לנגב חומוס

סנדיי

New member
לנגב חומוס

בטיוליינו בסופי שבוע אנחנו מפנטזים שהפעם בטח נמצא מסעדה ואפילו נסתפק בדוכן של חומוס ע"מ לנגב אבל אין(אלף בפתח).אז מי שיש לו מתכון לחומוס ואם זה כבר נכתב אז אנא הצילונו ,הפנו או כתבו מתכון. ידעתם שיש בספרד כ 10 סוגיי קמח?

מי יצילנו מרעב...

בבקשה - חומוס פיתות ופלאפל
עוד משהו לשולחן? (הזיתים בדרך) ויש גם מתכונים למטבוחה, טבולה, לבנה, קובה וכו´ רק תבקשו

marsala

New member
תופס ..תפסת לי את ה...

תיאבון בשתי ידיים וניערת אותו ניעור מטורף !! עכשיו??? בחצות וחצי???... לדבר על פיתות? חומוס?? פלאפליות??? תיכף תפתח פורום "עינוי סיני"... קצת רחמנות!! בשם ציבור הרעבים מוש

אני מתנצל מעמקי נשמתי, בעצם,

לא מתנצל - אל תתלונן שאתה רעב - תבוא לאכול אצלי

רק שתי הערות קטנות לפיתות...

לי יש מתכון עם כמויות שונות, אבל זה לא משנה. ההערה הראשונה היא להוסיף לבצק איזה 2 כפות שמן זית. יעשה אותו אלסטי וגמיש. ההערה השנייה היא לחמם את התבנית בתנור לפני שמכניסים אליו את הפיתה. ואז לזרוק את הפיתה על התבנית החמה. מכת חום מלמטה יחד עם חום התנור מלמעלה מבטיחים יופי של חור. (וסליחה שהתערבתי, אבל דיברת על אוכל... ואוכל... נו - מה אתה חושב שאני עושה בצרפת?)

ליילה

New member
סנדיי.. אני ניסיתי את החומוס של

תופס, ויצא פצצות (אמנם בנסיון שלישי, אבל זו כבר בעיה איתי) נסיון הפלאפל בדרך והפיתות בסוף, משום מה, בצק מאוד מפחיד אותי

ממה שכתבת אפשר להבין ש...

"נו - מה אתה חושב שאני עושה בצרפת?" כנראה שפיתות
אחלה טיפים, טוב שכתבת, כי שכחתי לציין שהתבנית צריכה להיות חמה ומקומחת כשמניחים (או זורקים
) עליה את הפיתות. מה המתכון שלך (אשמח להשוות) ואין לך על מה להתנצל שהתערבת - בשביל זה, זה פורום

בבקשה - פיתות מתכון שני

פיתות ----- מקור: ספר צרפתי על לחם (לא זוכר השם כי הוא בישראל) זמן תפיחה ראשונה: 1:30 שעות זמן תפיחה שניה: 0:20 שעות לחמם תנור מראש לטמפרטורה: 220 מעלות צלזיוס זמן אפייה: 5-10 דקות בערך כמות: 8 פיתות חומרים: ------- 300 מ"ל מים (ייתכן ובארה"ב יהיה צורך רק ב-250 מ"ל בגלל סוג הקמח). 1/2 כפית סוכר 2 כפיות שמרים יבשים, או 15 גרם שמרים טריים 500 גרם קמח לבן 1 כפית מלח 2 כפות שמן זית הכנה: ----- 1. יוצקים לקערה 100 מ"ל מים. מוסיפים הסוכר והשמרים, מערבבים ומשאירים "למנוחה" כ-5 דקות. בינתיים מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח, ומעצבים תלולית ובמרכזה גומה. יוצקים לגומה את תערובת השמרים ואת שמן הזית. 2. מערבבים לאט לאט קמח מהגומה לתוך הנוזלים לקבלת בצק נוזלי, וממשיכים להוסיף עוד קמח מהגומה ועוד נוזלים (אלו שלא השתמשנו בהם עדיין) עד לקבלת כדור בצק. לא להתרשם אם הבצק קשה מדי, דביק מדי, או שאר תופעות. 3. לשים את הבצק על משטח שיש מקומח קלות (כאן צריך תנועות של אופה, אין מה לעשות: הטחת הבצק במשטח, מעיכתו בעקב כף היד על השיש, איסוף חזרה, סיבוב ב-90 מעלות, וחוזר חלילה). מעבדים ולשים כך כ-15 דקות, עד שהבצק הופך רך וגמיש. 4. מעצבים הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת קלות ומגלגלים אותו בקערה עד שיכוסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו. מניחים לתפיחה של בשעה וחצי במקום חמים, עד שיכפיל נפחו. לאחר התפיחה, מכים בבצק באגרוף (להוצאת האוויר), ומניחים ל-10 דקות נוספות. 5. מחלקים את הבצק לשמונה חתיכות שוות (כל אחת של 100 גרם). הדרך הקלה לחלוקה לפי העין: חצי, ושוב כל חצי לחצי, ופעם נוספת כל רבע כזה לחצי. מעצבים כל חתיכה כזו לכדור, ומשטחים אותה לעיגול של 20 ס"מ בעובי של 5 מ"מ. 6. מכסים הפיתות במגבת ומניחים לכ-20 דקות לתפיחה שנייה. הפיתות יתפחו, אבל ממש מעט. 7. מכניסים התבנית לתנור החם כך שתתחמם בזמן שהפיתות תופחות. 8. מוציאים (זהירות - זה חם) התבנית מהתנור, זורים עליה מעט קמח, ומניחים עליה עיגול פיתה. מחזירים במהירות התבנית לתנור ואופים עד שהפיתות מוכנות. מוציאים ושומרים בין מגבות, לשמירת הלחות. הערות: 1. אם רוצים פיתות מקמח מלא, מחליפים 125 גרם קמח לבן בקמח מלא. 2. לא לשכוח להסתכל על הפיתות כשהן בתנור. מאוד נחמד לראות אותן תופחות ועולות. 3. אני נוהג להוציא אותן דקה לאחר שהפיתות הפכו לכדור בתוך התנור. ספרו לי איך יצא.

סנדיי

New member
הרבה אהבה

לאיש הקטן מהרחוב שתי הערות:האחת המים ששמים על השמרים צריכים להיות חמימים.השניה שהיא הכי חשובה,בהרבה אהבה צריך להכין את הפיתות. זה מה שהאמא התמניה שלי אמרה לי כל הזמן.

תודה, אנסה אולי בשבוע הבא

אחרי שאקנה מצרכים לארוחה מזרחית שלמה (ובשאיפה יפסיק קצת הגשם
)

סנדיי

New member
תודה

זיתים יש בשפע בדרום ספרד מכל המינים ובכל הצורות ,אז הזיתים אליך בדרך

marsala

New member
טיפ לפיתות מוצלחות

עבדתי לפי המתכון הפשוט והמנצח של תופס ( או במקרה שלו: הפשוט והקונדקטור הא הא...) אך הטריק הוא בלישה סבלנית ואחידה, משהו כמו עשר דקות רצוף, אני מעדיף עם יד אחת, יש בזה משהו מרגיע ובראשיתי, כל הכיף בהכנת לחם . ועוד דבר, התנור חייב להיות לוהט ברגע הכנסת הפיתות !!שאמורות להיות שטוחות, לא יותר מסנטימטר וחצי עובי . בהצלחה לכולם מוש

מה שהתכוונתי כשכתבתי שהזיתים בדרך

היה שהם בשלבי סוף הכבישה. הבאתי מהארץ 2.5 ק"ג זיתים סוריים טריים - גם לזיתים - צריך לתת זמן... בכל אופן אני לא מתנגד לזיתים

סנדיי

New member
לא מוותרת

לא רק שפה אין להם טחינה הם אפיו לא יודים מה זה. חפשתי בכל העיר וכשאני אומרת בכל העיר אני ממש מתכוונת לכך.אבל זה לא מה שישבור אותי .מחר אסע לעיר הגדולה הקרובה ואני מקוה למצוא שם .אני לא מוותרת על החומוס....

ניסית לחפש את זה בתור

SESAM SOUCE? יענו רוטב סומסום בחנויות של טורקים? או לפעמים אפילו בסופר. בהצלחה!

diday

Member
בגרמניה אני קונה טחינה בחנויות טבע

בחנויות טבע האכות בדרך כלל הרבה יותר טובה מחנויות של טורקים (והמחיר בהתאם) ואפילו יותר טובה מטחינה מהארץ.

למעלה