X או מסדרה T. אני חייב להגיד לכם שכל הלאפטופים שהם מהתקופה שהייצור עבר ללנובו הם פשוט עשרים ליגות מתחת לרמה של מה שהיה אצל IBM. לא סתם רק בישראל לנובו כ"כ חזקים. קודם כל רואים את זה מבחינה חיצונית, החומרים פחות טובים ופחות חזקים. זה ממשיך בעמידות הנחותה של הדגמים החדשים, את הדגמים הישנים, T40 ונגזרותיו אפשר לזרוק על הריצפה ולא קורה להם כלום, אבל הדגמים החדשים כל דבר הורס אותם. זה ממשיך באמינות של המוצר, שמאז שמוכנסים למחזור הדגמים החדשים (יחסית, מעדכנים את הדגמים האלה פעם בהרבה זמן, עכשיו אנשים מקבלים X/T60) כמות התקלות עלתה בצורה שלא תיאמן. מסכים שמפסיקים לתפקד, לוחות אם שצריך להחליף אחרי חודשיים של שימוש, תקלות חומרה בכרטיסי מסך, פשוט בלי סוף תקלות. זה פשוט מחשבים לא טובים. בנוסף על זה, כמות המחשבים שמגיעים תקולים מהקרטון זה פשוט לא ייאמן. לפעמים זה נראה כאילו ויתרו על החלק של הבקרת איכות בחברה הזו. המון מחשבים מגיעים עם זכרונות תקולים, הרבה מגיעים עם הרדיסקים לא תקינים. הרבה מגיעים וכבר אחרי כמה ימים יש תקלות בלוחות אם, פשוט לפעמים זה נראה לא הגיוני. וגם השירות הוא על הפנים, הרבה פעמים יש תקלות לא ברורות במחשבים, כשלא יודעים לשים את האצבע על הבעיה, כמו הרדיסק שעושה הרבה רעש, או פריזים של החומרה, אז אתה שולח להם את המחשב לתיקון והם אומרים לך שזה פשוט ככה ושבדקו וזה תקין. כשמתעקשים אז הם מחליפים לוח אם פאילו שהם לא מצליחים למצוא את הבעיה פשוט כי הם לא יודעים מה לעשות. הרבה פעמים מחשבים נשארים עם בעיות. אני בעצמי יש לי X60 חדש, שעובד ממש על הפנים. זה מחשב די איטי, שאצלי כבר כמעט חצי שנה והיה פעמיים בתיקון אצל החברה. בקיצור, לנובו זה לא מה שמספרים לכם, ואני עובד איתם כל הזמן. אל תהיו שבויים של קונספציות. המחשב הבא שלי זה דל, לא סתם הוא הכי מצליח בעולם.

RoyBO

New member
אני שמח שהארת את עייני חברי הפורום

אכן DELL שולטת ביותר.

Aדי

New member
מקום 6 בבדיקה של האתר הבא (ביטוחי ניידים)...

http://cheaplaptopinsurance.blogspot.com/2007/09/which-magazine-laptop-computer-buying.html Lenovo בכלל לא ברשימה...

kobi 23

New member
תגובה

תשמע,עד כמה שידוע לי גם T40 יוצר ע"י לנובו ולא ע"י IBM.פשוט הם לא היו בשליטה יצא לי להשתמש קצת עם הדגם הנ"ל ואני לא מוצא שום הבדל לרעה באיכות בין הT40 לT60 שלי.למעט שינוי הצבע במקשי הF ושכפתורי הטראק פוינט טיפה פחות נוחים (אבל התרגלתי). כמו כן המחשב שלי הספיק כבר ליפול פעם אחת על הריצפה ולא קרה לו כלום.

פיל לבן

New member
T43 ואילך יוצר על-ידי LENOVO.

T40 יצא בסביבות 2002 לנובו רכשה את חטיבת הניידים של IBM רק ב- 2005 אני מאמין שכל הרעש סביב התקלות וחוסר האמינות של הניידים התחיל רק עכשיו, מכיוון שעד שלנובו נכנסה לתמונה , מחשבי Thinkpad היו מאוד יקרים, לרוב חברות או אנשי עסקים רכשו אותם. היום , רוב הציבור קונה ניידים, מה שלא היה לפני כמה שנים, היום אפשר לראות יותר ויותר סטודנטים, תלמידים גברים ונשים עם מחשבים ניידים... בקיצור, מה שאני מנסה לאמר זה שתקלות תמיד היו, ותמיד יהיו, רק שעכשיו יותר ויותר אנשים רוכשים ניידים, ולכן אנחנו שומעים על יותר תקלות. אני , מנסיון אישי, רכשתי T41 של IBM , ואני ממש לא רוצה להיכנס לרשימת החלקים שהחליפו לי עד היום בנייד... אז אפשר לאמר שזה גם עיניין של מזל.......

kobi 23

New member
זה לא קשור....

גם לפני הרכישה של לנובו היא ייצרה את המחשבים לIBM

Y. Welis

New member
אם תוכל להוסיף פרטים על המקום שבו אתה עובד

זה יעזור. אני אשמח גם אם Yossxp, שהינו מנהל מוצר בלנובו ישראל, יוכל להגיב לדברים.

ntgma

New member
אפשר לפנות אלי בפרטי

ואשמח לשתף בפרטים כאלו, אבל לא על גבי הפורום. אשמח גם אם YOSSXP יענה. אגב, זה לא רק תחושה שלי או של הטכנאים, זה משהו שבכל החברה מרגישים אותו. עובדים בחברה שומעים מחברים שלהם על התקלות במחשבים החדשים יותר ונרתעים אפילו מלהחליף את המחשבים שלהם בגלל כל הבעיות שיש. לא פעם זה מגיע למצב שיש משתמשים שמבקשים לא להחליף להם את הלאפטופים הישנים בגלל זה, כי הם רואים איך אנשים מחליפים למחשב חדש ושלושה חודשים אח"כ רק עסוקים בסגירת פינות בגלל כל הבעיות שמתגלות. ועוד משהו, לגבי השירותיות של לנובו אין בעיה, הם בסדר גמור בסה"כ, מבחינת הגישה, פשוט לפעמים יש תקלות שהם לא יודעים מה לעשות איתם. לחלק מהמחשבים למשל יש לנו שירות באתר, כלומר טכנאים של לנובו מגיעים אלינו ואמורים לפתור את זה בלי שנשלח להם את המחשב למעבדה, ואתה רואה את הטכנאי אובד עיצות, ואז בסוף אומר לך איזה משהו כמו החלפתי את המאוורר ועשיתי הלחמות פה ופה, שבתור בנאדם שמבין במחשבים אתה יודע שאין קשר בכלל, ושהוא סתם עושה משהו. כל הבעיות האלו מובילות להרבה תסכול בחברה, גם אצל העובדים וגם אצלנו, כבר העלו את זה הלאה לחברה העולמית שאולי כדאי לבדוק אופציות אחרות. זה לא רציני שיש לך עובדים שמבזבזים שליש משעות העבודה שלהם על ביקורים בהלפדסק.

למעלה